Æblemarmelade med krydderier – nem opskrift

  • Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje

Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vaniljeLækker æblemarmelade med kardemomme, vanilje og kanel. Det kan der komme ud af at høste endnu et æblebjerg i weekenden. Hver gang jeg vender ryggen til…rasle, rasle….pludselig er der dumpet nye æbler ned i min turban.

Hvad stiller man så op med alle de æbler? Tja, tjo man kan jo bage og spise så mange æblekager som man orker. Du kan finde f.eks. inspiration til utallige æblekager her.ÆblerDu kan også trylle den lækreste æblemarmelade og æblesmør

Dagens æblehøst blev denne gang også forvandlet til æblemarmelade. Altså der er jo grænser for hvor mange kager man orker at spise, ikke? Selv en Bagenørd kan få nok, selvom der skal meget til 😉

I dag skal du høre om en særligt hurtigtkogt æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje.

En lækker marmelade med de lækreste æble-krydderier.

Jeg lavede et glas helt sukkerfri marmelade, og et glas smagt til med sukker. Min datter lever glad og begejstret et helt sukkerfrit liv, og hun skal da også have marmelade på brødet. 🙂Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vaniljeTil æblemarmelade med kardemomme, kanel og vanilje skal du bruge:

Hurtigtkogt æblemarmelade med kardemomme, kanel og vanilje
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: kompot og marmelader, Syltetøj
Kategori: Stop madspild
Portioner: 3 -4 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Æbler en grydefuld, jeg målte ikke mængden af i kilo
  • 3 tsk. kardemomme 1 spsk. kanel (eller 1 kanelstang, hvis du har)
  • 1 tsk. koncentreret vaniljepulver eller ½ vaniljestang
  • Smages til med lidt sukker.
  • Lidt Atamon.

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, tilsæt krydderier og lad æblerne koge næsten til mos. Hvis du godt kan lide din marmelade lidt rustik, så skal du ikke lade dem koge helt så længe.
  • Min marmelade simrede 20-30 minutter ved svag varme, men jeg kan også godt lide en helt fin marmelade.
  • Jeg lader bevidst også marmeladen koge lidt længe, for så fordamper væden og man slipper for marmelit/syltesukker.
  • Jeg tog en portion æblemarmelade fra (den sukkerfrie portion) og smagte den anden portion til med sukker.
  • Tilsæt lidt Atamon og hæld marmeladen i Atamonskyllede glas. (husk også at skylle lågene)
  • Lad marmeladen afkøle og opbevar i køleskab.

Voila. Så er der lækker æblemarmelade.

Æbler

DSC_9289

DSC_9291

Det kan evt. smages til med flere krydderier

Æblemarmeladen smager fantastisk på nybagt brød. Uhm kombinationen af kardemomme, kanel og vanilje!Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vaniljeMan kan jo spørge, om det ikke bare er æblemos jeg har lavet? Jo måske, og hvis ikke man vil spise den på brødet, kan man da også bare bruge “æblemosen” til en gammeldags æblekage? Lidt knuste makroner og flødeskum og voila? Jo det kunne man fint, men man kan også vælge nøjsomhedens vej og bruge “mosen” som marmelade.

SÅ lækker marmelade og du kan fint bare bruge din nedfaldsfrugt. Stop æblespild – stop madspild. 🙂

Den sukkerfrie udgave blev godkendt, krydderierne gav god smag, men moren kunne ikke undvære sukkeret. Godt vi har et glas marmelade hver 😉

Ja det var ikke så præcise anvisninger på mængderne i denne opskrift, til gengæld er det virkeligt let at lave marmelade. Simrekoge til mos og næsten ingen væde= marmelade.

Både den sukkerfrie datter og den sukkerglade mor jubler. Har været i haven og sondere terrænnet i dag. Er der mon dumpet flere æbler ned i vores  æbleturban? 🙂Æblemarmelade med kanel, kardemomme og vanilje

10
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Angelina

Jeg koger mine æbler med skrælden på i store tern i lidt vand i max 10 min med lidt sukker og vanilie sukker. Når æblerne er møre tager jeg gryden af blusset.Checker om der er nok eller for meget vand.Så tager jeg min stavblender og moser dem.men ikke helt moset. Konsistensen skal være midt i mellem.Så lader jeg det køle af og så hælder jeg det på et rent glas og stiller det i køleskabet. Jeg lavwr ikke større pirtioner at jeg ikke kan nå at spise det inden det bliver dårligt

Stine

Hej Gitte
Kan det passe, at der ikke skal vand i gryden?
Venlig hilsen
Stine

Karin

Hvor meget er “lidt atamon”? Og hvor købes det?
Hvor længe kan sådan noget holde sig, hvis ikke det bliver lyn-spist?? (Tænker at lave et glas/en bøtte til min mor, men der går lige lidt, inden jeg ser hende).

tina nymann

Mums!! Det er en super god ide, du kommer med der…Takker. Skal fluks hjem og lave æblemarmelade uden sukker:-)

Ulla- Britt

For at minimere madspildet så kan man koge æbleskrællerne og kærnehuse .. si det og koge det ind med sukker til en lækker æblesirup som kan smages til med lakrids pulver el kanelstang el vanille .

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer