•  
  •  
  •  
  •  
  •  

I dag skal du høre om en rigtig lækker chokoladeakage, en kage der er så nem at lave, at dine børn sagtens vil kunne bage den selv.

Det er en rigtig god og mild børne-chokoladekage, for der er nemlig brugt Mathilde kakao i dejen.

Den kakaomælk I ikke bruger i kagen, kan I lune og nyde som varm kakao. Se det ville være en rigtig populær og hyggelig eftermiddagsbuffet som alle børn – og voksne – ville elske. Chokoladekage med Mathilde kakao opskriftKagen er perfekt som fødselsdagskage til børnefødselsdagen eller som kage til klassens time – dine kolleger vil med garanti også juble, hvis de får kagen serveret 🙂Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift

Kagen er super nem at lave. Der er ikke æg i dejen og ganske lidt olie i dejen, så den er hurtig og nem at røre sammen: bland de tørre ingredienser, tilsæt olie og kakaomælk. Voila! Så har du allerede lavet dejen til denne lækre chokoladekage med kakaoChokoladekage med Mathilde kakao opskriftJeg har toppet kagen med en lækker glasur rørt med mathilde kakao også.Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift

Du kan tro, det bliver en lækker kage og glasur også 🙂

Min chokoladekage bagte jeg i en bageform på ca. 22×27 cm og det blev en fin høj kage, som alligevel rækker til 8-10 pers. vil jeg tro, da kagen er ret sød i det. Chokoladekage med Mathilde kakao opskriftHvis du vil bage kagen i ovnen store bradepande, vil du skulle tredoble portionen vil jeg tro.

Kagen kan også sagtens bages som muffins – du bestemmer 🙂Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift

Nu skal du ikke vente længere på den lækre kageopskrift – du får den lige her:

Chokoladekage med Mathilde kakao – opskrift

Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
Nem og lækker chokoladekage med Mathilde kakao
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Chokoladekage med Mathilde kakao - opskrift
Kategori: Dessertkager
Keyword: chokoladekage, nem chokoladekage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 gram sukker
  • 1 knivspids salt
  • ½ dl olie solsikke- eller rapsolie
  • dl Mathilde kakao

Chokoladeglasur:

  • 150 gram flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 2-3 spsk Mathilde kakao

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
  • Rør olie og Mathilde kakao i. Dejen kan røres bare med en dejspatel
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
  • Smør eller beklæd en kageform med bagepapir. Mit fad målte 22x27 cm i diameter og var 5 cm højt. Du kan også bruge et højt tærtefad
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
  • Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt, men den må godt være lidt klæg indeni.
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
  • Lad kagen afkøle og rør nu glasuren. Du kan bruge kogende vand istedet for kakaomælk i glasuren, men kakaomælken giver en god sød smag
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
  • Fordel glasuren på den afkølede kage. Du kan drysse krymmel eller kokosmel på toppen af kagen, før glasuren stivner
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
  • Lad glasuren stivne før kagestykker skæres. Skær små stykker, for kagen bliver ret sød
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
  • Kagen smager skønt med flødeskum til
    Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift

Noter

Du kan tilsætte kaffe i stedet for Mathilde kakao, det giver kagen en god kaffesmag. 
Du kan også tilsætte appelsinjuice i stedet for.
Kagen vil også kunne laves som muffins i stedet for, men så skal du nok nøjes med kun 12-15 minutters bagetid
Du kan drysse krymmel eller kokosmel på toppen af kagen, før glasuren stivner
Kagen kan også halveres på langs og lægges sammen med smørcreme - uhm
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Halløj en nem og lækker chokoladekage med Mathilde kakao – den må I prøve!Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift

Den kage kan du altså godt glæde dig til at sætte tænderne i – uhm en lækkerbisken og glasuren er også skøn!

Chokoladekage med Mathilde kakao opskriftDer er ikke æg i dejen men alligevel er kagen svampet og lækker. Du skal endelig ikke bage kagen for længe, den har kun godt af at være lidt klæg og svampet i midten.

Jeg var nødt til at prøvesmage et stykke af kagen, mest for at jeg også lige kunne vise dig hvordan den så ud inden. Ja gode undskyldninger har jeg nok af 🙂Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift
Kagen smagte godt med glasur på, men du skulle også prøve den lagt sammen med smørcreme med vanilje – uhm et hit, virkelig en lækkerbisken 🙂Chokoladekage med Mathilde kakao opskriftJeg vil tro, at kagen rækker til 8-10 personer, da den er ret sød i det. Dine børn vil juble – med garanti!

Det allerbedste er, at de sagtens selv vil kunne bage lave kagen. Der er kun ½ dl olie i, så der er ikke meget fedtstof i, men jeg vil ikke kalde den fedtfattig, da der er rimeligt meget sukker i kagen og kakaomælk også jo.

Spring I da bare på kagen hjemme hos jer, hvis I trænger til at peppe en grå hverdag eller weekend op hjemme hos jer.

Jeg giver kagen mine allerbedste anbefalinger 🙂Chokoladekage med Mathilde kakao opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •