Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan

  • Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan

Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan Sensommerskolen skinnede og grill-iveren kom over os. Sol og gode grilldufte hænger tit uløseligt sammen her på vores matrikel. Ja ja jeg ved godt at hardcore-grill’ere griller året rundt, men i den sammenhæng er vi vist bare sølle grillamatører hér 😉

Grillkødet i dag var nemt og enkelt nok. Som altid var det grilltilbehøret der tog tiden i køkkenet. Grillkødet blev en marineret svinemørbrad – der kan købes færdigmarineret eller laves helt selv. 

Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan En grillet svinemørbrad skal grille ca. 20-30 minutter afhængigt af temperatur. I den tid kan du sagtens nå at trylle tilbehøret: Det kunne f.eks. være pasta med pesto, tomater og parmesan?

Retten er så enkel, at den vil kunne laves med lukkede øjne (næsten). Brug gerne frisk pasta, hvis du har det på lager, det er allerbedst.

Du skal bruge grøn pesto til retten og jeg har disse anbefalinger til dig: Denne pesto fra Gestus er fin, Løgismoses er endnu bedre men en hjemmelavet er allerbedst. 🙂
dsc_2370

Hvis du er på jagt efter andet grilltilbehør, så prøv at tage turen forbi blog-kategorien “Grill og grilltilbehør”. Her finder du en stribe opskrifter på grillretter og tilbehør som salater, kartoffelretter o.lign. 

I dag følger opskriften på pestopastaen og den kommer lige her:

Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan

Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 pakke pasta (gerne fuldkorns)
  • 1 glas grøn pesto (200 gram)
  • 10 tomater i både
  • 100 gram friskrevet parmesan
  • Salt
Sådan gør du:
  1. Imens pastaen koger, skærer du tomaterne i både.
  2. Hæld vandet fra pastaen og bland tomaterne i.
  3. Hæld pestoen i. Skyl glasset med lidt olie, for at få det sidste med.
  4. Tilsæt friskrevet parmesan og vend rundt. Parmesanen kan også rives på lige før servering.
  5. Smag til med salt.
  6. Servér

Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan

Tomatsæsonen er lang – heldigvis – og nyd det endelig i køkkenet. Når sommersolen skinner, smager tomaterne af allermest og så bliver tomatretterne bare endnu bedre. Prøv f.eks. en lækker tomattærte eller en lækker tomatsalat.

Synes du tomaterne mangler smag om vinteren, så kan du “booste” smagen ved at langtidsbage dem i ovnen. Bare lige et tip til dig 🙂
dsc_2373

Jeg rev parmesanen i og vendte den rundt i den varme pasta. Parmesanen mister lidt af sin smag, når den smelter, så du kan med fordel vente med at putte den på til lige før servering. Det er smag og behag.Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan Brug gerne en frisk parmesan og ikke det triste parmesandrys der kan købes i brev eller i bøtte. Smagen er SÅ meget bedre, når du bruger frisk parmesan. 
Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan Verdens nemmeste, hurtigste sommergrillmenu.

Vi hoppede over hvor gærdet var lavest og grillede en Jensen svinemørbrad, forkogt og med færdig marinade. Ja uha da – kan du mon tilgive mig nu? 😉 Vi var hjemme kl. 18.00 så det blev lidt en grilldag med det muliges kunst.

Den færdige svinemørbrad smager faktisk helt fint og i en snæver vending, kan den fint gå an. Det er nemt, for mørbraden skal ikke afpudses først. Smagen på marinaden er faktisk også ganske fin.

Færdigkøbt kan gå an, men hjemmelavet er selvfølgelig allerbedst.

Har du god tid, så marinér endelig gerne svinemørbraden selv. 
Pasta med pesto, tomater og frisk parmesan

Dagens nemme hverdagsgrillmenu klar til servering. Voila! Skal vi ikke bare håbe på endnu en grilldag i morgen også? 🙂

Jeg kryber tidligt til køjs med min krimi. Hverdagene kræver al det krudt jeg kan opdrive for tiden, men jeg er glad og god energi på mine arbejdsopgaver på jobbet.

Vi har skiftet bibliotekssystem, og det lyder kedeligt og bagatelagtigt, men det er gennemgribende for arbejdsgangene på et bibliotek. Kollegerne og jeg øver os i at tænke alt nyt – fra bunden. En sund øvelse; man udvikler sig, lærer nyt med og af hinanden, men træt bliver man også 🙂

Godnat til dig og pøj pøj med pastaretten, hvis du har fået lyst til at springe på 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar