Bagt blomkål med paprika – nem og lækker opskrift

  • Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskriftVidste du mon, at man kan få et blomkål til at smage som en lækker snack? Jep – det kan man faktisk og forberedelserne tager kun få minutter. Du kan godt begynde at glæde dig 🙂

I dag serveres et sprødt og krydret blomkål fyldt med smag. Når et blomkål serveres på denne måde, er det faktisk tæt på at 2 personer kan spise et helt blomkål alene. Jep det passer. Det var faktisk lige før at vi havde lyst til at spise det bagte krydrede blomkål som hovedret alene, så godt smagte det.

Jeg har efterhånden set bagt blomkål omtalt rigtigt mange steder og jeg havde set frem til at afprøve min egen version. Vi havde netop købt et godt stort blomkål hos verdens bedste grøntpusher på Djursland, så det passede bare perfekt.Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskriftJamen herregud da, er det virkelig bare så nemt? Halløj hvor en positiv smagsoplevelse! Det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver det bagte blomkål og jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med den opskrift. Jeg vil helt sikkert også prøve en version med smeltet smør og salt/peber og hvad med én med parmesan?

Dejligt blomkålssæsonen er lang i Danmark. Det skal vi da udnytte.  🙂Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift

Dagens bagte blomkål er med paprika og det smagte bare super godt. Bagt blomkål er nemt, sundt og billigt grønt tilbehør. Har du endnu ikke prøvet at lavet et ovnbagt blomkål, så spring du også bare på opskriften her, jeg er sikker på at retten også bliver et hit hjemme hos dig 🙂Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskriftBlomkålshovedet kan bages  helt eller skæres i skiver, som jeg har gjort. Når du skærer det ud i mindre stykker, bliver det mere sprødt og tilberedningstiden kan forkortes, men du kan også bare bage blomkålet helt og så skære det ud bagefter. Det vil også blive en succes. Du bestemmer 🙂Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift

Bagt blomkål med paprika – nem og lækker opskrift:

Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
Ovnbagt krydret blomkål med paprika smager som en snack
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bagt blomkål, blomkål, ovnbagt blomkål, paprika
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • ½ dl olie solsikke- eller rapsolie
  • 1 spsk paprika
  • salt

Sådan gør du

  • Vask blomkålet og befri det for de grønne blade ved stokken
    Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
  • Skær nu 1½ cm. brede skiver af blomkålet og placer stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Blomkålet vil nemt smuldre, men hold så godt sammen på det som du kan og læg de evt. smuldrede stykker med over på bagepladen også.
    Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
  • Pensl blomkålsskiverne med rigeligt olie og drys med paprika og salt. Lad gerne blomkålet "trække" nogle minutter, før det skal i ovnen (ikke strengt nødvendigt)
    Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
  • Bag blomkålet ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft - eller til det er sprødt og gyldent i kanterne.
    Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
  • Serveres straks. Perfekt tilbehør til mange retter.

Noter

I stedet for at skære blomkålshovedet ud i skiver, kan du bage blomkålet helt. Pensl med olie og drys med krydderi og bag det i ovnen i ca. 45 minutter eller til det er gennembagt (stik i det med en kniv).
Paprika kan erstattes med andet favorit-krydderi. All-round-krydderi eller barbecue-krydderii måske? Du kan også pensle med smeltet smør og drysse med salt og peber 

Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift

Det er bare så super nemt at tilberede blomkål på denne “bagte” facon og det er genialt, hvis du alligevel har ovnen i gang. Vi var i gang med at lave ovnstegte pommes frites, så der var snildt plads til en bageplade til i ovnen. Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskriftPaprika prøvede jeg fordi jeg tænkte at paprika er så sødt og mildt et krydderi, at det ikke ville dominere for meget. Det var en super god beslutning, men barbecue-krydderi ville også være et hit?

Måske du har fantasi til at finde på en helt anden krydderi-kombination til dit blomkål? Kun fantasien sætter grænser. Bare spring på 🙂Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskriftSådan så blomkålet ud efter 25 minutter i onen. Snif, snif, hvor det duftede og hvor det smagte. Helt anderledes end et “normalt” blomkål.

Indrømmet. Når de første blomkål kommer frem, så skal de dog koges “classic” og nydes med smør og salt alene. Alt andet ville være helligbrøde. Se en nem og lækker opskrift på blomkål med salt her 🙂Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift

Blomkålssæsonen er heldigvis lang, så lang at vi sagtens kan tillade os at eksperimentere med de gode blomkål. Hvad siger du til f.eks. maskeret blomkål med dressing og rejer? Det er også en kæmpe succes kan du tro 🙂

Kast du dig roligt ud i blomkålseksperimenterne. Dagens “snack-blomkål” vil du bestemt ikke fortryde. Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift

Jeg tror også et parmesan-drys ville have gjort underværker, så den variant glæder jeg mig til at eksperimentere med 🙂

Hvis du har gjort dig egne erfaringer med bagt blomkål, så del endelig en kommentar herunder. Jeg er altid på jagt efter gode fiduser ved du og det er bare så dejligt at kan inspirere hinanden 🙂Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Hanne

Jeg har fornylig stegt skiver af blomkål på panden. Aldeles dejligt! Men det bliver helt bestemt ovnen næste gang…

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer