Scor kegler og kærlighed med bagenørdens karrygryde

DSC_4960

Jamen sådan kan det gå, at man en ganske almindelig torsdag pludselig uventet kan trylle og uventet komme til at score kegler med sin karrygryde.

Kærlighedserklæringer fra de store børn “Åhh, mor jeg EELSKER dig!”…”Åh mor dette er dagens højdepunkt!”…..”Åh aftensmaden er meget bedre i dag end jeg havde regnet med”(!?)

Jeg skynder mig da selvfølgelig at dele opskriften med jer. Denne karryret må og skal du lave! Den er hurtigt lavet. På ½ time. Af denne portion bliver der mad til 2 dage, til en familie på 4.

Nem og lækker kærlighedsmad to dage i træk. Det kan vi’ li’. 🙂

DSC_4957

Her kommer opskriften: 

1 kilo hakket svinefars

3 løg

5 fed hvidløg

2 æbler (groftrevet)

3 bouillonterninger

1 revet squash (eller 3 revne gulerødder)

1 gul peberfrugt

1 glas champignon (incl. væde)

1 stor dåse kokosmælk (gerne light)

1½ spsk karry,1½ spsk gurkemeje, 1/4 tsk spidskommen, salt

2 spsk. soyasauce

1/4 liter fløde (gerne light)

3/4 liter kogende vand

Jævning.

DSC_4958

Det ser jo ud som om det er en KÆMPE besværlig opskrift med en MASSE ingredienser. I virkeligheden brugte jeg bare det jeg havde i køleskabet. En squash, fordi den var der. En gul peberfrugt, fordi den ville passe godt i farven. Jeg tænker at du vil kunne eksperimentere med grøntsagerne du tilsætter?

Spidskommen og gurkemeje kan udelades, hvis du ikke har det på lager. Gør opskriften så let og enkel,at du kan se dig selv og dit eget køleskab i den.

Det er min tilgang til opskrifter. Altid! 🙂

Sådan laver du karrygryden:

Kødet svitses med krydderier, soya og bouillonterninger. Løg hakkes og tilsættes. Hvidløg presses og tilsættes. Æbler og squash rives og tilsættes. Peberfrugt snittes og tilsættes.

Kogende vand og kokosmælk tilsættes. Karrygryden simrer. Jævnes til sidst og smages til med vand.

DSC_4935 DSC_4938 DSC_4940 Æbler skrælles og rives. Squashen skrælles ikke. DSC_4941 Sådan kan man også få brugt en squash! Stoppe den i karrygryde. En squash i forklædning! Mine børn anede INTET om at den squash var tilsat…. De overlevede!DSC_4944 Peberfrugt tilsættes. DSC_4946 Jeg havde kinesisk soya på lager. Brugte også et skvæt HP-sauce, for at få tømt bøtten. Det smagte fint! 🙂

DSC_4947

Måske du er en af dem der endnu ikke har smagt kokosmælk i varme retter? Måske du er en af dem der tænker, at det da vil være SYND at stoppe kokosmælk i? Måske du er en af dem der har smagt på indholdet i en kokosnød, og rynket på næsen?

Nu skal du gøre som jeg siger: Prøv bare EN gang at tilberede denne ret med kokosmælk. Fuld retturret og pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Nårh nej, men altså, jeg prøver bare at sige, at : DU VIL IKKE FORTRYDE DEN DÉR KOKOKSMÆLK! 😉

Brug gerne light-versionen. Der er temmelig mange kalorier i den fuldfede version.

DSC_4949

Kokosmælk, kogende vand og fløde tilsættes.  Låget på og så skal der simres.

DSC_4953DSC_4952Lav en meljævning. Jævn og smag til med salt, soya og karry. 
DSC_4954Server karrygryden med ris og broccoli f.eks. (alt muligt andet grønt kan jo bruges). 

DSC_4960 Altså. Indrømmet. Det ligner ruskom-snusk her, men det er det altså ikke!

Dinner is served. Bagenørdens karrygryde.

Jeg er SIKKER på at du også vil kunne score kegler og kærlighed med denne ret.

Tør du prøve??

Se hvad der sker….<3 <3
DSC_4962

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Kristine 25. maj 2013 af 19:54- Svar

    Hej gitte
    Retten var en stor succes, både for børn og voksne. Jeg brugte hvidkål og gulerod og serverede ris til. Herudover frisk mango, agurk, rosiner og kokosmel.. Det var lækkert og bestemt ikke sidste gang. Det bedste er, at der også er mad til i morgen… Skønt!
    Mange hilsner kristine

    • Gitte Hansen 25. maj 2013 af 20:24- Svar

      Hej Kristine
      Tusind tak for din tilbagemelding og tak for dine gode ideer. Jeg vil også prøve med hvidkål/gulerod, og kokosmel som drys. Ananas i vil sikkert også smage godt tror du ikke? Dejligt med din eksperimenterende tilgang 🙂
      Supergodt retten lykkedes og ja det er så FEDT når der er mad til to dage, så kan madmoren drive den af dagen derpå 😉
      God søndag til dig og god fornøjelse med kokkerierne fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Kristine 24. maj 2013 af 23:01- Svar

    Ej, den skal da prøves straks i morgen. Nem og billig mad til en travl børnefamilie… Glæder mig! Mon revet gulerod og hvidkål kan bruges?
    Mange hilsner kristine

    • Gitte Hansen 25. maj 2013 af 00:01- Svar

      Hej Kristine.

      Ja en oplagt ret til en travl børnefamilie! Tror bestemt gulerod og hvidkål kan bruges. Måske du skal tilsætte lidt ekstra karry/bouillon så? Hvidkål er jo ret neutral i smagen? Rigtig god fornøjelse. Det er en børnevenlig ret som de fleste børn vil kunne lide tænker jeg og der er faktisk ganske mange grøntsager stoppet i og børnene? De opdager det ALDRIG! 🙂
      Rigtig god fornøjelse.
      Skriv gerne lige igen om du scorer kegler hos børnene 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Linda Skovgaard 24. maj 2013 af 08:33- Svar

    Mmm.. det lyder godt 🙂
    Har aldrig lige tænkt på at lave karrygryde med hakket kød, plejer at bruge kød i tern – men hvorfor ikke? 😉

    • Gitte Hansen 24. maj 2013 af 18:41- Svar

      ja hvorfor ikke?
      Børnene efterlyste boller i karry, men det jeg ikke lige. Foretrækker klart denne karryfars-ret, så den kan du roligt prøve Linda.
      Tror også at kylling/kalkunstykker ville passe fint?
      God weekend! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar