Dåsemad på ferien i Norge

Dåsemad på ferien i Norge

 

Hejsa! Her får du lige en våd hilsen fra mig…..NÅ NÅ tænker du nok. En våd hilsen?? Altså det er ikke sådan som du tror. Ok lidt a la miss wet t-shirt. Eller tæt på.

Bagenørden skriver fra det VÅDESTE Norge i mands minde. Den sidste uge er regnet væk! Vi har siddet i denne hytte i 5 dage og hver gang vi har bevæget os udenfor er regnen silet ned. Ja hvor sjovt er det lige at læse om derhjemme, hvor solen brager ned??

Du skal sætte pris på den sol skal du! Det er moralen! Pålidelige vejrprofeter siger at sommeren kommer til Norge i morgen, I MORGEN I MORGEN I MORGEN! 🙂

Nå men hytten vi har opholdt os i er spartansk på alle måder. Intet TV og langsomt net. 2 teskeer og 3 drikkeglas und so weiter. Det ser ski lidt sløjt ud med habengut til en bagenørd. Ingen røreskål eller grydeske. Primitiv ferie (som alligevel koster KASSEN, det ER jo Norge!).

Dåsemad på ferien i Norge  og morgenboller

NÅ men det går bare ikke uden hjemmebag. Vi SAVNER sådan vores koldthævede morgenboller! Så meget at jeg nu har prøvet at koldthæve en færdigblanding medbragt hjemmefra med tørgær i posen. Der var ingen røreske eller skål, tja dejen blev rørt i en gryde og gemt i køleskabet natten over (det er vist noget med at det ikke er så godt at opbevare madvarer i gryder?? Her må jeg bare sige PYT)

Jeg fulgte ikke anvisningen på posen, men blandede væske i melet til konsistensen var som tyk sej havregrød.

Dåsemad på ferien i Norge Næste morgen lagde jeg dejklatter på bagepladen. Forinden havde jeg fyret den (ELENDIGE MØG-) fjeldhytte-ovn op på 300 grader (hvilket vel svarer til 175 grader i en normal ovn? Tsk, tsk


Dåsemad på ferien i Norge Der skal jo allerhelst en skål med vand i bunden af ovnen når man bager brød ved høj temperatur. Tja det eneste fad i hytten var et langt hvidt serveringsfad, så det måtte bruges. Der gik EN HALV TIME før ovnen var varm (savner SÅDAN min varmluftovn!). Bollerne bagte i en halv time ca. for fuld knald
Dåsemad på ferien i Norge Så er der glade morgenboller.

Rigeligt til vores morgenbord og til dagens madpakkeboller. Jeg rejser ALDRIG uden brødblandinger. Allerhelst bager jeg jo RIGTIGT brød, men orkede alligevel ikke at tage alle mine melposer med. Brødblandinger kan bruges i en snæver håndvending og det kan man vist godt sige at et primitivt fjeldhytte-ophold er!Dåsemad på ferien i Norge Og nu kommer vi så til aftensmaden. Vi har jo en hel del dåsemad med, da alt koster DYRT heroppe! En lille bitte svinemørbrad så jeg i dag til 129 kr på tilbud (!), en pakke cherrytomater 29 kr (!!), en pakke smør til 29 kr (!) und so weiter.

Vi køber meget lidt i supermarkedet, det siger sig selv. To halvfyldte indkøbsposer købte vi igår og måtte alligevel betale 600 kr for….. ingenting??

Nå men i supermarkedet faldt sønnike for denne dåse Joikakaker i viltsaus (49 kr – !!). Dem måtte vi absolut prøve. Kødboller lavet af rensdyr og får.

Moren var ikke i tvivl. Dåsens indhold lugtede ubestemmeligt af den bedste kattemad på dåse (men det sagde hun selvfølgelig intet om). Jeg glemte helt at få taget et billede af de færdige kødboller, men saucen var lysebrun med store kødboller i. Børnene fik hurtigt nok. Kødet havde en meget kraftig vildtsmag, men nu er det smagt og spist som en lokal kuriositet. Det skulle da prøves! (Moren var en kylling; havde slet ikke lyst til at smage. Hun var lidt kedelig, men kattemads-lugten havde frarøvet hende appetitten 😉Dåsemad på ferien i Norge Hjemmefra havde vi medbragt sådan en kæmpedåse hér. Chili con carne fra Lidl til ingen penge (i forhold til Norge-priser). Jeg forestillede mig det værste, men mine forestillinger blev gjort til skamme. Det var en virkelig lækker chili con carne, når man tænker på at den kom ud af en dåse!

I DK køber vi normalt aldrig dåsemad, men i fjeldhytten er det ok med de nemme og billige løsninger. Chili lavet fra bunden heroppe havde vel kostet os flere hundrede kroner?  (½ kg oksefars kostede 70 kr)
Dåsemad på ferien i Norge Vi havde risotto til overs fra dagen før, det passede perfekt til chili’en. Et anstændigt måltid serveret i fjeldhytten.

Dåsemad på ferien i Norge

Vi prøver at holde fanen højt heroppe, selvom det er svært. Regnen er silet så meget ned, at selv min vejropmitistiske mand er begyndt at miste modet.

Men nu kommer sommeren, hvor bliver det SKØNT! 🙂

Vi skal på tur til en gletcher, togtur på Flåmsbanen, vi skal besøge en isbræ, et bjerg, en fos og meget andet. Turaktiviteterne hober sig op efter en uges indeliv i hytten.

Mig? Jeg har allermest lyst til bog, terrassestol og solcreme. Jeg har ikke stor lyst gletcher og mere is efter en uge med frysende kulde i hytten, men ok jeg SKAL NOK følge med. Selvfølgelig gør jeg det, og jeg er sikker på at jeg har mindeværdige oplevelser i vente.

Norge vinder på point når det kommer til bjertagende storhed og smuk natur, men lige nu står det 1-0 til regnen.

Kom igen SOL! 😉


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.