Pandekager – opskrift på nem pandekagedej

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nu kommer den så. Pandeopskriften. En rigtig god opskrift på lækre gammeldags klassiske pandekager, der smager skønt med is, sirup og syltetøj eller friske bær til.

Pandekagerne bliver sprøde, tynde og lækre og der er brugt kærnemælk i dejen og det er et hit, men fortvivl ej, for pandekagerne kan sagtens laves med mælk også.

En stabel pandekager vil med garanti vække jubel hjemme hos dig, en eftermiddag hvor I er lækkersultne,  i ferier eller som lækkert indslag til brunch.

En stabel pandekager bliver hurtigt spist op, og hvis ikke, så smager pandekagerne rigtigt godt kolde sammenrullede med smør og sukker på. Det fik vi hjemme i mit barndomshjem og jeg har videreført traditionen. Mine børn elskede at få en kold pandekage med i madpakken, som en sød hilsen med hjemmefra <3

Pandekagerne smager særligt godt hvis de med god vanilleis og friske hindbær til men du kan også fint bare nøjes med sirup og syltetøj. Solbær- eller brombærsyltetøj er et i hit i pandekager, hvis du spørger mig. 🙂

Pandekagerne er hurtige og nemme at lave og tager du to pander i brug, er en stabel pandekager klar på kort tid. 

Pandekager – opskrift på nem pandekagedej

Pandekager i det grønne, med is, sirup og hindbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Mad til de travle
Keyword: klassiske pandekager, pandekagedej, pandekager
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl. mælk
  • 2 dl kærnemælk mælk kan bruges i stedet
  • 1 dl. tykmælk kærnemælk ell. mælk kan bruges i stedet
  • 5 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • dl. hvedemel
  • Smør til stegning
  • Tilbehør: vaniljeis sirup, sukker, syltetøj og/eller frisk frugt, evt. chokoladesauce

Sådan gør du

  • Mælk/tykmælk/kærnemælk blandes og æg tilsættes.
  • Der piskes. Mel, salt og vanillesukker tilsættes. Dejen røres til en lind dej.
  • Put lidt smør på en pande.
  • Hæld lidt dej på en pande og sørg for at dejen fordeles godt over hele panden. Tynde pandekager smager bedst, synes jeg. Det kræver lidt håndelag, men øvelse gør mester
  • Prøv to pander, så klarer du pandekagebagningen på den halve tid.
  • Pandekagerne holdes varme under stanniol til de skal serveres. Kan også holdes varme i ovnen.

Noter

Servér gerne vaniljeis, sirup og syltetøj til. Solbær- eller brombærsyltetøj smager godt til pandekager. 
Pandekagerne er fryseegnede
Prøv også en kold pandekage smurt med smør og drysset med sukker. Uhm <3

Det tager 5 minutter at røre pandekagedejen sammen. Det er tager noget længere tid ved stegepanden, så brug gerne 2 pander, hvis du altså kan overskue det 🙂DSC_4486

DSC_4489

DSC_4490Hindbær/jordbær og is er FANTASTISK til pandekager. Storspis de sommersøde bær, når det er bærsæson. Spis så mange du kan og lad det endelig være en god undskyldning for at bage pandekager 🙂
DSC_4495Uhm – nu er der pandekager i haven.

Så så man lige familien sætte sig på solskinsterrassen i haven og spise pandekager. SÅ mange pandekager at det ikke giver mening at tælle. SÅ mange krus iskoldt solbærsaft til, at maven alt for hurtigt bliver fyldt op. Himmelske pandekager kræver ikke meget fyld.

Is og sirup er det svært at klare sig uden. Friske bær kan undværes. Sukker skal der også til. Nutella kan bruges, hvis du er en slikmund. 

Simpel og lækker dessert.

Jeg spiste én….Jeg spiste to….Jeg spiste tre….DSC_4511

….og så holdt jeg op med at tælle 😉

Vi startede med en stor stabel…

og endte med en lille rest.

De 4 tiloversblevne pandekager blev nydt dagen efter med smør og sukker på. Fuld valuta for pandekagerne 🙂

Jeg har lige et pandekageminde jeg vil dele med dig:

I Norge kan man plukke blåbær. Jeg mindes en fantastisk sommerferie for et par år siden. Hytte ved en elv. Ildsted. Blåbær lige udenfor. Frisklavede pandekager hver aften. Is,  blåbær og Marabou på toppen.

Det var en sand lyksalighed! Vandets rislen. Fuglesang. Bjælder fra får i fjeldet.

Jeg elsker bare sommer-Norge! 🙂

Ahh! Jeg må lige tjekke om der er blåbær i nabolaget inden vi booker hytte denne sommerferie 🙂

Det var et sidespring. Her kommer der endnu et hindbærfoto. Hindbær har vi mange af i Danmark. Heldigvis. Husk nu at køb, pluk og nyd de danske bær imens de er her. Brug dem i kager, desserter eller naturel.

Rigtig god sommer til dig. 🙂P.S.: Hvis du ikke lige har kærnemælk/tykmælk på lager, så kan du snildt lave pandekagerne med mælk også. MadensVerdens.dk har en lækker opskrift på pandekager med mælk – kig gerne forbi 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Ann-Katrine Skytte Ditlevsen

uhm…ser gode ud. hvor mange får man ca. af sådan en portion. tænker på at bage dem dagen før jeg skal bruge dem. kan jeg det og hvordan varmer jeg dem op så de ikke bliver tørre?
Spændende blog du har – har i aften brugt et par af dine opskrifter til aftensmad. kylling i baconsvøb og bønnesalaten – MUMS hvor det smagte 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer