Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette

  • Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigretteServerer en frisk og lækker salat med kun 3 ingredienser. Bønner, tomater og rødløg. Få ingredienser og en af de enkleste salater du kan lave. En nem salat, der smager skønt og som kan serveres på alle tider af året.

Du kan røre en olie/eddike-dressing med krydderi til din bønnesalat, du kan også bruge en marinade rørt af rød balsamico/olie og krydderier eller du kan – som jeg – holde øje i butikkerne efter en lækker Vinaigrette.Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigretteDenne Vinaigrette fra Løgismose er lækker marinade der består af jomfruolivenolie/balsamico og citron. Den smager friskt og lækkert og er rigtigt god på salater: På grønne salater, på tomatsalater eller på bønnesalater, som den du skal høre om i dag. Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigretteBønnesalat smager godt til en lækker steak eller rødt oksekød, en god culottesteg måske?

Du får opskriften på bønnesalaten lige her:

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 3 -4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 750 gram bønner - gerne fra frost
  • Tomater ca. 500 gram gerne cocktailtomater
  • 1 fintsnittet rødløg
  • Salt/peber
  • 3-4 spsk Vinaigrette eller marinade rørt af olie/ hvid ell. rød balsamico salt og peber
  • Evt.: Fetatern

Sådan gør du

  • Kog bønnerne 5.7 minutter, afhængig af hvor "bidfaste" du synes de skal være. Jeg synes de er bedst, hvis de stadigvæk er sprøde og har lidt "bid"
  • Lad bønnerne køle af. Det går hurtigere, hvis du breder dem ud på et par tallerkener.
  • Hæld bønnerne i en serveringsskål
  • Snit tomater og rødløg og vend i.
  • Dryp med Vinagrette eller olie/eddikedressing. Drys med salt/peber
  • Tilsæt evt. feta
  • Vend salaten godt rundt og opbevar på køl, til den skal serveres

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigretteJeg kunne godt have snittet de rødløg lidt finere, så gør du gerne det. 🙂

Når vi spiser bønnesalaten herhjemme hos os, så kan vi næsten spise 1 kilo bønner, fordi den smager så godt. Er der en rest, så gem den endelig til dagen efter, den bliver næsten endnu bedre af at trække længe.

Prøv også en dag at koge paste og vend i, så har du en nem og lækker pastasalat – der også er et hit. Brug bare opskriften ovenfor. Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette

Vi spiste bønnesalaten til en god steak. Bønnesalaten er perfekt til oksekød. Den vil også smage godt til kylling, en hakkebøf, fisk eller en god svinekotelet måske?Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigretteEn nem salat-servering fra mig i dag.

En skrev til mig, om jeg overhovedet kunne finde ud af at lave retter uden fløde og bacon. Ork ja da! Se selv hér. Jeg kan godt 🙂

En anden skrev til mig, hvorfor der mon er salater på bloggen, når den hedder “Noget i ovnen…”? – det er jo ikke en ret der skal i ovn? Næh, der er en pointe der. Godt med vakse læsere 😉

Spring du roligt på bønnesalaten – den er lækker og næsten uden kalorier. For en gangs skyld. Det er ikke så tit det sker, her på bloggen 🙂

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer