Bønnesalat med rødløg. Uhm her får du opskriften på en lækker salat med grønne bønner, vinaigrette og tomat.
En skøn grøn bønnesalat kun 3 ingredienser. Bønner, tomater og rødløg.
Få ingredienser og en af de enkleste salater du kan lave. En nem salat, der smager skønt og som kan serveres på alle tider af året.
Servér gerne en olie/eddike-dressing med krydderi til din bønnesalat.
Du kan også bruge en marinade rørt af rød balsamico /olie og krydderier. Du kan også – som jeg – holde øje i butikkerne efter en lækker Vinaigrette.Denne Vinaigrette er en lækker marinade der består af jomfruolivenolie/balsamico og citron. Den smager friskt og lækkert og er rigtigt god på salater:
Vinaigretten kan du også lave selv. Denne dressing er god på grønne salater, på tomatsalater eller på bønnesalater, som den du skal høre om i dag.
Bønnesalat smager godt til en lækker steak eller rødt oksekød, en god culottesteg måske?
Få opskriften på bønnesalaten lige her:
Grøn bønnesalat med rødløg, tomater & vinaigrette – få en god nem opskrift på salat med grønne bønner og dressing her
Ingredienser
- 750 gram bønner gerne frosne
- 500 gram tomater gerne cocktailtomater
- 1 rødløg fintsnittet. Kan udelades eller erstattes med forårsløg
- Salt/peber
- 3-4 spsk Vinaigrette eller marinade rørt af olie/ hvid ell. rød balsamico salt og peber
- Evt.: Feta ost eller mozzarella ost
Sådan gør du
- Kog bønnerne 5.7 minutter, afhængig af hvor "bidfaste" du synes de skal være. Jeg synes de er bedst, hvis de stadigvæk er sprøde og har lidt "bid"
- Lad bønnerne køle af. Det går hurtigere, hvis du breder dem ud på et par tallerkener.
- Hæld bønnerne i en serveringsskål. Snit tomater og rødløg og vend i.
- Dryp med Vinagrette eller olie/eddikedressing. Drys med salt/peber. Tilsæt evt. feta. Vend salaten godt rundt og opbevar på køl, til den skal serveres
Noter
Den smager også godt med ristede bacon tern på salaten
Tilsæt evt. kogte kolde ris eller kogt pasta eller til salaten, så har du en dejlig rissalat eller en nem pastasalat med grønne bønnerEn nem salat med grønne bønner, rødløg og tomater – servér gerne vinaigrette dressing eller balsamico til
Når vi spiser bønnesalaten herhjemme hos os, så kan vi næsten spise 1 kilo bønner, fordi den smager så godt.
Jeg kunne godt have snittet de rødløg lidt finere, så gør du gerne det. 🙂
Kan man udelade eller erstatte rødløg med andre løg?
Jeps du kan sagtens udelade rødløg eller bruge f.eks. forårsløg i stedet, eller en kombi. Bare brug hvad du har.
Er der en rest, så gem den endelig til dagen efter, den bliver næsten endnu bedre af at trække længe.
Prøv også en dag at koge pasta og vend i, så har du en nem og lækker pastasalat – der også er et hit. Du kan også blande kogte ris i og få en skøn rissalat?
Brug bare opskriften ovenfor eller kig med på denne opskrift på pastasalat med grønne bønner, en marineret bønnesalat.
Vi spiste bønnesalaten til en god steak.
Bønnesalaten er perfekt til oksekød. Den vil også smage godt til kylling, en hakkebøf, fisk eller en god svinekotelet måske?
Sikke en dejlig salat. En nem salat-servering fra mig i dag.
Spring du roligt på bønnesalaten – den er lækker og næsten uden kalorier. For en gangs skyld. Sæt kryds i kalenderen.
Få flere lækre opskrifter på bønnesalater her:
1.
2.
3.
4.
5.