Et brag af en fødselsdagsfest – lys og glæde i sind og sjæl

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er længe siden du har hørt fra mig. Bloggen har været i dvale, ja man kan vel næsten sige, at bloggen har været midlertidigt lukket på grund af glæde. “Intet nyt – er godt nyt” kan man vist roligt sige.

Sommerhus-naberne hejste fødselsdagsflag i deres flagstænger 🙂

I weekenden holdt min mand og jeg en kæmpe 2×50-års fødselsdagsfest for næsten 80 glade gæster og jeg har været euforisk lige siden.

I sidste uge skrev jeg dette indlæg om mine glade forventninger til festen. Amanda – min datter – læste indlægget og sagde til mig: “Mor, det er da nogle vilde forventninger du har til den fest. Mon alle vi gæster kan leve op til det?”

Iskolde fadøl klar til gæsterne

Ja jeg havde vilde forventninger til festen og ved du hvad? Allesammen blev indfriet til fulde og så mere end rigeligt endda.

Den sidste uges tid har jeg trallet rundt og været glad langt ind i sjælen. Jeg har smilet, når jeg har tænkt tilbage. Haft glimt i øjet og jeg har haft problemer med at holde mine dansefødder i ro.

Denne rødvin var alle vores gæster enormt vilde med 🙂

At holde en kæmpe fest er omkostningstungt både fysisk, psykisk og økonomisk men er du vimmer, hvor får man altså bare tanket op på “minder-for-livet-kontoen”. Jeg har fået lykkeglimt sammen med familie og venner, som jeg vil kunne huske altid.

Sådan en fest har altså bare uvurderlig betydning og er af kolossal værdi – for hjertet inderst inde. Vi dansede rundt i ring. Søstre, mostre, niecer, onkler. Alle. Der var personlige taler, underholdning, grin, glæde og god snak ved alle bordene. Solen skinnede. Himlen var blå. Vi spiste lækkert mad med nybagt brød og smukke salater.Om eftermiddagen nød vi bagerens gode jordbærkage og spiste lækker chokoladekage med rørt vaniljeis til dessert. Der var lækre frugtfade og iskoldt fadøl, rødvin og kølige drikke i alle afskygninger. Til forret var der lækker tunmousse. lakseroulade og en hel masse rejer. Se lige hvor fint det og lækkert et fad.Det var et apetit.dk i Auning der stod for maden og det var deres forårsbuffet vi havde valgt, hvis du vil ind og nærstudere menuen. Der var 3 slags kød og fyldige salater. Der var også sesamristede kartofler og timianskysauce. Det var en totalt skøn menu og skulle du overveje at få mad leveret udefra til en fest på Djursland, så får Apetit.dk mange rosende ord med på vejen.

Gæsterne skamroste maden og der var rigeligt mad. Der var faktisk så meget mad til overs, at vi kunne fylde fryseren med stege og også give køkkenpersonalet lidt god mad med hjem. Der var også rigeligt til gæste-serveringer dagen derpå.

Om eftermiddagen nød vi de skønne jordbærkager fra Fjellerup Bageri. Hvis du læser med på bloggen, kan du måske huske, at jeg vandt en kæmpe jordbærkage sidste år?

Jeg blev så begejstret for jordbærkagen, at jeg straks tænkte på den da vi begyndte at lægge fødselsdagsplaner. 2x fødselsdag fortjener 2 x fødselsdagskage – det er da klart og findes der mon en bedre fødselsdagskage end 2 kæmpestore dannebrogs-flag  – 1 kage pr. fødselar? 🙂

Gæsterne var vilde med kagen. Den ene kage blev hurtigt spist og gæsterne sad som på nåle. Kunne man mon tage et stykke til? Ville der komme endnu en kage på bordet? Det gjorde der. Heldigvis.

Gæsterne tog både 2 og 3 gange. Alle elskede jordbærkagen og der er stor ros til Fjellerup Bageri.Vi havde lejet Fjellerup aktivitetshus og havde dækket op med små cafeborde i den lille sal. Bordene blev lejet i sjaskregnvejr, så vi havde jo forestillet os at vi skulle stå sammenstimlet alle 80 omkring de små borde. For en gangs skyld tog Sankt Hans-vejret fusen på os alle. Solen skinnede jo overraskende, og det var jo bare så skønt, for så kunne gæsterne nyde kaffe og jordbærkage i det fri. Det var totalt skønt og det var bare helt perfekt. Ægte sommer-festglædestemning 🙂Min mand og jeg susede rundt i forgæves kamp for at byde alle velkomne, snakke med alle vores gæster – yndlingsmennesker allesammen jo, spise kage og drikke kaffe og prøve at gribe alle de ting vi ikke lige havde haft styr på i planlægningen. Det var ikke meget, kan jeg se i bakspejlet.

Er du vimmer, hvor er vi altså bare gode til at holde fest 🙂Det var en forrygende fest og alle vores gæster fortæller os, at ideen med at invitere til kaffe før maden, var genial. Alle fik lejlighed til at småsludre med de andre gæster og alle følte sig faktisk hjemme og godt tilpas allerede før man satte sig til bords, til aftenmenuen. Normalt er stemningen afdæmpet og lidt genert, indtil man får lært sin sidemand at kende, men til vores fest var alle gæster i hopla allerede ved forretten. Der var højlydte grin og mange samtaler og til gæsterne var fulde af pep fra tidligt til sent. Fedt! Brug gerne den ide. Altså kaffe kl. 15-16-stykker og middag kl. 18.00Vi havde dækket op i den den store sal og pyntet bordene så fint med svigermors hjælp. Jeg fandt lys, min mand servietter og min svigermor bandt bordbuketterne af de blomster vi havde købt i fællesskab.

Jeg elsker den stemning der “emmede” fra salen. Sommerhygge. Enkelhed. Stærke og forårsfriske farver. Amanda havde lavet bordkort i de fineste farver og klippet ud som stjerner, skyer eller små sole. Jeg var totalt vild med det hele. Tak til alle vores gode hjælpere der hjalp os med borddækningen og alt det løse dagen før festen.Vi pyntede også bordene med efeu-ranker hjemme fra haven, fordi vi lige havde dem og fordi vi gerne ville have et rustikt/naturligt look på bordene. Synes du ikke det ser fint ud?
Lysene var de billige fra Tiger. 3 stk, fra en tier. Vi synes faktisk at vi slap rigtigt godt fra den borddæikning? Hvad synes du?

Se lige en af de glade fødselsar. Man er aldrig i tvivl. Jeg kan nemlig slet ikke skjule, når jeg er ægte glad. Se lige et smil, fra øre til øre. Jeg nød også aftenen med min smukke, nye skjole, nye hvide cowboyjakke og nye fine sko. Skønt, når en fest kan give én anledning til at forny garderoben 🙂Vi blev begavet i helt stor stil. Vi havde ønsket os blomster til sommerhus-haven, krukker, fuglehus, specialøl, Johan Bülow-lakridser. Gaveønsker hvor alle kunne være med og gavebordet blev hurtigt fyldt op. Vi fik alle vores ønsker opfyldt. Det var nogle vildt fornemme gaver vi fik. Ih altså. Alt klappede. Maden var en succes, men noget af det vores gæster var særligt benovede over, var live-musikken. Vi havde hyret det nordjyske band Partyekspressen, et band vi har et særligt forhold til, fordi Amandas kæreste Sebastian spiller bas i bandet. Halløj hvor er de gode og dygtige og vores gæster stornød den gode musik. Musikken satte gang i dansen og fødselsarerne sås tit hoppe glade rundt på gulvet 🙂

Skal du hyre et band til din fest, kan vi anbefale Party-ekspressen. Live-musik til en fest er en rigtig god prioritering. Gæsterne elsker det og fødselsarerne ikke mindst 🙂Det var tæt på at der var dans til den lyse morgen og der var gode hotdogs til skrub-af-mad. Vores seje køkkenhjælpere var igang i køkkenet til kl. 2 og vi brugte også en del af natten på oprydning.

Vi kom meget sent i seng og vækkeuret ringede kl. 6.30. Dagen efter blev en tætpakket dag fyldt med oprydning, nedpakning og halløj. I løbet af den weekend kiggede op mod 20-30 gæster forbi os i sommerhuset, for lige at hilse på. Mange så sommerhuset for første gang. Herligt gensyn og vi stornød alle besøg.

Gæsterne hjalp os med at spise en masse madrester og drikke de 15 liter tiloversbleven fadøl og imens stod alle vores gaver så fint og pyntede op på sommerhusterrassen.
Vi fik så mange fine potter, krukker og zinkbaljer. Vi havde også ønsket os musikoplevelser og vi kan nu se frem til rigtigt mange gode musik-oplevelser sammen og også i selskab med gode venner. Ih altså, hvor heldig kan man være?

Herlig ide at få en gave, hvor gaven skal indløses i selskab med gæsterne. Fedt at have en selskabelig anledning til at ses og høre god musik og hvem ved, måske danse lidt? 🙂
Se lige en fin zinkbalje jeg fik af min søster. Ja faktisk fik vi så mange gaver, at vi ikke er færdige med udpakningen. Heldige os.

Jeg bobler i kroppen af lutter festglæde og gode energier. Jeg jokede til mine kolleger: “Øv at festen er slut. Hvornår kan jeg holde fest igen? Øv er der TRE ÅR til sølvbrylluppet?” Jeg var i totalt festhopla og ikke til at skyde igennem. Fyldt med glædes-energi. Uovervindelig. Ubesejrelig.

Jeg har fundet ud af at jeg er totalt vild med store fester og at jeg faktisk er rigtigt god til at håndtere at have “medansvaret” for så mange mennesker. Jeg kan tænke vildt hurtigt og er god til at organisere. Min mand nød også dagen, men ærgrer sig over at han ikke nåede at snakke med alle. Tiden gik bare så hurtigt. Jeg kan nemmere springe rundt og hurtigt omstille mig. Jeg har et fest-øje på hver finger og nyder hvert sekund.

Mine kolleger var alligevel de klogeste. De sagde: “Fedt du har haft en god fest Gitte, men mon ikke du klasker sammen på et tidspunkt?”

De kender mig vist for godt. Jo jeg klaskede sammen, i den grad og er først nu torsdag ved at blive et rigtigt menneske igen.Jeg er “landet” i hverdagen igen og trætheden meldte sig. 3-4 dage med festivitas, mange mennesker og et kæmpe festarrangement tærede på kræfterne, men jeg er sikker på, at hvad jeg har “tabt” i forbrugt eneri, har jeg vundet så mere end i rigeligt på lykkekontoen.

Jeg er fuld af taknemmelighed over at have mulighed for at holde sådan en god fest og give vores gæster mulighed for at nyde så skøn en aften. Jeg nød at se/gense venner/naboer og familie som jeg/vi ikke havde set længe. Gid jeg/vi kunne sætte tiden og øjeblikket i stå. Det er som at opleve festen igen, når jeg skriver dette indlæg til dig. Ih altså. <3

Den ældste deltager til festen bliver 90 år næste år og den yngste er under 1 år. Min mands mostre kom kørende helt fra henholdsvis München og Hamborg. Mange kom fra Sjælland og Fyn og benyttede chancen for at snuppe en overnatning på Djursland og besøge en ny egn. Mange kørte langt for at se os. De gjorde det gerne og det er vi dem vældigt taknemmelige for. 

Jeg tror at mange gæster brugte det som et “sommerferie-agtigt” afbræk at tage på “fest-tur” og jeg kunne mærke, de bare elskede vores fest. Flere har efterfølgende skrevet til os: “Vidunderlig fest”, “Fantastisk fest”, “Alt var bare godt og dejligt”, “Totalt godt planlagt fest”, “Jeg nød bare at danse”

Ih altså – hvornår må jeg/vi feste igen?

Totalt glade efter-festlige hilsner fra mig og min gemal. Håber du havde lyst til at læse med 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

10
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Det lyder som en rigtig Bagenørden fest, tillykke og kærlighed

Tina

Kæmpe højt hurra og et smukt tillykke med jeres runde fødselsdage:-)
Hvor ser det fint ud og dejlige kager:-)
Rigtig god weekend.

venterpaavin

Det lyder jo helt helt perfekt! Og sikke noget dejligt mad. Godt at det var en succes og alle var glade og tilfredse (:

caja Trier

Lyder rigtig hyggeligt og rart tillykke til dig og din husbond med de 50 år

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer