Hakkebøffer i ovn. Uhm i dag får du opskriften på den lækreste ret. Hakkebøf i fad med brun fløde sovs og masser af løg og champignon.

Vi kan slet ikke få armene ned herhjemme, efter vi har spist denne lækre ret. Vi kommer helt sikkert aldrig til at lave hakkebøf med brun sovs på anden måde fremover.

Jeg har glædet meget meget til at dele opskriften med dig. Jeg spurgte jer der følger med på bloggen facebookside, om I kunne tænke jer opskriften, og sikke et heppekor, der meldte sig. Tusind tak for jeres opbakning 🙂Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Sikke en lækker ret. Hakkebøffer i fad i ovnen bliver ekstra møre og saftige og den brune sovs blev ekstra smagfuld.

Når man tilbereder retten sammen i ovnen, så giver både sovs, bøffer og løg god smag til hinanden. Jeg er vild med ait-i-ét-retter 🙂

Indrømmet. Jeg flottede mig og brugte fløde i sovsen i dag. Måske det også var fløden, der var prikken over i’et? Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Jeg har brugt en masse løg, og det er helt bevidst, for løg giver bare en rigtig god smag til retten. Jeg brugte en blanding af løg og rødløg og det er et godt tip. Rødløg er lidt sødere og det er et godt mix.

Du kan selvfølgelig sagtens bruge mindre løg end jeg. Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignonJeg brugte min lille støbejernsbradepande, der også kan bruges både på komfuret og i ovnen og det er smart. Den måler 22×29 cm.

Har du ikke sådan en bradepande, så kan du sagtens bruge en dyb stegepande eller en sautérpande. Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Hvis der ikke er plads på panden, så kan du også sagtens bare stege bøffer, løg og champignon på panden og så tilberede det i et ildfast fad.

Det er virkelig helt genialt at lave brun sovs på denne måde. Det må du altså prøve. Opskriften er et kæmpe hit. Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignonDu kan sagtens bruge opskriften som grundopskrift til andre kødtyper. Det vil også smage super lækkert med f.eks. mørbradbøffer eller steaks f.eks. entrecotes?

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Hakkebøffer i ovn med brun sovs & champignon – god, nem og lækker opskrift på hakkebøf i fad

Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
Lækre hakkebøffer i fad med løg og champignon i flødesovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

1 Scanpan bradepande andre bradepander kan bruges

Ingredienser

  • 500-800 gram hakket oksekød svinemørbrad eller f.eks. entrecotes kan også bruges. 500 gram kød passer til 2 voksne og 2 børn, brug gerne mere kød
  • salt/peber
  • smør til stegning
  • 2-3 rødløg
  • 2-3 løg
  • 2 oksebouillonterninger
  • 3-400 gram champignon eller flere - friske eller 1-2 glas. Kan udelades
  • dl fløde piskefløde, cremefine eller kaffefløde
  • 3 dl mælk

Sådan gør du

  • Form 6 bøffer og steg dem i smør. Brug stegepande, sautérpande eller lille bradepande, der kan bruges på komfuret. Krydr godt med salt og peber på begge sider. Jeg brugte min lille Scanpan bradepande, der kan bruges både på komfur og i ovn.
    Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
  • Steg dem kun få minutter på hver side. De skal ikke være gennemstegte.
    Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
  • Tag bøfferne fra panden og hold dem varme under stanniol. Snit nu løg i skiver. Steg dem i pandens stegesky, sammen med oksebouillonterninger. Tilsæt ekstra smør. Opblød bouillonterningerne i smørret.
    Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
  • Når løgene er blevet klare, så tilsæt champignon og lad dem svitse med. Tag herefter løgene af panden
    Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
  • Hæld fløde og mælk på panden og jævn nu sovsen. Tilsæt kulør. Smag saucen til
    Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
  • Læg hakkebøfferne i sovsen og fordel løg/champignon på toppen. Sæt nu fadet i ovnen og steg det ved 150 grader varmluft i 20 minutter. Du kan også tilberede retten færdig på komfuret ved at lægge låg på panden.
    Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon
  • Vi spiste ærter og ovnristede kartofler til - en lækker menu
    Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Noter

Du kan tilberede retten i stegepande eller i bradepande.
Retten kan også steges færdig på komfuret. Læg låg på panden, i så fald.
Servér gerne ovnkartofler til - få en god opskrift her.
Opskriften kan du bruge til anden type kød også, f.eks. svinemørbrad eller steaks f.eks. entrecotes eller engelske bøffer
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignonHakkebøffer i fad med brun sovs, bløde løg og champignon – uhm en lækker ret. Bøf med løg i ovn – på en helt ny måde

Jeg synes tit at hakkebøffer kan tørstege, når man steger dem på panden. Når du tilbereder dem i ovnen i flødesovsen, så bliver de ekstra saftige og lækre.Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Du kan virkelig godt glæde dig til at prøve bøf med løg på en ny måde.

Vi er fan af bøffer i fad i ovn. Vi har helt sikkert fundet vores favoritmåde at tilberede hakkebøffer på nu.

Fadet blev fyldt og der var mad nok til os 2 i 2 dage. Det smagte bare så godt, at vi nok kom til at spise lidt for meget. Der er ikke helt så meget tilbage til imorgen. 🙂 Skal vi ikke bare sige, at det er en god anbefaling. 🙂 Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Det snyder lidt, når jeg viser dig billederne her. Jeg kan jo slet ikke vise dig, hvor godt det i virkeligheden smagte.

Den ret skal du virkelig glæde dig til at prøve.
Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Vi spiste ovnkartofler til med ærter. Jeg satte kartoflerne ind lidt før hakkebøfferne, så begge retter var færdige på samme tid. Smart 🙂
Hakkebøffer i ovn med brun sovs og champignon

Spring du bare på de lækre ret. God fornøjelse med den.

Du kan finde flere opskrifter med hakkebøffer her:

1.

Hakkebøf med grøntsager og bacon på grill
Lækre, saftige hakkebøffer med peberfrugt, rødløg og bacon
Se opskriften her
Hakkebøf med grøntsager og bacon - opskrift

2.

Hakkebøf i ovn ell. pande - med porrer og sovs
Hakkebøffer i ovnen - nemt lavet i ovnen eller pande
Se opskriften her
Hakkebøf i ovn med porrer - hakkebøf i fad

3.

Hakkebøf med bacon - bøffer i baconsvøb
Nemme lækre hakkebøffer med bacon
Se opskriften her
Hakkebøf med bacon – bøffer i baconsvøb

4.

Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og sovs
Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sauce
Se opskriften her

5.

Hakkebøf opskrift - hakkebøffer med bløde løg
Hakkebøf med bløde løg og nye kartofler med smør
Se opskriften her

6.

Hakkebøf med bløde glaserede løg - opskrift
Hakkebøf med bløde glaserede løg og pommes frites med sesam
Se opskriften her

7.

Hakkebøf i fad m. tomat fløde paprikasovs
Hakkebøffer i paprikasauce med pesto, tomat og peberfrugt
Se opskriften her
Hakkebøf i fad med tomat paprikasovs - opskrift

8.

Bøf i folie med grøntsager - saftig hakkebøf i ovn
Lækre saftige hakkebøffer med tomater, champignon, løg og peberfrugt
Se opskriften her
Bøf i folie med grøntsager - hakkebøffer i ovn

9.

Bløde løg - god opskrift på lækre stegte løg
Stegte bløde løg - perfekte til hakkebøf, mørbradbøffer eller engelsk bøf
Se opskriften her
Bløde løg


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.