Æblemuffins med kanel. Uhm her får du opskriften på lækre saftige æble muffins, med brun farin og smag af karamel.
Guf! Disse er altså bare verdens bedste muffins! De allerlækreste jeg nogensinde har bagt – og smagt! Dem kan du altså godt glæde dig til at prøve. 
Siden jeg bagte denne lækre karamelkage, har jeg haft lyst til at eksperimentere med opskriften.
Dagens æble muffins er en videreudvikling af den populære karamelkage.
På rekordfart er kagen blevet én af de mest populære kager på bloggen. Vildt, så mange der allerede har prøvet opskriften. Jeg har kun fået begejstrede hilsner tilbage. Måske du også har prøvet den?
En mega nem kage, der kan laves på ½ time og som bare har den dejligste smag af karamel.
Flere har sendt mig gode ideer til nyfortolkninger af kagen. TAK! 🙂 Super gode forslag. Jeg greb straks én af ideerne. I dag glæder jeg mig derfor til at fortælle dig om endnu en succes:
Karamelkagen lavet som lækre æble muffins med kanel og karamelsmag. Lynhurtige at lave – bløde, saftige, svampede, SÅ lækre!
Jeg har såmænd bare tilsat kanel og æbletern til dejen og så har jeg drysset kanelsukker på toppen. 
SÅ lækre og mega nemme muffins. Kagerne skal kun bage 13-15 minutter, så det er lynhurtigt at trylle en portion.
Du kan sagtens udskifte æbler med anden frugt, f.eks. blommer eller pærer og ingefær vil f.eks. også være et hit? Eksperimentér du gerne med opskriften nedenfor.
Prøv dem hvis du har æbler i haven eller i din frugtskål. 🙂

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Saftige æble muffins med smag af karamel her
Æblemuffins med kanel – nem opskrift

Ingredienser
- 100 gram smør smeltet
- 2 æg
- 85 gram sukker brug lidt mere, hvis dine æbler er meget syrlige
- 60 gram brun farin kan erstattes med alm. sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel supplér gerne med ½ tsk kardemomme og ½ tsk stødt ingefær
- 1 nip salt
- 2 æbler i tern. Gerne med skræl. Anden frugt kan bruges
- Drys: Kanelsukker
Sådan gør du
- Pisk æg med brun farin, sukker og vaniljesukker. Bare brug piskeris

- Smelt smør få sekunder i mikroovnen eller i gryde og tilsæt til dejen.

- Bland mel med salt, kanel og bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber. Skræl æblerne. Lad gerne skrællen blive på, hvis den er fin. Tilsæt tern fra det ene æble til dejen og gem resten til toppen

- Fordel dejen i 12 muffinforme. Jeg brugte papirforme, jeg satte i en muffinforme af metal. Det holder på formen. Fordel resten af æbleternene på toppen. Stop dem lidt ned i dejen. Drys med lidt kanelsukker

- Bag kagerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn) Bag dem ikke for længe. Kagerne er færdige, når de er gennembagte, men stadig saftige indeni.

- Muffins'ene kan serveres lune eller afkølede. De holder sig friske og saftige i dagevis

Noter
Frugt kan udelades. Erstat evt. 2-3 spsk hvedemel med kakaopulver, så har du en nem chokoladekage.
Æbler kan erstattes med anden frugt. Du kan også tilsætte f.eks. pærer eller blommer?
Muffins'ene holder sig friske i 3-4 dage. Kagerne er fryseegnede
Verdens bedste muffins med æbler!
Nemme, bløde, svampede og friske i mange dage. Kan også bages som hel æblekage
Halløj nogle lækre kager! Muffins på 1. pladsen. Porøs kagedej, saftige kager, med blød konsistens, men kager, der alligevel holder formen.
Æblemuffins’ene kan også bages som en hel kage. Få en opskrift her.
Ja det er sjældent at jeg har SÅ svært ved at styre min begejstring, men disse muffins er altså bare verdens bedste muffins!
Måske jeg skulle skynde mig at tage patent på opskriften? Jeg tror det 😀 
Opskriften har jeg virkelig glædet mig til at dele med dig. Jeg er nemlig sikker på at du også vil blive vild med kagerne.
Det utrolige er, at dejen kan røres så nemt og hurtigt.
Æble muffins’ene skal kun bages et kvartér. På under ½ time, vil du have et fad lækre kager klar.
Æblekagerne smager skønt både lune og afkølede. De kan bages flere dage før de skal serveres, for de holder sig friske i mange dage.
Æble muffins’ene vil være et hit året rundt. Prøv dem når det er sæson for æbler? De er også et hit til jul.
Kanel i kage er altid godt, især ved juletid. Jeg har angivet i opskriften, at du kan supplere med ½ tsk stødt ingefær og ½ tsk kardemomme.
Prøv dem også i en pæreversion med ingefær, uhm de er også lækre. Opskriften kan du se lige her.

De er også rigtigt lækre med blommer.

Endnu flere krydderier vil gøre kagerne endnu mere julede.
Hvis du er vild med krydderkage, så vil ekstra krydderier i muffins’ene være et hit. Tjek f.eks. denne opskrift på julemuffins ud.

De saftige æble muffins vil være populære kager at servere på et kagebord.
Prøv dem også, hvis du/I skal have kage med i skole eller på job. Dine kolleger vil blive vilde med dem.
Rigtig god fornøjelse med de dejlige æble muffins.
Skriv da gerne lige en kommentar herunder, når du har smagt dem. Jeg håber du bliver lige så vild med dem som jeg. 🙂
Få flere nemme opskrifter på lækre æblemuffins her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







Gammelt opslag/opskrift, men jeg giver alligevel et forslag 🙂
Jeg har med stor succes tilsat lidt lakridspulver sammen med kanelen. Det smager ikke “lakridset”, men det får lige et lille hint af noget spicy, aromatisk.Mums
Wauw de er gode og super nemme at lave. Virkelig saftige og lækre.
Jeg bagte 12 i går, delte ud til 2 af mine naboer, og de var vilde med dem.
Super stor tak, jeg bager 24 i morgen 🙂
Hvor store æbler taler vi om – eller hvor meget ???
Vi er vilde med de her muffins derhjemme! Har netop taget en portion med solbær og citronskal ud af ovnen, de ser godt smovsede ud – måske færre solbær næste gang ?
Jeg skal have dem med på picnic på lørdag, plejer at fryse dem, men lader være denne gang. Anbefaler du opbevaring i køleskab eller stuetemperatur?
De ser vildt lækre ud, hvis de nu bliver bagt dagen inden de skal bruges, kan de så varmes lidt inden de skal serveres? Eller bliver de så tørre?