•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovnbagte rodfrugter. Jamen det lyder jo sådan lidt frelst, helligt, kedeligt, sundt eller hvilke associationer får du? Gode eller dårlige vibrationer?

Efter jeg har smagt ovnbagte rodfrugter med honning, olie og dijonsennep, ja så ved jeg at man kan lave rodfrugter så lækkert, at man kan spise et kilo næsten helt alene og næsten helt uden tilbehør. Ja selv kødet bliver overflødigt 😉Bagte rodfrugter - nem opskrift på ovnbagte rodfrugterKig i supermarkedet efter en pose rodfrugtmix, næste gang du er i supermarkedet.

Nogle gange kan man man købe en pose blandet rodfrugtmix for en ti’er. Hvis du er heldig at falde over sådan et tilbud, så køb gerne mange poser. Det er et fund for de penge og en pose kan holde sig længe i køleskabet.

Kan du ikke lige finde sådan en pose færdigblandede rodfrugter, laver du da bare din egen rodfrugt-mix. I posen var der 1½ kg gulerødder, pastinak, persillerod og rødbeder.

Uhm! Her til aften spiste vi ovnbagte rodfrugter. Jeg lokkede teenagerne til at smage, og ja, de var også fan! Især pastinakkerne var et hit, men rødbederne også og persilleroden ….. vi var vilde med alt i posen 🙂Bagte rodfrugter- nem opskrift på ovnbagte rodfrugter

Du kan fint nøjes med din egen rodfrugt-blanding og kig med nedenfor, så får du opskriften på den lækre marinade rodfrugterne bager i.

Bagte rodfrugter – nem opskrift på ovnbagte rodfrugter:

Rodfrugter - opskrift på ovnbagte rodfrugter
Lækre ovnbagte rodfrugter med sennepsmarinade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Rodfrugter - opskrift på lækre ovnbagte rodfrugter
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bagte rodfrugter, rodfrugter, sennepsmarinade
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 pose rodfrugtmix - eller 1½ kg blandede rodfrugter: gulerødder, pastinak, persillerod og rødbeder
  • ½ dl. olie
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 tsk. tørret timian
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk. akaciehonning.

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i stave. Læg rodfrugterne i et stegefad af støbejern eller aluminium, så rodfrugterne også bliver sprøde under bunden når de bager/steger.
    Bagte rodfrugter - opskrift på ovnbagte rodfrugter
  • Rør marinaden sammen:
    Bagte rodfrugter - opskrift på ovnbagte rodfrugter
  • Rør olie, honning, sennep, salt og timian sammen.
    Bagte rodfrugter - opskrift på ovnbagte rodfrugter
  • Vend rodfrugterne med dijonmarinaden.
    Bagte rodfrugter - opskrift på ovnbagte rodfrugter
  • Sæt fadet i ovnen i 30-45 minutter v. 175 grader varmluft. Vend gerne rodfrugterne et par gange undervejs.
  • Rodfrugterne er færdige, når de er sprøde og lækre. De skal gerne være lidt bidefaste, ikke bløde og slatne.
    Bagte rodfrugter - opskrift på ovnbagte rodfrugter

Noter

Du kan bruge alle slags rodfrugter til de bagte rodfrugter og hvor mange du bruger af hver, bestemmer du selv
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Glæd dig til de bagte rodfrugter – de smager snack-agtigt godt

1½ kg gulerødder, pastinak, persillerod og rødbeder

Marinaden , de rer brugt til rodfrugterne, er bare rigtig god og hvis du læser trofast med på bloggen, vil du vide, at jeg har brugt marinaden til rigtigt mange andre retter også – denne grillede sennepsmarinede hamburgerryg, eller hvad med denne grillede sennepsmarinerede svinemørbrad, eller sennepsmarinerede kyllingeschnitzler?

Find mange flere opskrifter med den lækre sennepsmarinade på bloggen ved at klikke her

DSC_2949De bagte rodfrugter smagte så godt, at jeg faktisk bare kunne have nøjedes med at spise dem til hovedret.

De kan fint erstatte andet tilbehør, så prøv at servere f.eks.  kylling med bagte rodfrugter, måske med en lille portion aioli til. Aioli – den gode hvidløgsmayonnaise – smager FANTASTISK til bagte rodfrugter og du kan finde en opskrift på hjemmelavet aioli lige her.

Du kan også bare købe en god mayo og så røre et par hvidløgsfed i. Hellmanns er f.eks. en god købe-mayonnaise:-)

DSC_2961Så er der ovnbagte rodfrugter, der smager himmelsk.

Sødme fra honningen, dijonsmag fra senneppen, og så den gode timiansmag. Alle elementer i skøn forening smager SÅ godt. Du skal virkelig holde øje med de rodfrugt-mix-poser!

Du bruger jo selvfølgelig bare de rodfrugter du synes allerbedst om, men jeg synes rodfrugtmix’en er genial for de forskellige rodfrugter supplerer hinanden så fint.
DSC_2956Prøv du en portion ovnbagte rodfrugter – jeg er sikker på at I bliver fan af dem hjemme hos dig 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •