Risengrød i slow cooker. I dag får du opskriften på en nem risengrød, der ikke brænder på.

Det er nemlig mega smart at koge risengrøden i en Crock pot, så koger den ikke over og du skal ikke røre i gryden så tit.

En slow cooker er en elektrisk gryde, som kan bruges til at tilberede mad i mange timer ved svag varme. Du kan læse mere om hvad en slow cooker er ved at klikke her.

Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

Noget af det første jeg tænkte på, da jeg fik slow cookeren i gave var: “Den må da være et hit at bruge til risengrøden?”.

Svag varme og lang tilberedningstid vil jo være genialt til grød med mælk, der ellers nemt brænder på.

Nogen koger risengrøden færdig i sengen, men en slow cooker er jo næsten lidt samme princip.

Jeg kogte grøden på “low” dvs. 73 grader i 3-4 timer. Du kan også koge dem på “high”, der er 93 grader i 1-2 timer.

Har du god tid, så kog den helst ved low, så bliver den mest cremet synes jeg – og så undgår du også, at den brænder på. Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

Det smarte ved at bruge slow cookeren er at grøden passer sig selv. Du skal røre i grøden meget sjældent.

Vi bruger tit slow cookeren til at koge risengrød dagen før juleaften. Smart! Så kan vi nemlig koge julegrøden super nemt til ris a la manden.

Slow cookeren står så bare og småsimrer i timevis, imens vi pusler rundt i køkkenet og laver julegodter måske?

Det er super nemt at koge risengrød i slow cooker – Crock pot.

Jeg koger først grødrisene op med vand, til vandet er opsuget. Dernæst tilsætter jeg mælk og så skal grøden bare lige koge op, herefter koger risengrøden færdig i slow cookeren. Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

Jeg kan bruge min slow cooker indsats på komfuret og det er jo nemt. Hvis du ikke kan dét, så skal du bare blande mælk og grødris i slow cookeren og erstatte vand med ekstra mælk. Din risengrød vil så skulle have lidt længere tid.

Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Risengrød i slow cooker – få en god nem opskrift på julegrød der ikke brænder på

Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
Cremet og lækker risengrød i Crockpot
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 5 minutter
Ret: Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
Kategori: Jul
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl grødris (ca, 375 gram) jeg brugte rigtige grødris, men Pamaris kan også bruges
  • 6 dl kogende vand kan erstattes med ekstra mælk
  • ¼ tsk salt
  • 2 liter mælk gerne sødmælk
  • Drys: Kanelsukker
  • Smørklat af rigtigt smør

Sådan gør du

  • Start med at kog vandet i elkedlen (det går hurtigst). Smør evt. din slow cooker gryde med smør, så du er helt sikker på at undgå brændte kanter
  • Hæld det kogende vand over risene i slow cooker indsatsen og kog på komfuret til vandet er opsuget. Kan din slow cooker ikke bruges på komfuret, så putter du bare grødris og mælk direkte i gryden. (vand kan erstattes med ekstra mælk)
  • Tilsæt herefter mælken. Skal risengrøden bruges til risalamande, så kog gerne en vaniljestang med
    Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
  • Kog grøden op under omrøring og skru ned på "low". Læg låg på og tilbered nu grøden i 3-4 timer, eller til den er cremet og lækker. Rør i grøden ca. en gang hver ½-1 time.
    Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
  • Grøden vil tykne med tiden. Måske din grød skal have kortere eller længere tid. Du kan også koge grøden 2 timer v. high
    Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
  • Skal risengrøden bruges til ris a la mande, så den afkøle straks
    Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på
  • Servér med kanelsukker og smørklat på toppen og gerne en hvidtøl til

Noter

Smør evt. din slow cooker gryde med smør, så du er sikker på at undgå brændte kanter
Kan din slow cooker ikke bruges på komfuret, så putter du bare grødris og mælk direkte i gryden. (vand kan erstattes med ekstra mælk) - din risengrød skal måske have lidt længere tid. 
Har du en rest risengrød tilovers, så stil den på køl og lav lækre risklatkager dagen efter. 
Servér gerne en hvidtøl til eller rød saft - det er et hit
Denne risengrød rækker til 4-6 voksne. Skal du bruge portionen til risalamande, rækker den til ca. 10 personer - og du vil skulle bruge 1 liter fløde (minimum)
Risengrøden kan også koges i gryde - få en god opskrift her
Du kan også koge risengrøden i mikroovn - få en god opskrift her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Risengrød i slow cooker - der ikke brænder påRisengrøden er nem at lave i en slow cooker. Den bliver cremet og lækker. Grøden passer sig selv og brænder ikke på.

Du skal bare røre i gryden i ny og næ, men det er slet ikke stressende at lave risengrød på den måde.

Der er ingen fare på færde. Du kan være sikker på, at risengrøden ikke koger over eller brænder fast på bunden. Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

Det kan ellers godt være en rimelig stressende oplevelse at koge risengrøden i en gryde på komfuret, men det undgår du med en slow cooker.

Ikke kun til jul, kan der være stress på. Måske du har små børn og der er ulvetime derhjemme til hverdag?

Så kan slow cooker risengrøden også være et hit.

Her kan du virkelig få en stor portion risengrød til mange sultne munde, med meget få anstrengelser.

Hvis du ikke har brug for så stor en portion, så halverer du jo bare.

Hvis du kun har brug for en mindre portion, så kan du med fordel lave den i mikroovnen – klik her for opskriften.

Risengrød i mikroovn - nem og hurtig opskrift
Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat - SÅ nemt
Se opskriften her
Risengrød i mikroovn - med kanel, sukker og smørklat. SÅ nemt

Mon ikke risengrød er mange børns livret også? Du bliver så populær, hvis du lover børnene risengrød til aftensmad. 🙂

Denne portion rækker ca. til

Risengrød i slow cooker - der ikke brænder på

Det smarte ved at koge en stor portion risengrød er, at du kan bruge en evt. risengrødsrest til mange lækkerier.

Få en masse gode opskrifter på hvad du kan bruge din risengrød til, hvis I skulle have en rest.

1.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

2.

Risalamande - den bedste opskrift til jul
Ris a la mande med vanilje - julens bedste dessert
Se opskriften her
Risalamande - opskrift på den bedste ris a la mande til jul

3.

Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
Julens bedste risalamande med kirsebær
Se opskriften her
Risalamande med Amarena kirsebær

4.

Boller & brød med risengrød eller risalamande
Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester
Se opskriften her
Boller og franskbrød af ris a la mande rester - bløde med rugmel

5.

Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
Risalamande kage med Bastogne kiksebund
Se opskriften her
Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

6.

Boller og franskbrød af ris a la mande rester
Brug din rest ris a la mande til lækre boller og franskbrød
Se opskriften her
Boller og franskbrød af ris a la mande rester - bløde med rugmel

7.

Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
Sprøde og lækre klatkage vafler af ris a la mande
Se opskriften her
Vafler med ris a la mande - klatkage vafler