Hakkebøffer i ovn. Uhm i dag får du opskriften på den lækreste ret. Hakkebøf i fad med brun fløde sovs og masser af løg og champignon.
Vi kan slet ikke få armene ned herhjemme, efter vi har spist denne lækre ret. Vi kommer helt sikkert aldrig til at lave hakkebøf med brun sovs på anden måde fremover.
Jeg har glædet meget meget til at dele opskriften med dig. Jeg spurgte jer der følger med på bloggen facebookside, om I kunne tænke jer opskriften, og sikke et heppekor, der meldte sig. Tusind tak for jeres opbakning 🙂
Sikke en lækker ret. Hakkebøffer i fad i ovnen bliver ekstra møre og saftige og den brune sovs blev ekstra smagfuld.
Når man tilbereder retten sammen i ovnen, så giver både sovs, bøffer og løg god smag til hinanden. Jeg er vild med ait-i-ét-retter 🙂
Indrømmet. Jeg flottede mig og brugte fløde i sovsen i dag. Måske det også var fløden, der var prikken over i’et?
Jeg har brugt en masse løg, og det er helt bevidst, for løg giver bare en rigtig god smag til retten. Jeg brugte en blanding af løg og rødløg og det er et godt tip. Rødløg er lidt sødere og det er et godt mix.
Du kan selvfølgelig sagtens bruge mindre løg end jeg. Jeg brugte min lille støbejernsbradepande, der også kan bruges både på komfuret og i ovnen og det er smart. Den måler 22×29 cm.
Har du ikke sådan en bradepande, så kan du sagtens bruge en dyb stegepande eller en sautérpande.
Hvis der ikke er plads på panden, så kan du også sagtens bare stege bøffer, løg og champignon på panden og så tilberede det i et ildfast fad.
Det er virkelig helt genialt at lave brun sovs på denne måde. Det må du altså prøve. Opskriften er et kæmpe hit. Du kan sagtens bruge opskriften som grundopskrift til andre kødtyper. Det vil også smage super lækkert med f.eks. mørbradbøffer eller steaks f.eks. entrecotes?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Hakkebøffer i ovn med brun sovs & champignon – god, nem og lækker opskrift på hakkebøf i fad
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 500-800 gram hakket oksekød svinemørbrad eller f.eks. entrecotes kan også bruges. 500 gram kød passer til 2 voksne og 2 børn, brug gerne mere kød
- salt/peber
- smør til stegning
- 2-3 rødløg
- 2-3 løg
- 2 oksebouillonterninger
- 3-400 gram champignon eller flere - friske eller 1-2 glas. Kan udelades
- 2½ dl fløde piskefløde, cremefine eller kaffefløde
- 3 dl mælk
Sådan gør du
- Form 6 bøffer og steg dem i smør. Brug stegepande, sautérpande eller lille bradepande, der kan bruges på komfuret. Krydr godt med salt og peber på begge sider. Jeg brugte min lille Scanpan bradepande, der kan bruges både på komfur og i ovn.
- Steg dem kun få minutter på hver side. De skal ikke være gennemstegte.
- Tag bøfferne fra panden og hold dem varme under stanniol. Snit nu løg i skiver. Steg dem i pandens stegesky, sammen med oksebouillonterninger. Tilsæt ekstra smør. Opblød bouillonterningerne i smørret.
- Når løgene er blevet klare, så tilsæt champignon og lad dem svitse med. Tag herefter løgene af panden
- Hæld fløde og mælk på panden og jævn nu sovsen. Tilsæt kulør. Smag saucen til
- Læg hakkebøfferne i sovsen og fordel løg/champignon på toppen. Sæt nu fadet i ovnen og steg det ved 150 grader varmluft i 20 minutter. Du kan også tilberede retten færdig på komfuret ved at lægge låg på panden.
- Vi spiste ærter og ovnristede kartofler til - en lækker menu
Noter
Du kan tilberede retten i stegepande eller i bradepande.
Retten kan også steges færdig på komfuret. Læg låg på panden, i så fald. Servér gerne ovnkartofler til - få en god opskrift her.Opskriften kan du bruge til anden type kød også, f.eks. svinemørbrad eller steaks f.eks. entrecotes eller engelske bøffer
Retten er fryseegnetHakkebøffer i fad med brun sovs, bløde løg og champignon – uhm en lækker ret. Bøf med løg i ovn – på en helt ny måde
Jeg synes tit at hakkebøffer kan tørstege, når man steger dem på panden. Når du tilbereder dem i ovnen i flødesovsen, så bliver de ekstra saftige og lækre.
Du kan virkelig godt glæde dig til at prøve bøf med løg på en ny måde.
Vi er fan af bøffer i fad i ovn. Vi har helt sikkert fundet vores favoritmåde at tilberede hakkebøffer på nu.
Fadet blev fyldt og der var mad nok til os 2 i 2 dage. Det smagte bare så godt, at vi nok kom til at spise lidt for meget. Der er ikke helt så meget tilbage til imorgen. 🙂 Skal vi ikke bare sige, at det er en god anbefaling. 🙂
Det snyder lidt, når jeg viser dig billederne her. Jeg kan jo slet ikke vise dig, hvor godt det i virkeligheden smagte.
Den ret skal du virkelig glæde dig til at prøve.
Vi spiste ovnkartofler til med ærter. Jeg satte kartoflerne ind lidt før hakkebøfferne, så begge retter var færdige på samme tid. Smart 🙂
Spring du bare på de lækre ret. God fornøjelse med den.
Du kan finde flere opskrifter med hakkebøffer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Jeg står og skal holde stor rund fødselsdag og vil lave denne ret til natmad og tænker at lave den som bøfsandwich. Mit spørgsmål går på om jeg kan lave det klar på forhånd dagen før… altså for-steges som skrevet, tilberede løg og sovs simpelthen gøre det hele klar i foliebakker, sætte på køl og så sætte det direkte i ovnen når det skal bruges.
Tror i dette kan lade sig gøre og skal det have længere tid i ovnen på denne måde…
Håber en klog sjæl kan hjælpe😅
Jeg kom lidt Worchestersauce i retten, det gjorde den endnu bedre ☺️
Åh altså! Man kan næsten dufte de løg. Da jeg boede i opgang, var det min favoritduft at komme hjem til efter en aftenvagt. Så var man klar til natmad!