•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Boller med kakao koldhævede med havregrynI dag skal du høre om de lækreste boller med kakao – altså en portion hjemmelavede boller lavet med kakaomælk.

Hvorfor nu bage boller med kakao? Tjo bollerne bliver lidt ekstra søde og så får de også den fineste chokoladebrune farve. Det passede også med, at jeg havde en rest kakaomælk til rest, efter at have bagt denne lækre chokoladekage med kakao og kakaoglasur.

Mathilde kakao er jeg/vi altså bare fan af her i familien 🙂
Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift

Dagens boller er af den nemme koldhævede slags og det smarte er, at du kun skal bruge meget lidt gær. Bollerne er rigtigt nemme at lave, for faktisk kan dejen bare røres med ske og bagefter kan dejen også bare sættes på bagepladen med ske. Nemmere bliver det ikke. Boller med kakao koldhævede med havregrynJeg har brugt meget havregryn i dejen, så bollerne mætter godt. Bollerne vil være fine som et lidt sødt og knap så usundt mellemmåltid- Prøv dem også på et fødseldagsbord eller som et anderledes “bolle-alternativ” til en god brunch.Boller med kakao koldhævede med havregrynDejen kan holde sig på køl i 3-4 dage. Jeg lavede dejen til mine boller med kakao i weekenden og i dag onsdag bagte jeg så en portion sidst på eftermiddagen, efter en lang arbejdsdag.

Det var genialt! En portion nybagte chokoladeboller med smør på, tryllede da lige min hverdagsonsdag ekstra god, på den måde.

Tppet skynder jeg mig nu hermed at bringe videre til dig – måske du har god tid til at bage for tiden – eller har nogle børn der har? 🙂Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift

Du kan sagtens tilsætte grofthakket chokolade. mosede bananer eller f.eks. tranebær til bollerne, men du kan også bare nyde dem, som de er.

Du kan sagtens udskifte noget af hvedemelet med en endnu grovere melsort, men du skal bare være obs. på, at jo mindre hvedemel, så mere “bastant” bagværk. Prøv dig lidt frem 🙂Boller med kakao koldhævede med havregrynJeg er sikker på at din familie vil juble hvis du bager en portion og kakaobollerne er faktisk så nemme at lave, at dine børn selv vil kunne bage dem uden problemer.Boller med kakao koldhævede med havregryn

Opskriften er rigtig nem og du får den lige : Boller med kakao koldhævede med havregryn

Boller med kakao koldhævede med havregryn

Boller med kakao koldhævede med havregryn
Grove chokoladeboller med kakao
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 timer 15 minutter
Samlet tid: 10 timer 25 minutter
Ret: Boller med kakao koldhævede med havregryn
Kategori: Brød og kager
Keyword: boller med kakao, havregryn, kakaoboller, koldhævede
Portioner: 12 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl kakaomælk f.eks. Mathilde
  • 5-10 gran gær
  • 1 tsk sukker
  • 5 dl havregryn
  • 1/2 tsk salt
  • 14 dl hvedemel erstat evt. 2-3 dl af hvedemelet med en grovere melsort
  • Tilsæt evt. 1 håndfuld grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i kakaomælken. Tilsæt sukker
  • Tilsæt havregryn og salt.
    Boller med kakao koldhævede med havregryn
  • Rør hvedemelet i lidt efter lidt. Tilsæt evt. grofthakket chokolade
    Boller med kakao koldhævede med havregryn
  • Dejen bliver hård og fast og røreskeen skal kunne stå af sig selv i dejen. Hold gerne lidt igen med melet
    Boller med kakao koldhævede med havregryn
  • Læg låg på skålen (eller beklæd med film) og stil skålen i køleskabet.
  • Dejen skal nu hæve koldt i minimum 10 timer
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne på bagepladen med to spiseskeer, Bollerne behøver ikke hæve
    Boller med kakao koldhævede med havregryn
  • Bag bollerne 12-15 minutter v. 175 grader varmluft. Bollerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
    Boller med kakao koldhævede med havregryn
  • Serveres lune med smør på
    Boller med kakao koldhævede med havregryn

Noter

Du kan også lade bollerne hæve på tratidionel vis, tilsæt da som minimum 25 gram gær.
Vær obs på at havregryn suger væde, når dejen hæver i køleskabet. Vær derfor lidt sparsom med melet. Dejen kan godt blive for fast.
Bollerne er fryseegnede, men dejen vil også kunne holde sig 3-4 dage i køleskabet, så bag evt. lidt af gangen.
Erstat evt. lidt af hvedemelet med en grovere melsort
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Grove, sprøde boller med kakaomælk og havregryn – nemme og lækre at lave

Boller med kakao koldhævede med havregrynDet er svært helt at fornemme den chokoladebrune farve hér, men den er der altså 🙂

Jeg siger dig at de lækre boller med kakao smager skønt med smør på. Dem må du altså prøve at lave

Det smarte lige nu, under Coronakisen, er de koldhævede hæve principper. Tricket er, at du kan nøjes med meget lidt gær og og at dejen nemt kan røres sammen, bare med en ske.

Når vi er så meget hjemme, som vi er lige nu, er det ekstra lækkert at peppe hverdagene op med friskbagt brød. Med en dej, der står klar i køleskabet, er det jo ekstra nemt. 🙂Boller med kakao koldhævede med havregrynHvis du ikke har tid til at røre en hurtig dej sammen, så kunne det være, at du skulle slippe dine børn løs i køkkenet i stedet for?

Jeg er sikker på, at de, i din familie, bliver både stolte og glade over at kunne forkæle dig/naboerne/ familien/ børnene med en portion lækre hjemmebagte boller.Boller med kakao koldhævede med havregrynSpring I bare på en portion og nyd gerne bollerne med smør og/eller pålægschokolade på. Du kan tro, de er et hit og bollerne vil nemt forsvinde som dug for solen.

Boller med kakao koldhævede med havregryn

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •