•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Herregårdskage - kage med marengs opskrift Hvis du er vild med kager med marengs, så kig med her. I dag skal du høre om en rigtig lækker kage med kokosmarengs, nemlig den skønne herregårdskage.

Kagen er en ægte klassiker i de danske køkkener. Kagen er sød og med en kagebund med blød krumme og sprød marengs med kokos på toppen. Kagen minder lidt om bedstefars skæg kage, men kagen er bagt uden marmelade, så den er ekstra sød og “mild” i smagen. Herregårdskage - kage med marengs opskrift Kagen er virkelig et hit og meget nem at lave.

Jeg har lavet en lille kage, da vi kun er to i husstanden nu, men der er til 8 personer i kagen alligevel. Vil du bage kagen i ovnens store bradepande vil jeg tro, at du som minimum skal firdoble portionen.

Kagen er ret sød i det, så man kan ikke spise kæmpe stykker, derfor vil en lille kage nok række i langt de fleste familier.

Kagebunden er utroligt lækker og blød og skorpen på kokosmarengsen sprød og helt perfekt. Herregårdskage - kage med marengs opskrift Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med opskriften. Jeg har planer om at prøve med en version hvor jeg lægger tynde skiver af æble på den lysekagebund. Et syrligt frugtstrejf vil passe perfekt til kagen tror jeg.

Et lag marmelade vil også være et hit, men så er det jo faktisk næsten en Bedstefars skæg kage?

Marengsen med kokos er dog helt sin egen og ret så lækker. Den kage kan du altså godt glæde dig til at smage 🙂Herregårdskage - kage med marengs opskrift Kagen er nem at lave. Først laves kagebunden og imens bunden bager, så laves marengsen, som bager på toppen til slut. Voila!

Kagen er færdig på lidt over en halv time og dine kaffegæster vil juble, med garanti! Servér en god kop kaffe til kagen – det perfekte match 🙂Herregårdskage - kage med marengs opskrift

Herregårdskage – kage med marengs opskrift

Herregårdskage - kage med marengs opskrift
En skøn skærekage med kokosmarengs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Herregårdskage - kage med marengs opskrift
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: herregårdskage, kage med marengs, skærekage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 2 æggeblommer
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/4 dl mælk

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 125 gram flormelis
  • 65 gram kokosmel

Sådan gør du

  • Bland smør og sukker i en skål
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Pisk hvidt med elpisker
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Pisk æggeblommerne i
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Bland bagepulveret med hvedemelet og rør det i dejen forsigtigt skiftesvis sammen med mælken. Brug en dejspatel til at røre med
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Beklæd en lille bageform med bagepapir og fordel dejen heri. Min form målte ca. 18x22 cm. Du kan også bruge en lille springform. Bag kagen ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt af gangen. Pisk til du får en blank marengs
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Bland kokosmel i marengsen
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Fordel marengsen på toppen af kagen og bag nu kagen 20 minutter v. 150 grader varmluft
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Kagen er færdig, når marengsen er sprød og gylden. Hold øje og pas på at kagen ikke branker
    Herregårdskage - kage med marengs opskrift
  • Lad gerne kagen afkøle helt, før du udskærer den. Den er ret porøs i det, så vær forsigtig, når du skærer et stykke.

Noter

Kokosmel kan udelades i marengsen men det giver en god smag
Fordel evt. lidt syltetøj eller bær på toppen af den bagte kage, inden marengsen kommer på
Kagen er bedst på bagedagen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Herregårdskage - kage med marengs opskrift Herregårdskage – en nem og lækker skærekage med kokosmarengs

Herregårdskage - kage med marengs opskrift Hvis du tænker: “Åh nej! En kage med marengs! Det kan jeg jo ikke finde ud af?” så fortvivl ej og spring bare på opskriften alligevel.

Tricket med marengs er: Pisk hviderne stive alene først (men ikke for længe) og tilsæt så sukker lidt af gangen. Pisk til marengsen er blank og bland kokosmel i. Voila.

Det passer lige med at du kan lave marengsen imens kagebunden bager – ja faktisk nåede jeg også lige at klare opvasken og hente brænde til brændeovnen. Tænk sig, alt det man kan nå på 20 minutter. 🙂Herregårdskage - kage med marengs opskrift Knasende sprød marengs på toppen af sød herregårdskage bund.Herregårdskage - kage med marengs opskrift På billedet her kan du måske fornemme kagens lækkerheds-potentiale? Halløj en skøn kage. Den kan du altså godt glæde dig til at sætte tænderne i 🙂Herregårdskage - kage med marengs opskrift God fornøjelse med bageriet til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •