Sikke dog en fortryllende sensommersolskinsdag. “Septembers himmel er så blå” og ja det passer virkelig! Øjnene fortaber sig i skønheden og man nyder solens stråler, som var det på lånt tid. Det ved man også det er, når det er septembersolens stråler der varmer én. “Panik før lukketid” eller optimal livsnydelse for desperate solhungrende?Bønnnerup HavnNår solen brager i september skal intet udsættes. Ud, ud, ud i det fri! Ingen ved jo hvornår man får chancen igen.

Café Kajkanten – sensommerlykke og fiskelækkerier

Jeg passede min lørdagsvagt på biblioteket. En skøn arbejdsdag fyldt med glade lånere og spændende spørgsmål, men solens stråler dragede i det fri. Jeg er vild med mit job, men i dag var jeg særligt obs på fyraftens-ringeklokkens bimlen. JEG VIL UUUD! SLIP MIG FRIIII! 🙂

Sommerhuset lokkede, så jeg susede hjem og vi pakkede en hurtig køletaske og ilede afsted. Fedt at have et sommerhus SÅ tæt på bopælen, så får man det virkelig brugt? 1 time efter fyraften ankom vi og skuldrene sænkede sig straks.

Pudsigt, som man mentalt så hurtigt kan omstille sig, med lynets hast?

Freden, roen, naturen, himlen, skoven, vandet, stranden, alt det grønne og alle de smukke og glade sommerminder, man får flashback til, straks man sætter foden på sommerhus-matriklen. Laissez-faire-stilen, den tilbagelænede stil. Feriestemningen. Måske vi bare skulle droppe madlavningen og køre ud i det blå? Tja, hvorfor ikke??Cafe Kajkanten Bønnerup“Er der nogen der vil med til Café Kajkanten??” spurgte jeg min mand og søn.

De var lette at lokke. Solskinsstemningen havde vist ramt os alle?

Vores sommerhus ligger på Norddjursland tæt på Bønnerup. Jeg har skrevet om det skønne sted mange gange før, og her i nabolaget nyder vi ofte livet. Bl.a. køber vi her fisk hos fiskemanden  eller spiser stjerneskud på restaurant Flindt i byen. Tæt på Bønnerup ligger byen Gjerrild hvor vi f.eks. besøger Sostrup Slot og spiser lækker frokost og kringle  eller bare nyder solen og tager en tur ud i det blå. Der er totalt smukt langs Margueritruten i Gjerrild – elsker bare det område! Læs f.eks. om en sommerlykkelig tur til Gjerrild her.  Bønnerup havnI Bønnerup er der i løbet af sommeren kommet et nyt spisested. Det ligger lige ved siden af Møllefisk på havnen i byen og placeringen er fænomenal! Restauranten hedder “Café Kajkanten” og man forstår godt hvorfor. Den ligger jo lige der på kajkanten, hvor der er havkig til begge sider. Man kan nemt sidde lige der og falde i staver over bådene der sejler ud og ind, mågerne der skriger og de lette bølgeskvulp. Åh sikke et skønt sted. <3Bønnerup Havn

Bønnerup HavnDet var ét perfekt sted! Siden åbningen har jeg haft lyst til at besøge stedet og i dag kunne ikke ti vilde heste holde mig væk. Det var en åbenbaring at sidde lige der i solen. Læ, fuld sol og lækkert mad, kaffe, øl eller is – alt hvad hjertet begærer – lige indenfor rækkevidde. Man kunne snildt sidde der hele dagen, uden problemer. Vi var ikke til at smide hjem. Vist godt at solen gik ned ved lukketid kl. 20.00? Ellers var vi blevet hængende til en udsmider kom forbi 🙂
Cafe KajkantenUdenfor cafeen er der rigeligt med borde af solide træplanker. Skønt og der var slet ingen problemer med at finde en god plads i solskinnet. Der var siddepladser til mange ved de lange borde. Indenfor i caféen er miljøet rustikt, med palleagtige møbler, god gin, god øl, kunst på væggene, friske fisk på menukortet og højt til loftet. Et storby-agtigt café-miljø, indbydende og fristende, der manglede kun lige den gode espressokaffe, hvis man spørger mig, men måske den kommer på sigt?   Café KajkantenMenukortet er enkelt og simpelt, men det var helt fint, for nogle gange kan jeg godt miste overblikket, hvis der er alt for mange valgmuligheder. Hellere få ting på menukortet, af særligt gode råvarer. Hellere kvalitet end kvantitet. Uden tvivl 🙂
Café KajkantenDer var fisk på  menuen – det er jo ikke havnemiljø for ingenting vel? 😉 Den gode fiskemand Møllefisk ligger lige ved siden af restauranten, så mon ikke der udveksles lidt friske råvarer herfra? Måske der står en lokal fisker og trækker fiskene op af vandet ude bagved? Man skulle næsten tro det, så friske de fisk er. 😉

Min søn, der er vild med fisk og frisk rugbrød, var lykkelig, da han så at en af retterne var sild med med kapers og rugbrød. Sønnike roste maden mange gange og han er ellers svær at hive roser ud af. Sund mad og gode råvarer, så er sønnike glad. På en måde er det ret simpelt? Jeg tror, uden tvivl, han bliver nemmere at invitere ud nu hvor han ved, at man kan få så god en sildemad på Café Kajkanten 🙂Café KajkantenVi andre to spiste et lækkert stjerneskud og vi ventede ikke 5 minutter, så var maden klar. Rimeligt vildt, hvordan de kunne nå at arrangere det så hurtigt?

Fisken var overbevisende lækker og  helt frisk.  Der var jomfruhummer, laks, rejser, dampet rødspætte og den lækreste panerede fiskfilet. Mængden af dressing var helt perfekt og der var rigeligt grønt tilbehør OG kaviar. Brødet var et toastbrød, som godt kunne have været grovere og brugt lidt mere ristning. Faktisk kom vi til at snakke om, hvorfor man mon ikke serverer stjerneskud på smørristet rugbrød f.eks.? Det ville smage superlækkert tror jeg og fylde mere i maven. 🙂

Stjerneskuddet smagte virkeligt lækkert og var tydeligvis lavet af helt friske råvarer. Smukt ser det også ud, synes du ikke? Vi anbefaler maden fra Cafe Kajkanten – så meget at vi straks svinger os op på 4-5 stjerner. 
Café Kajkanten
Imens vi spiste, kunne vi sidde i det smukke september-blå og nyde livet og udsigten. Det var virkelig påfaldende, så megen ro der var på de spisende gæster. Man mærkede ikke at vi sad mange udenfor. Det var som om omgivelserne, solen og den lækre mad gjorde folk en tand gladere, en tand roligere og en tand mere overbærende. Alle kiggede op og smilede – vi nød virkelig maden, livet og  hinanden i det fri. Skønt <3
Café KajkantenDer var rigeligt med siddepladser og alle kunne fint sidde længe og spise og beglo. Serveringspersonalet løb i pendulfart og der var ikke lang ventetid på tallerkenerne. Tjenerne var fulde af overskud også til en lille snak. Stemnningen var uhøjtidelig og afslappet, næsten hjemlig. Man følte sig taget godt i mod og sad med en følelse af, at værterne gjorde alt i verden for at få gæsterne til at føle sig godt tilpas. Et skønt sted hvor man føler sig velkommen.Café KajkantenVi var egentlig ikke sultne efter dessert efter maden, men vi gad bare ikke gå hjem, vel? Vi ville trække den alt det vi kunne, gerne helt til solen gik ned jo. Min mand forsvandt ind på caféen og kom ud med kaffe og en lækker æblepie med softice til dessert. Han er nu en rar fyr 😉Café KajkantenKaffe var der også. En god café latte havde været helt perfekt her, men jeg ved godt, at jeg også må være realistisk. Kan en god barista mon klare sig helt ude på spidsen af Bønnerup Havn? Jeg ved det ikke. Jeg tror det. Skulle det ske, siger du bare til, så kommer jeg – igen 🙂Café KajkantenMin mand fik en god cognac til kaffen og faktisk havde han også fået et par gode øl til stjerneskuddet – specialøl af høj klasse: “Grimbergen-øl”. Gode øl er guld værd, på en restaurant. Gode øl er guld værd – i solskin. Gemalens stemning blev lidt løssluppen til sidst – nej jeg vælger at tro at det var ægte solskins-glæde han kørte på, ikke promiller 🙂Café KajkantenVi var to om at dele desserten og det var godt, for på det tidspunkt var vi propmætte. Et kæmpe stykke æblepie med softice til. Uhm – en lækkerbisken! Gud ved om æbletærten var dagens kage, så der vil være en ny variant i morgen?  Måske man skulle tage forbi i morgen og tjekke det ud? Jeg er klar! 🙂Æblekage med vaniljeisVi fik en god lang snak med tjeneren og nød timerne på caféen der bare forsvandt. Det var som om det var 100 år siden jeg havde fået fyraften, selvom det i virkeligheden kun var 4-5 timer? Hvor er det altså bare godt og sundt at skifte miljø, når man har fri. Frihedsfølelsen bliver større og mentalt skifter man hurtigt gear, og flytter helt automatisk foden fra speederen til slow-motion. Fedt! Elsker sommerhuslivet og de spontane indfald, vi ofte får, når vi er her. 🙂

Det var et skønt besøg på Café Kajkanten og vi kommer helt sikkert igen! Vi sender caféen vores allerbedste anbefaling. Maden var skøn, beliggenheden i top og betjeningen sød ud over det sædvanlige. Vi glæder os allerede til kommende sæsoner 🙂

Næste gange tror jeg vi skal afprøve den gode laksesandwich eller den varmrøgede laks eller fiskefrikadellerne? Åh pommes frites’ene så altså også gode ud! 🙂Café KajkantenVi gik en tur på havnen efter det lækre cafebesøg og sjældent har vi da set området omkring Bønnerup så smukt! Blikstille vand og dybblå himmel. Wow! Vindmøllerne stod stolte og ranke og spejlede sig soleklart i vandet. Skoven var smuk og diset grøn. Et af de magiske og sjældne øjeblikke, hvor livet og verden bare viser sig fra sin allersmukkeste side. Lykke <3Café KajkantenSolen gik ned og jeg sidder nu her i sommerhuset og skriver til dig. Her er lunt og rart og himlen har været som det smukkeste maleri udenfor. Vi behøver intet TV – vi har nok at gøre med at holde øje med himlen, der forandrer sig fra sekund til sekund, når solen er på vej væk. Malerisk smukt! Se lige et glimt af solnedgangen her nedenfor. Åh altså <3

Jeg håber også du har nydt dagen i dag? Måske du også har arbejdet? Tænk alligevel, alt det man kan få ud af en halv dag, hvis bare man får taget sig sammen og kører en tur ud i det blå efter fyraften?SolnedgangJeg er klar i morgen igen. Jeg har næsten sommerferie-agtige lopper i kroppen føler jeg. Åh hvor er det altså bare et godt match med solskinsdage, når det er weekend, og man har al tid i verden til at nyde.  Jeg er helt vild med det.

Jeg håber du synes det var sjovt at komme med på restaurantbesøg i dag? Det var i hvert fald hyggeligt at skrive en lille sensommerglad rejseberetning til dig <3

Når din bil vil på tur næste gang, så stik gerne forbi Norddjursland – du vil ikke fortryde det 🙂

Sensommerglade hilsner fra mig til dig 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.