•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceKoteletter i fad er en klassiker. Alle elsker retten. Mørt kød i lækker flødesauce med bacon og andre gode sager. Uhm <3

Jeg har mange opskrifter på koteletter i fad på bloggen, men siden jeg fik min Crock Pot i julegave, har jeg tænkt, at den sikkert ville kunne trylle fænomenalt møre koteletter. Den er nemlig genial til simreretter/stege/kødsauce eller andre retter, hvor smagen intensiveres af lang tilberedningstid.

Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceI dag prøvede jeg “Koteletter i fad-klassikeren” med bacon og flødesovs og hvilken succes! Mørt, smagfuldt kød og super-møre koteletter.

En Crock Pot kaldes også en Slow Cooker og det er en smart langtidssimregryde, der tilbereder retter ved meget svag varme over lang tid. Man kan tilberede ved low=72 grader eller high=92 grader – perfekt hvis du er til lækre møre simreretter.

Har du ikke nogen Slow Cooker, så fortvivl ej, du kan sagtens bruge opskriften alligevel – lav den i en stegeso, en sautérpande eller et almindeligt ildfast fad.Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceJeg bruger mest min Slow Cooker i weekenden, men jeg gad godt bruge den til hverdag også.  Maden kan nemlig sagtens passe sig selv i mange timer og det er da genialt, at maden kan være klar, når man kommer hjem fra job.

Vores morgener er dog lidt pressede, så weekenden fungerer bedst for os. Jeg fylder den ved middagstid og så er der servering v. 18-19-tiden. I dag kunne jeg sidde og læse i min krimi lige til kl. 18.30. Fantastisk 🙂Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauce

På bloggen finder du fler opskrifter til slow cookeren – og flere vil følge, over tid. Kig forbi de første opskrifter her – hver og én har været et hit. Den er allerede blevet en succes her i familien – vi er storfans 🙂

Min slow cooker er en stor model, jeg mener den rummer 6,7 liter. Indsatsen til min Crockpot er også så smart, at den kan bruges til at forbrune kød i. Den kan bruges direkte på komfurets kogeplade. Smart!

Strengt taget er det ikke nødvendigt, for kødet bliver fint mørt alligevel, men jeg kan nu godt lide, at kødet får en “stegt” smag også.

Herligt at man lige kan forbrune både kød og grøntsager i indsatsen og så sætte retten over til langtidssimren efterfølgende. Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceDagens “Koteletter i fad” bliver en stor portion og måske din Crockpot ikke er stor nok. Halvér gerne portionen, i så fald. Kan du ikke brune kød i din indsats, så forbrun gerne på en alm. pande.

Jeg kan fint anbefale dig at lave koteletter i fad i din slow cooker, hvis du har en sådan. En helt perfekt ret til langtidssimren og den smagte skønt! Flødesaucen var fyldt med smag og kødet blev mørt og lækkert.:-)

Slowcookeren er genial, for den gør kødet mørt, uden at det smuldrer. Tilbereder du grøntsager i den, vil de også være bidefaste og slet ikke “slatne” som de vil være hvis du koger i gryde i mange timer.

Den er virkelig genial, den lille stegegryde og så er den strømbesparende også. Det er langt billigere at bruge den, end at varme en hel ovn op, vil jeg tro (dog har jeg ikke regnet på strømforbruget).Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauce

Du får opskriften på den lækre ret lige her:

Koteletter i fad med bacon – lækker slow cooker / crock pot opskrift

Koteletter i fad - langtidsstegt i Crockpot - mørt og lækkert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg koteletter nakke- eller svinekoteletter. Kylling eller kalkunkød kan også bruges
  • 5 løg i tern
  • 125 gram bacon i tern/klippet i strimler
  • 5--600 gram gulerødder i tern. Jeg brugte 10 stk.
  • 1 bakke champignon eller eller 2 glas
  • 2 ds. flåede tomater
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk røget paprika eller en ekstra spsk. af den almindelige
  • Salt/peber
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde/madlavningsfløde ell.lign. Du kan nøjes med 2½ dl
  • ½ Maizenajævning
  • Tilbehør: Ris eller pasta

Sådan gør du

  • Brun koteletterne på en pande eller brug din slow cooker, hvis den kan bruges på kogepladen. Fedtstof behøves ikke, hvis du bruger nakkekoteletter
    Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
  • Krydr godt med salt/peber og paprika
  • Læg koteletterne på en tallerken, til Crockpotten skal fyldes
  • Svits løg/bacon, gulerodstern og champignon - svits gerne direkte i slow cookeren eller brug e npande
    Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
  • Fordel koteletterne i slow cookeren, med løgblandingen fordelt godt rundt omkring
    Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
  • Kog panden af med ½ liter kogende vand. Hæld stegeskyen i Crockpotten. Hvis du ikke har brugt pande, så hæld bare den kogende vand direkte i slow cookeren, ned til koteletterne
  • Tilsæt flåede tomater og læg låg på.
    Koteletter i fad - langtidsstegt i Slow Cooker - mørt og lækkert
  • Tilbered retten 5-6 timer v. high eller 8 timer v. low.
  • Et kvartér før tilberedningstiden er gået, tilsættes fløde og retten jævnes og smages til med evt. ekstra salt/peber/paprika
    Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
  • Serveres med ris
    Koteletter i fad - langtidsstegt i Slow Cooker - mørt og lækkert

Noter

Retten kan også laves i ildsfast fad, i sautérpande eller i stegeso
Du kan bruge kyllingekød eller kalkunkød til retten også
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Møre lækre koteletter i fad – en perfekt ret at lave i slow cooker / crock pot

Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauceHalløj, hvor blev det altså en lækker ret! Jeg gav den 6 timer, men jeg tror faktisk, at 5 timer ville have været nok. Koteletterne blev fint møre.

Jeg øver mig stadigvæk lidt på low/high (72/92 grader). Ofte kommer jeg ikke tidligt nok i gang til at kunne bruge “slow” – en dag må det kunne lykkes at fylde Slow cookeren lige efter morgenmaden, så den kan simre 10-12 timer. Det føles alligevel lidt naturstridigt at lave aftensmad om morgenen, måske det er derfor jeg ikke har været helt så motiveret? 😉

Hvis du synes tilberedningsprocessen lyder lang og indviklet, så kig med her. Jeg har taget en lang stribe billeder af processen fra start til slut:

Sådan laver du koteletter i fad i slow cooker – se billederne her:

Hvis du laver retten i din stegeso, vil jeg tro, at du skal give den 3 timer v. 175 grader varmluft. Kunsten er at få jævnet retten til sidst – men det problem kan du løse ved at tilsætte et brev kartoffelmospulver til retten fra starten.

Hvis du laver retten i et ildfast fad, vil et par timer kunne gøre det også v. 175 grader varmluft. Tildæk med stanniol, så den gode sauce ikke fordamper.

Du kan også lave retten i din sautérpande – men så vil du nok skulle halvere mængden – mindst – for at få plads til det hele .
Koteletter i fad i Crockpot - i lækker bacon- flødesauce
Spring du bare på rette ret, den er skøn.

Familien giver hermed retten vores allerbedste anbefalinger med på vejen 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •