•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nogle gange ligger eventyret lige for fødderne og venter på én. Lige midt i hverdagen måske eller på vej igennem en by man er kørt igennem 100 gange før. Hvor heldig kan man være, tænker man så?

Vi har sommerferie og nyder sommeren i vores skønne sommerhus i Fjellerup. Vi troede ellers at vi efterhånden havde afsøgt alle de gode spisesteder på det nordlige Djursland, men surprise. I Auning gemte der sig alligevel ét.

Til vores store 2×50-årsfødselsdagsfest, som vi holdt i Fjellerup i juni fik vi mad leveret fra en lokal leverandør, som vi havde fået anbefalet af gode lokale folk.

“Vælg da Apetit i Auning. Maden er rigtig lækker, de bruger kun gode råvarer og der er altid rigeligt mad til overs”.

Vi tog chancen og det blev en total succes. Alle gæsterne var vilde med maden og vi også.

Apetit leverer både mad ud af huset, men ejeren af stedet foreslog os også at kigge forbi deres butik i Auning, hvorfra de hver dag sælger frokost, tapas, brød, kager og lette lune retter men også delikatesser og spændende brugskunst.

Forleden tog vi en tur til Auning, for at aflægge Apetit et besøg.

Vi skulle købe en gavekurv til vores kære veninde, der blev 50 år, og flere andre værtinde-gaver, når vi skal på besøgs-tur her i ferien. Vi kombinerede indkøbene med en god frokost og det blev en virkelig god oplevelse. Så god en oplevelse, at stedet fortjener en positiv madanmeldelse. En virkelig positiv én og en masse stjerner på stjerne-skalaen.

Min mand og jeg var helt enige om, at Apetit nu er med i top 3 over de bedste spisesteder vi har prøvet på Djursland. Cafe Kajkanten er med i vores top 3 og Restauranten på Sostrup også , hvis du er på jagt efter gode spisesteder. Mopkok i Grenå, står også på vores ønskeliste over steder vi gerne vil prøve, dette sted har vi nemlig også kun hørt godt om.

I dag skal du høre om Apetit i Auning

…og hvorfor er det så, at Apetit er så god?

Det lækre spisested gemmer sig lidt anonymt lige ved siden af Brugsen i Auning, en by man (=vi) ellers tit bare kører igennem.

Udefra gør butikken heller ikke så meget væsen af sig, men indeni er der spændende sager at kigge på og små hyggelige borde, hvorfra frokosten kan indtages, medmindre man sætter sig udenfor, som os. Når sommersolen bager, kigger vi straks efter parasol-spisesteder og heldigvis havde Apetit slået en stor parasol op for de udendørs spisende gæster som os.

Udvalget er stort i Apetit og det sværeste er at vælge. På menukortet har de en masse lækre sandwiches og lune retter, spændende friske salater, friskbagt brød, tærter. Alt hvad hjertet kan begære. Alle retter kan spises på stedes eller købes med hjem som take-away til en billigere penge. Det var påfaldende så gode de sandwiches og salater var. Lækkert brød, hjemmelavet pesto, frisksnittet grønt og rigeligt mættende. Se lige en lækker pastrami-sandwich med emmentaler min mand fik og jeg tror faktisk kun den kostede lidt over en halvtredser.

Man slipper en tier billigere, hvis sandwichen tages med hjem. Virkelig et fund for de penge og vi er lykkelige for at vi nu har fundet et yndlings-takeaway-sted tæt på sommerhuset.

Fredag kan man købe en tapas-boks med brød for 98 kr og jeg kan kun forestille mig at den består af lutter lækkerier.

Jeg valgte en lækker salat med kylling og bacon og friskbagt brød. Se lige en kæmpe portion. Det var en virkelig lækker og mættende fyldig salat. En af de bedste jeg har smagt.

Vi snuppede et sandwich-menukort med hjem og glæder os allerede til næste gang vi skal spise frokost der. Det er helt sikkert, at vi nu fremover vælger en sandwich fra Apetit fremfor en hurtig pizza fra pizzamanden, hvis det en dag skal gå lidt ekstra hurtigt i køkkenet.

De lune retter på menukortet mangler vi endnu at prøve. Når sommeren går på hæld, eller måske før, vil vi tage forbi og nyde et måltid indendørs i restauranten. Vi glæder os allerede.

På vores spiseplads udenfor blev vi lokket af dette Bravissimo-isskilt. Er der noget vi er fan af, så er det italienske is. Heldige os, det havde de også hos Apetit. Vi var lette at lokke til en dessert 🙂
Halløj altså. Det var en af de bedste is jeg har smagt denne sommer. Den skønneste jordbær/sorbet-is og en lækker vaniljeis med choko og nougat. Uhm. Min mand valgte 3 kugler, med en fornem chokoladeis og en mint-choko-variant+ den gode nougatis. Man kunne tydeligt smage, at der var brugt gode råvarer i isen.
Vi fik en god kaffe til. Jeg valgt cappucino. Uhm, det var en god kaffe, men på det tidspunkt kom det faktisk slet ikke bag på os. Vi var fulde af benovelse og roste køkkenpersonalet. Atmosfæren var hyggelig og personlig. De havde god tid til os, selvom der var susende travlt.

Efter måltidet fik vi fundet italienske specialiteter til en gavekurv, der blev lavet specielt for os. En kurv fyldt med fine sager og fødselaren blev sidenhen så glad 🙂

Vi var begge fulde af benovelse over stedet og endte med at forkøbe os i både brød og kager også. Vi købte en stor jordbærkage som vi stornød med vores sommerhusnaboer på vores nye terrasse. Franskbrødet var et valnøddebrød, der kunne fås for en tyver og rugbrødet var mega-lækkert.

Efter sigende bager de alt brødet selv. Wow!

Vi besluttede os for at købe take-away med hjem til aftensmaden. Vi valgte en stor lakse/rejetallerken til Mikkel og se en en fornem servering, for kun 65 kr (mener jeg det var). Fyldig og mættende og med brød til.
Lutter gode og friske råvarer og rigeligt af dem.Min mand valgte en broccolisalat, som han roste til skyerne. Den smagte helt perfekt, jeg fik heldigvis lov til at prøvesmage. Sundt fastfood for 40 kroner og salaten var fyldig og meget mættende.

Jeg valgte 2 spinatwraps med kylling og halløj hvor var de lækre. 2 stk. for 39 kroner. Imponerende for de penge. Sundt, lækkert og et perfekt måltid til en brandvarm sommerdag 🙂
Jeg er allerede klar til en wrap – og et besøg hos Apetit – igen.

Hvorfor dog lave mad selv, når man kan købe så lækkert et måltid for ingen penge? Ja det forstår jeg pludselig slet ikke. Hvem ved om bloggen vil dø lige så stille ud, efter jeg har fundet dette skønne sted? Ej det tvivler jeg nu alligevel på 🙂Apetit var virkelig en positiv oplevelse og stedet og de gode folk bag, fortjener virkelig al den ros de kan få. De arbejder hårdt og sætter kvalitet i højsædet. De er dygtige, søde, rare og ihærdige. Priserne i Apetit er lave og man får virkelig meget mere end man betaler for.

Mangler du et godt frokoststed, så kig forbi Apetit. Er du på vej til/fra Djurs Sommerland, så drop ind og tag en en frokost med herfra. Det vil være SÅ lækker en madpakke, der vil være umulig at overgå 🙂

Vi glæder os til at komme igen og næste gang vil vi prøve en af deres små kager OG andre salater eller sandwiches på menu-kortet. Vi glæder os allerede 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •