•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Roulade med syltetøj - nem og lækker opskrift

Er du lækkersulten? Vil du have et hurtigt resultat? Vil du synde uden alligevel at være alt for usund? Så er en hjemmelavet roulade lige noget for dig.

Dejen kan røres sammen på få minutter og så skal rouladen bare rulles sammen. Nemmere bliver det ikke.

Man kan bruge al slags fyld i en roulade, den du skal høre om i dag er med syltetøj, men du kan også putte Nutella i, en god smørcreme eller flødeskum og bananskiver. Du kan variere fyldet helt efter eget valg, men måske det er nemmest med syltetøj?

I dagens opskrift har jeg brugt hindbærmarmelade, men jordbærmarmelade er også et hit men prøv også med brombærsyltetøj.

Om sommeren er roulade en skøn kage, for her kan man jo bare bruge flødeskum og friske bær. Uhm – en lækker sommerroulade er bare den bedste kage.

Grundopskriften på rouladen får du lige her – glæd dig, den er nem 🙂

Roulade med syltetøj – nem og lækker opskrift

Fedtfattig jordbær/hindbær-roulade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: roulade, syltetøj
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Rouladedej:

  • 3 store æg eller 4 af mellemstørrelse
  • 125 g sukker
  • 60 g kartoffelmel
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker

Fyld:

  • 200 gram syltetøj - hindbær, jordbær, æble, rabarber? hvilken syltetøj du bruger bestemmer du selv
  • 3-4 dl fløde som tilbehør
  • Dekorér evt. med friske bær.

Sådan gør du

  • Pisk æggene luftige med sukker (evt. sødemiddel). Bland karoffelmel.mel, hvedemel og bagepulver. Sigt og vend melet i æggemassen.
  • Fordel dejen jævnt i et tyndt lag på en bradepande med bagepapir.
  • Bag rouladen ved 200 grader i 8-10 min., når den begynder at tage den mindste smule farve er den færdig.
  • Vend kagen ud på et stykke bagepapir, evt. drysset med sukker og læg et fugtigt, lunt viskestykke over et meget lille øjeblik.
  • Træk det øverste papir forsigtigt af og smør hurtigt syltetøj på kagen. Måske skal du bruge lidt mere end 200 gram måske lidt mindre.
  • Rul straks rouladen stramt ved hjælp af papiret på undersiden. Læg rouladen med sammenføjningen nederst
  • Lad gerne rouladen trække lidt før servering. Serveres med letpisket flødeskum

Noter

Hvis du bager dobbelt portion har du til to rouladebunde og kan lave en kæmpe-stor kæmpelagkage - se f.eks. denne opskrift
Servér letpisket flødeskum som tilbehør. Du kan også pynte rouladen med flødeskum - dvs. dække den helt med flødeskum og så pynte med bær
Rouladen kan holde sig 2-3 dage, hvis du ikke putter flødeskum på. Den har godt af at sætte sig lidt 
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Roulade er den nemmeste og lækreste kage du kan bage

Det smarte med roulade er, at den er så hurtig færdig. Det endnu smartere er, at når du har bagt en rouladebund, så har du samtidig også bagt en kagebund i stor størrelse. Det betyder at du på ingen tid vil kunne bage en kæmpe stor og flot fødselsdagskage, som den du ser på billedet her.

Opskriften på den lækre fødselsdagslagkage får du lige her

Så er der roulade-lækkerier på under en halv time.

Du kan jo nøjes med en enkelt roulade, hvis nu der ikke lige er fødselsdag på matriklen? En enkelt roulade rækker også og den er et kæmpe hit både med og uden flødeskum.

Serverer du rouladen uden flødeskum, så er den faktisk rimeligt fedtfattig. Spring du bare på. Det er slet ikke svært at bage roulade – en gang skal jo bare være den første 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •