Stjerneskud, sommerhus og sensommerlykke

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2016-09-11-16-45-22Hvor har vi dog haft den skønneste weekend altså. Den føles jo næsten så lang som en sommerferie? Tænk hvad solen kan gøre ved os mennesker? Lys og blå himmel giver os  letsind, overskud og energi. Solenergi.

Hvis man summerer alt op, har vi jo faktisk stormet rundt, men det føles som driverliv og næsten-ferie, når man har solen under armen som den fineste følgesvend.
2016-09-11-18-21-48

Vi har været i sommerhus….surprise? ….. og lørdag var vi til familiefødselsdag i Ebeltoft, med en sviptur til Femmøller Strand på vejen. Solen bragede og storesøster trakterede med lækre boller, bagværk, flæskesteg, brun sauce og sprøde ovn-kartofler. Der venter os altid forkælelse både med lækkert mad og selskab. Gode mennesker vi har omkring os dér i Ebeltoft. <3

Vi hyggede os i det fri på terrassen hele dagen, jamen det var jo komplet fantastisk altså, og så i september måned? Bare ben og solskin på næsen. Så lækkert! Endelig kom den sommer vi blev snydt for i juli. 2016-09-11-16-45-26Vi kørte ud i sommerhuset efter familiefesten og det er jo underskønt at vågne op i det hus, til denne udsigt. Jeg bliver aldrig træt af den. Sand sommerhuslykke og i solskin er det som at kigge på et stort maleri. Jeg kan slet ikke få nok.2016-09-11-18-11-49

I dag gad vi ikke knokle i sommerhuset. Vi øver os i at prøve at slappe af når vi er i sommerhuset og det går faktisk rigtigt fint. Vi har knoklet, malet, beskåret og huseret de sidste måneder og nyder bare at holde lidt fri nu. Velfortjent synes vi 🙂

Vi legede turister for én dag i dag og efter en langsommelig morgenmad kørte vi en tur til Bønnerup. Vi prøvede en ny restaurant på havnen. Restaurant Flint og målet var et stjerneskud.  2016-09-11-13-28-18

Jeg skal love dig for, at vi fik alle vores ønsker opfyldt, mere end rigeligt endda. Der var friskpillede rejer til overflod og smørstegte rødspættefiletter, asparges, hjemmelavet mayonnaise, citron, dild og tomat.

Det var en lækkerbisken, selvom maven blev hurtigere mæt end øjnene. Smørstegt franskbrød og smørstegte fisk i køn forening blev hurtigt for meget for mig. Det var lækkert, men det ville have passet mig bedre med et stykke groft brød til tror jeg? Jeg savnede også en dampet rødspætte og lidt laks måske? Men samlet set rigtigt lækkert, men altså endnu lækrere hvis man havde været ultra-smør-fan. Det er jeg åbenbart ikke, i hvert fald ikke SÅ stor smørfan 🙂2016-09-11-13-28-32Vi stornød menuen i det fri. Solen skinnede, og en frisk brise blæste om ørerne på os. Pyt med det. Vinden var mild og vi var fuldt bevidste om, at om ganske kort tid er det slut med at spise udendørs. Vi presser det sidste ud af sommeren og selvfølgelig skulle vi da spise udenfor i solen, med tæpper om benene 🙂

Frokosten kaldte på kaffe. God kaffe. Vi bestilte stempelkaffe og den fineste kande kom på bordet. Vi fik gode instrukser. “Stemplen skal presses langsomt i bund, brug 2 minutter på det”. Min gemal fik opgaven, og han var god til det.
2016-09-11-14-03-48 Kaffen var god, rigtig god og der var rigeligt med mælk til os cafe-latte-fans.  2016-09-11-14-05-36 Vi skulle da have lidt sødt til kaffen og på dessertkortet var der kransekage. Jubii. Det er faktisk ikke så tit man ser det og jeg benytter mig af enhver kransekage-chance jo. Sprød og lækker kransekage bestilte vi. Uhm. Perfekt til kaffe.   2016-09-11-14-10-00 Det var en skøn dag i Bønnerup. Bagefter købte gemalen fisk hos fiskemanden og imens jeg shoppede i den gode outlet-butik. Jeg købte den fineste vindjakke med prikker på. Åh den er så fin og jeg mangler den jo næsten slet ikke. 🙂 Jeg kan ikke vise mig i butikken uden at mangle et eller andet. Et farligt sted og heldigt det er et halvt år siden jeg har været der sidst. Jeg tør ikke komme oftere 🙂2016-09-11-16-44-43Hjemme i sommerhuset igen stornød vi alle terrasserne. Solen kan fanges på alle sider, hvis bare man ellers bare gider flytte sig efter den. Det gør vi. 

Et af de bedste steder på grunden er den store græsplæne med havudsigten. Det blæser tit, men i dag var vinden god og mild.Vi sluttede eftermiddagen lige der med en god bog og hyggesnak. Åh vi havde da bare slet ikke lyst til at tage hjem, når solen var så varm, smuk og hyggelig. Næsten sommerferieagtig?

2016-09-11-16-45-26Vi tog revanche for den sølle sommer og sugede solstråler på livet løs. Vi kunne slet ikke få nok og glæder os allerede til vi skal i sommerhuset igen.

Vejrguderne er med os og vi har allerede aftalt en grillaften på sommerhus-terrassen i den kommende uge. Skønt at have en uge med sommervejr forude, men er jeg mon den eneste der føler mig lidt snydt? Hvad skete der lige med vores sommerferie i juli måned? Regn, kulde og sjask? Drilske vejrguder, for altså det var jo i juli vi havde fri? Øv dårlig timing, men vejret kan vi ikke stille noget op med. Vejrguderne har magten over os og vi må få det bedste ud af det.

Håber også du har stornydt weekenden og suget solstråler på livet løs <32016-09-11-16-45-22

Mange sensommerhilsner fra mig til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tine Rydahl

Hej Gitte Aha, så VAR det dig, vi hilste på, da vi gik tur med hunden i Skovgårde og så jer gå og klippe ned i forsommeren. Synes nok det lignede dig… Vi har også hus i Skovgårde (nede ved vandet) og går tit tur op omkring området bag det, der så er blevet jeres hus. Har glædet os over, hvor flot det er blevet og hvor meget noget fældning kan betyde – nu er der jo pludselig dejlig udsigt fra huset. Kan godt forstå din “sommerhusforelskelse” – jeg (mine forældre) har haft sommerhus i Skovgårde siden jeg var 10… Læs mere »

Tina

Må man godt crave rejer og rødspættefilet kl 7 en mandag morgen? Man skulle dæleme tro jeg var gravid. Nomm det ser godt ud! -og så lyder det som en helt perfekt weekend ? På sådan nogle lækre solfyldte dage, drømmer jeg altid om både sommerhus, bølgeskvulp og have – det har vi sgu ikke meget af på stenbroen.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer