•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokoladeDisse chokoladeboller er skønne! Sprøde på toppen og bløde indeni og med den fineste smag af smør, chokolade og kardemomme.

Bollerne er nemme at lave og du kan sagtens variere fyld efter hvad du nu lyster. Er du mere til rosinboller, så prøv at udskifte chokoladen med rosiner måske? Du kan også prøve med æbletern, tranebær, mandler, nødder, marcipan eller hvad du nu eller synes om?Hvis du læser trofast med på bloggen, vil du vide,  at jeg i denne weekend har haft de frygteligste tandpinsler. Er du mest til skånekost og kan du ikke rigtigt tygge, så er disse boller faktisk helt perfekte. De er så bløde, at de nemt kan spises, selv med et ukampdygtigt gebis.Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade

Der er ikke mange fibre i bollerne, og måske de i virkeligheden bedst kan betegnes som kage? Der er rigelige mængder smør og sukker i bollerne, så de er søde og syndige.

Bollerne er et hit og alle vil juble højt, når du serverer dem. De vil være perfekte til et kagebord, som fødselsdagsboller eller til brunch?Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade

Skønne er de bollerne. Søde, bløde og lækre og de smager skønt med iskoldt smør på.

Denne weekend var chokoladebollerne et herligt lyspunkt. Bløde chokoladeboller var en hyggelig servering, genialt til lørdagshyggen.Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade

Chokoladeboller boller med chokolade opskrift

Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade
Chokoladeboller - nem opskrift på lækre hvide boller med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Samlet tid: 58 minutter
Ret: Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade
Kategori: boller
Keyword: boller med chokolade, chokoladeboller
Portioner: 15 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 50 gram smør
  • 50 gram gær
  • 1 dl sukker
  • 2 æg
  • Ca. 1 kg hvedemel brug gerne tipo 00/Manitobamel
  • 1-1½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • Ca 100 gram chokolade grofthakket

Sådan gør du

  • Lun mælk og smør i mikrobølgeovnen. Rør gæren i, når væsken er afkølet til fingervarmt. Tilsæt sukker og æg. Gem ca. ½ æg til pensling
  • Bland salt og kardemomme med hvedemelet og rør det i, lidt efter lidt. Nøjes med så lidt mel som muligt. Dejen skal kun lige kunne slippe fad og fingre. Rør chokoladen i undervejs
  • Ælt dejen godt, så chokoladen fordeles
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. 
  • Dejen kan også speedhæves i ovnen 15 minutter v. 30 grader varmluft (det gjorde jeg).
  • Form ca. 15 chokoladeboller. Dyp evt. fingrene i ekstra mel, når du skal forme bollerne. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted, ca. 30 minutter. Kan også speedhæves i ovnen v. 30 grader varmluft i 15 minutter.
    Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade
  • Pensl bollerne, med resten af ægget (evt. iblandet lidt mælk)
    Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade
  • Bag bollerne ca. 13 minutter v. 175 grader varmluft. Bag bollerne nederst i ovnen og hold øje med at de ikke bliver for mørke. Bollerne bliver blødest, hvis du ikke bager dem for længe.
    Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade
  • Nydes lune med iskoldt smør på
    Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade

Noter

Tilsæt 1½ tsk kardemomme, hvis du godt kan lide en lidt kraftigere kardemommesmag (det kan jeg). 
Bollerne er fryseegnede. 
Hvis du putter bollerne i en pose, imens de stadigvæk er lidt lune, holder de mest på fugten og vil blive helt bløde også udenpå.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

De lækreste chokoladeboller. Bløde indeni og sprøde udenpå

Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokoladeDuften af kardemomme breder sig i huset og selv på en tandpine-dag føles duften jo helt hyggelig og rar.

En kurvfuld nybagte boller forsvinder hurtigt, når de serveres lune med smør. Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade

Vi fik besøg af søde Amanda, og hun nuppede straks en chokoladebolle, da hun strøg ind af døren.

Hvor er det bare skønt at få besøg af de store børn, det er altid en fryd.

Søde Amanda var så sød og betænksom og lavede den skønneste kartoffelsuppe til sine forældre, da hun var på besøg. Heldige os  🙂Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokoladeChokoladebollerne holder sig friske i 2-3 dage og kan I ikke spise dem alle, er de fryseegnede. De er gode i madpakken, men et sundt mellemmåltid er de ikke. Engang imellem går de an.

Helt hvide boller hører til sjældenhederne her i huset. Normalt spiser vi disse koldhævede morgenboller men engang imellem er det bare lækkert med en hvid chokoladebolle.

Bollerne er søde som en dessert – en mellemting mellem brød og kage. Du kan tro, at du bliver populær derhjemme, hvis du tryller en portion.

Spring du bare på en sød chokoladebolle. Glæd dig. De er skønne 🙂Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •