Sommerferie i sommerhus og ægte terrasselykke

Det er vist ikke gået din næse forbi, at vi har fået sommerferie i min familie. Jeg har råbt glædesbrøl ud til verden og sandsynligvis har de også ramt dig. 🙂

Jeg er ikke træt af mit job og min hverdag, næh nej, men selvfølgelig sætter jeg stor pris på ferietid, frihed, spontanitet, familietid og at være min egen herre.

Jeg nyder samværet med min familie og foreløbigt holder vi ferie i vores skønne sommerhus.

Vejret er jo totalt lækkert og sommerferieagtigt. Faktisk har temperaturen været så høj at vi mange gange har tænkt: “Ej, vi orker altså bare ikke Italien, hvis der er så varmt!”.

Til gengæld holder jeg et vågent øje med vejrudsigterne. Meldes sjaskvejr og kulde, så kan vi hurtigt ændre planer. Jeg er sikker på at et ledigt sommerhus står klar i Alsace og venter, hvis vi skulle få ide til det? 🙂Ny terrasse i sommerhusetFedt med en sommerferie uden planer. Synes jeg. Meget pudsigt, for normalt elsker jeg kontrol, planer, to-do-lister og styr på tingene. Min mand er mere laissez-faire-typen, men når det kommer til ferie, ELSKER han når der er styr på den i mange måneder i forvejen.

Det er derfor lidt en udfordring for min mand, at vi denne ferie ingen planer har. Han får tit udlængsel og trænger tit til “luft under vingerne”. Jeg er en hjemmefødning, der tit kan finde lykken der hvor jeg er og allerhelst i sommerhuset.

Min mand og søn snuppede lige en uges ferie i Nord-Norge, før jeg fik ferie, og foreløbigt har de fået afløb for deres udlængsel. Vi må se hvor længe det holder 😉

Heldige mig. De havde en masse finsk lakrids og andre lækkerier med hjem. Det nyder vi hver aften. Vi har kun haft sommerferie i 2 dage og har allerede fået ferieritualer. En aften-Bailey får vi også hver aften. Den drik er jeg bare forfalden til. Mimre – mimre 🙂Jeg er klar til at rykke udenlands, hvis sommeren skulle slippe sit tag herhjemme, men ikke før. Der er masser af smukke steder i Danmark vi endnu ikke har set, mange mennesker vi gerne vil besøge og have besøg af, ting vi kan lave, eventyr der ligger klar og venter for vores fødder?

Alsace overvejer vi, fordi vi vil kunne nå frem på 10 timer. Vi er 3 chauffører i bilen og 10 timer kan vi sagtens overskue. Måske gør vi det? Bare tanken om at vi har muligheden, giver mig en ubetalelig lykke- og frihedsfølelse. Ægte ferie uden planer er de bedste – hvis man spørger mig 🙂

Men hvad får vi så tiden til at gå med?

Langsommelig morgenstart med morgen-krimilæsning, sen morgenmad, tid til Kalleklap, gode snakke og spontane ideer og snakke á la: “Nå men, hvad skal vi sålave i dag?”Vi keder os ikke. Hver dag er ny, og vi griber den 🙂I går kørte vi til Gjerrild Strand for at blive svalet lidt i sommervarmen. Himlen og vandet er så klart blåt herude ved kysten. Så smukt. Næsten en Skagen-blå og smuk himmel?

Vi endte på Bønnerup Havn, hvor vi igen spiste et vellykket fiske-måltid på Café Kajkanten – på spidsen af molen. Et skønt sted, med virkeligt lækkert mad, god is og lækkert kaffe. Kommer du til Djursland, er Cafe Kajkanten bestemt et besøg værd. Du kan læse en af mine madanmeldelser om stedet lige her.

I sommerhuset stornyder vi også den nye terrasse, som lige nåede at blive færdig til vores ferie-start. Er du vimmer, hvor er det bare god timing, og vi stornyder hvert et sekund på den.

Vi daser, læser, beundrer solnedgang, vi snakker, pludrer og i dag inviterede vi de sommerhus-naboer, der var hjemme, på en spontan jordbærkage&kaffe-terrasseindvielse. Vi stornyder allerede livet på vores nye terrasse 🙂
Vi ville også fejre indvielse af vores nye terrassemøbler, som vi købte for nogle af alle de penge vi fik til vores 2×50-års-fødselsdagsfest, som vi holdt for nylig. Vi sender hermed lige alle de søde gæster en venlig tanke og mindes den gode fest, når vi sidder i de smukke møbler.

De passer bare helt perfekt på terrassen, hvilket mange af jer også har været så søde at skrive på bloggens Facebook-side. Tusind tak for hver en hilsen 🙂Er de ikke bare flotte? Det har åbenbart vist sig, at august er et rigtigt godt tidspunkt at købe havemøbler på, bare lige et tip til dig.

Vi sad 7 sommerhus-mennesker omkring det lille bord og det var bare så hyggeligt. Man sidder rigtigt godt i de nye møbler og en lur i sofaen, kan man også sagtens snuppe sig uden problemer. Det er et helt perfekt havemøbel-sæt til den terrassekrog og vi blev enige med naboerne om, at vi nu bare mangler at indvi de andre terrassesider. Vi er klar:-)

På husets øst-side er der morgensol eller sol ca. til ved middagtid. Herefter er der skygge og det er jo helt perfekt, for nogle gange er skyggen at foretrække – det er den disse dage f.eks.
På husets vestside sidder vi og spiser aftensmad og det er også her vi har havudsigt. Terrassen er bygget ind i krogen af huset og der er rigtig fin læ.

Mit støste luksus-problem er, at jeg nu har svært ved at finde ud af hvilken terrasse jeg skal placere mig på. Ih hvor er jeg altså bare rigtig glad for den nye terrasse. <3

Jeg er så taknemmelig og terrassen opfylder allerede mine største terrassedrømme. Resultatet overstiger langt mine forventninger. En træterrasse rundt om sommerhuset er virkelig et hit – den gør bare noget godt for et sommerhus. Anbefalingen er hermed givet videre til dig, hvis du også går i terrasseplaner 🙂På husets syd-side, er der dags-sol og her har vi en overdækket terrasse, som dog de sidste dage har været alt for varm at opholde sig på. Om aftenen, når duggen falder, er den rigtig fin. Det er her jeg lige nu sidder og skriver aftenens blogindlæg til dig. I stearinlysets skær. Er her ikke bare hyggeligt?Det er super hyggeligt og jeg akkompagneres af fuglefløjt og insektsummen. Hvor er det skønt! Det er sådan en aften jeg vil bevare mindet om en mørk og kold vinteraften. “Kan I huske de sommeraftener, hvor vi kunne sidde udenfor i det fri til sent?” Bare rolig. Det kan jeg 🙂Solnedgangene nyder vi hver aften og himlen ser altid forskellig ud. Fra grunden kan vi se solen gå ned i havet, men nogle gange går den ned bag skyerne. Uanset, er himlen altid fantastisk smuk herude i sommerhuset. “Se lige. Wow!” siger vi tit.

Når vi er i vores hus i byen, ser vi sjældent solen gå ned, og som oftest går den ned bag hustage. Det gør den ikke i sommerhuset og det stornyder vi bare. Her ser du solnedgangen på tre forskellige aftener. Himlen forandres konstant og det er næsten altid malerisk smukt.Nogen gange er der ild i solen. <3Stranden har vi tæt på, og denne sommer har ingen af os vist undskyldninger for ikke at bade. Eller det vil sige: Jeg har. Jeg er ikke stor-fan af krabber og brandmænd og da der er udsolgt af badesko//krabbe-værn alle steder, så har jeg den fineste undskyldning. Jeg nøjes med at soppe og det er rigtigt fint for mig. 😀I sommerhus-området har vi ellers de fineste sandstrande, så hvad det angår har jeg faktisk ingen undskyldninger. Jeg har det fint med at kigge på at andre bader. Har du det mon også sådan? 🙂

Nå men hvad har vi så ellers af ferieplaner?

Gode madoplevelser, familie-vennebesøg, gæster, og is hver dag. Foreløbigt har vi fået alle vores ønsker opfyldt, her på feriens dag 2.

I dag kørte vi til Auning for at prøvesmage de lækre frokoster på apetit.dk. Folkene bag det gode spisested tryllede det lækre mad til vores store fødselsdagsfest og da vi hørte om at de også havde en café, hvor de sælger lækkert mad, god is og god kaffe, ja så var vi lette at lokke. Er du vimmer, hvor var det en god oplevelse! Så god, at der venter en selvstændig madanmeldelse lige om hjørnet.

Gode råvarer, hjemmebagt brød, hjemmelavet pesto, fyldige salater. Halløj hvor var det en positiv oplevelse. Fremover, når vi trænger til fast-food i sommerhuset, vil vi med garanti hente maden i apetit.dk. Bor du i nærheden, så sus forbi.Maden er billig og foreløbigt er det det bedste cafe-mad vi endnu har smagt på Djursland. Gode kager har de også. Vi købte en stor jordbærkage med hjem, som vi spiste sammen med vores sommerhusnaboer. Virkelig en god dag – og de sødste naboer <3

Hos apetit.dk kan man købe den lækre italienske Bravissimo-is. Uhm den er god, skal jeg bare sige dig. Jeg foretrækker kvalitet fremfor kvantitet, når jeg skal vælge is og to kugler af choko-nougat og jordbær, så var min lykke gjort. Uhm. God kaffe hører med til god is. Uhm <3Aftensmaden købte vi også med hjem. Lækre wraps og salater. 2 wraps for 39 kr. Det er virkelig fast-food i topklasse. Auning er vi kørt igennem MANGE gange, men vi har faktisk aldrig tænkt på byen som et spisested. Det gør vi nu. Vi er SÅ glade for at have fundet et kvalitets-fastfood-spisested, så vi ikke ender med en pizza, hver gang vi falder i.

Apetit kommer du til at høre til. Et særskilt indlæg er på vej, når den sommer-ferierende ellers orker 🙂

Ferie kan bare noget. Vi bliver impulsive og spontane og er hurtige på aftrækkeren, når én af os får gode ideer. Klar til eventyr og nye oplevelser. Faktisk behøver vi ikke køre til Sydfrankrig, for at møde eventyret. Det kan ligge lige foran dig, hvis du kigger godt efter.

Siden vi købte sommerhuset, har vi allerede opdaget mange nye steder på Djursland. Steder vi aldrig før havde besøgt. Sostrup Slot f.eks. eller hvad med turen til Sletterhage Fyr, eller hvad med Sangstrup Klint?

I morgen venter endnu en ny dag med nye eventyr. Vi skal til 50-års-åbent hus hos én af vores bedste venner og vi glæder os meget til at være med til at fejre hende. I overmorgen skal vi besøge min niece i Viborg og se hendes nye lejlighed. Vi har inviteret på frokost i Viborg og vi glæder os til dagen og til at opleve Viborg, som vi alt for sjældent besøger.

Ferie betyder også god tid til at sige JA TAK når nogen inviterer og det er bare så fedt, at have kvalitetstid med venner og familie.

Jeg er fan af ferie og faktisk tror jeg godt man kan sige, at jeg og min familie er EKSPERT i at holde gode ferier.

Jeg håber vi kan holde stilen ferien ud. Jeg tror det. Med garanti. Alsace spøger stadigvæk lidt i baghovedet, når jeg hører en lidt for dyster vejrudsigt, men foreløbigt nyder vi ferien i Costa Del Sommerhus – vores underskønne plet.

Jeg håber også du nyder sommeren – og livet. Måske du er startet på arbejde igen? Måske du stadigvæk har ferie?

God sommer – hvor end du er. Jeg håber du er glad. Det er jeg 🙂

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lene

Hvor dejligt at læse om dine ferie oplevelser… altså dem du har nået indtil nu ? godt at høre at du reklamerer for Auning… Jeg bor der selv og vi har også sommerhus i Fjellerup… mht Appetit.. så har vi aldrig fået mad derfra .. men det vil vi da prøve, når du snakker så godt om den ? vi nyder også hvert et ledigt øjeblik i vores sommerhus i Fjellerup… ferien er dog forbi, men aftensmaden nydes alligevel tit i sommerhuset… Der er dejlig fred og ro… og vi elsker at komme der … Glæder mig til at høre… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer