Koteletter i fad i Crockpot – i lækker bacon- flødesauce

  • Koteletter i fad - langtidsstegt i Slow Cooker - mørt og lækkert

Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceKoteletter i fad er en klassiker. Alle elsker retten. Mørt kød i lækker flødesauce med bacon og andre gode sager. Uhm <3

Jeg har mange opskrifter på koteletter i fad på bloggen, men siden jeg fik min CrockPot i julegave, har jeg tænkt, at den sikkert ville kunne trylle fænomenalt møre koteletter. Den er nemlig genial til simreretter/stege/kødsauce eller andre retter, hvor smagen intensiveres af lang tilberedningstid.Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceI dag prøvede jeg “Koteletter i fad-klassikeren” og hvilken succes! Mørt, smagfuldt kød og super-møre koteletter.

En Crock Pot kaldes også en Slow Cooker og det er en smart langtidssimregryde, som du kan læse mere om her

Har du ikke nogen Slow Cooker, så fortvivl ej, du kan sagtens bruge opskriften alligevel – lav den i en stegeso eller et almindeligt ildfast fad.Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceJeg bruger mest min Slow Cooker i weekenden, men jeg gad godt bruge den til hverdag også.  Maden kan nemlig sagtens passe sig selv i mange timer og det er da genialt, at maden kan være klar, når man kommer hjem fra job.

Vores morgener er dog lidt pressede, så weekenden fungerer bedst for os. Jeg fylder den ved middagstid og så er der servering v. 18-19-tiden. I dag kunne jeg sidde og læse i min krimi lige til kl. 18.30. Fantastisk 🙂Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauce

På bloggen er der endnu ikke så mange opskrifter til Crockpot’en – men flere vil følge, over tid. Kig forbi de første opskrifter her – hver og én har været et hit. Den er allerede blevet en succes her i familien – vi er storfans 🙂

Min Crockpot er en stor model, jeg mener den rummer 5,7 liter. Indsatsen til min Crockpot er også så smart, at den kan bruges til at forbrune kød i. Strengt taget er det ikke nødvendigt, for kødet bliver fint mørt alligevel, men jeg kan nu godt lide, at kødet får en “stegt” smag også. Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceDagens “Koteletter i fad” bliver en stor portion og måske din Crockpot ikke er stor nok. Halvér gerne portionen, i så fald. Kan du ikke brune kød i din indsats, så forbrun gerne på en alm. pande.

Jeg kan fint anbefale dig at lave koteletter i fad i din Crockpot, hvis du har en sådan. En helt perfekt ret til langtidssimren og den smagte skønt! Flødesaucen var fyldt med smag og kødet blev mørt og lækkert.:-)

Slowcookeren er genial, for den gør kødet mørt, uden at det smuldrer. Tilbereder du grøntsager i den, vil de også være bidefaste og slet ikke “slatne” som de vil være hvis du koger i gryde i mange timer.

Den er virkelig genial, den lille stegegryde og så er den strømbesparende også. Det er langt billigere at bruge den, end at varme en hel ovn op, vil jeg tro (dog har jeg ikke regnet på strømforbruget).Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauce

Du får opskriften på den lækre ret lige her:

Koteletter i fad - langtidsstegt i Crockpot - mørt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 10 -12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg koteletter i skiver nakke- eller svine-koteletter
  • 5 løg i tern
  • 150 gram bacon i tern/klippet i strimler
  • 10 gulerødder i tern
  • 1 bakke champignon eller 2 glas
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk røget paprika eller en ekstra spsk. af den almindelige
  • Salt/peber
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde/madlavningsfløde ell.lign
  • Maizenajævning
  • Tilbehør: Ris

Sådan gør du

  • Brun koteletterne på en pande - fedtstof behøves ikke, hvis du bruger nakkekoteletter
  • Krydr godt med salt/peber og paprika
  • Læg koteletterne på en tallerken, til Crockpotten skal fyldes
  • Imens svitses løg/bacon og champignon i Crockpotten
  • Når koteletterne er brunet, fordeles de i Crockpotten, med løgblandingen fordelt godt rundt omkring
  • Kog panden af med ½ liter kogende vand. Hæld stegeskyen i Crockpotten
  • Tilsæt flåede tomater og læg låg på.
  • Tilbered retten 5-6 timer v. high eller 8 timer v. low.
  • Et kvartér før tilberedningstiden er gået, tilsættes fløde og retten jævnes og smages til med evt. ekstra salt/peber/paprika
  • Serveres med ris

Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceHalløj, hvor blev det altså en lækker ret! Jeg gav den 6 timer, men jeg tror faktisk, at 5 timer ville have været nok. Koteletterne blev fint møre.

Jeg øver mig stadigvæk lidt på low/high (72/92 grader). Ofte kommer jeg ikke tidligt nok i gang til at kunne bruge “slow” – en dag må det kunne lykkes at fylde Slow cookeren lige efter morgenmaden, så den kan simre 10-12 timer. Det føles alligevel lidt naturstridigt at lave aftensmad om morgenen, måske det er derfor jeg ikke har været helt så motiveret? 😉

Hvis du synes tilberedningsprocessen lyder lang og indviklet, så kig med her. Jeg har taget en lang stribe billeder af processen fra start til slut:

Hvis du laver retten i din stegeso, vil jeg tro, at du skal give den 3 timer v. 175 grader varmluft. Kunsten er at få jævnet retten til sidst – men det problem kan du løse ved at tilsætte et brev kartoffelmospulver til retten fra starten.

Hvis du laver retten i et ildfast fad, vil et par timer kunne gøre det også v. 175 grader varmluft. Tildæk med stanniol, så den gode sauce ikke fordamper.Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceSpring du bare på rette ret, den er skøn.

Familien giver hermed retten vores allerbedste anbefalinger med på vejen 🙂

10
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Dan Vestergaard

Øhh følger din opskrift på koteletter i fad i crockpot.. Hvad med gulerødder…?
Du skriver 10 stk i tern
Men intet om hvad og hvornår de skal i
Øhh

Jakob

Hej Gitte

Faldt ved et tilfælde over dine koteletter i fad, som ser vildt lækre ud. Det må blive aftensmaden i morgen, selvom det ganske sikkert bliver for varmt til simremad og sovs.

Har aldrig før hørt om en Crockpot, så jeg må gå efter stegeso-versionen.

Tak for opskriften 🙂

Jenny

Hej Gitte
Der er masser af opskrifter på chokoladekager på amerikanske blogs, der er der jeg vil starte.

Jenny

Hej Gitte
Den skal prøves.
Har du prøvet at “bage” kager i slowcookeren? Jeg er ikke kommet der til endnu, men det er på min liste.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer