Gazpacho – kold tomatsuppe – nem opskrift

  • Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskriftGazpacho lyder som en indvinklet ret, der er svær at lave, men det er det faktisk slet ikke. Det er såmænd bare kold tomatsuppe, der kan fremtrylles i blenderen på ingen tid.

Gazpacho er vidt udbredt i Spanien og Portugal hvor den især nydes i sommermånederne, fordi den nydes afkølet.

Denne kolde tomatsuppe er en perfekt servering på kolde sommerdage 🙂
Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
Jeg lavede suppen en af de sommerdage, hvor der var hedebølge herhjemme og det er en genial sommerret, for du skal slet ikke have varme gryder i gang i køkkenet.

Suppen har bedst af at køle af i et par timer før servering, men mindre kan sagtens gøre det. Jeg nøjedes med en halv time, men indrømmet, dagen efter var suppen bare endnu bedre.Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskriftGazpacho vil være perfekt at servere som forret for dine gæster, men den er også perfekt som hverdagssuppe til familien.

En nem, billig og sund servering og der er mange grøntsager i suppen, så den er propfyldt med vitaminer også. Suppen er også en oplagt ret for veganere eller vegetarer (hvis du undlader fløden).

Smagsmæssigt har tomatsuppen godt af at “trække” i køleskabet i minimum nogle timer og en iskold skål suppe er perfekt som nedkøling.Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskriftSuppen tager ikke mange minutter at lave, men du får brug for en blender. Håber du har sådan én? Alternativt, må du koge grøntsagerne let i en gryde og så bruge din stavblender? Det kan nok også gå an 🙂Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskriftHer kommer en:

Nem opskrift på Gazpacho – kold tomatsuppe:

Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
Gazpacho er en kold tomatsuppe, der er nem at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
Kategori: suppeopskrifter
Keyword: Gazpacho, suppe, tomatsuppe
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 tomater i tern
  • 1-2 fed hvidløg friskpressede fed. 1 eller 2 - du bestemmer
  • 3/4 agurk
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • ½ dl olie solsikke- eller rapsolie
  • 3 skiver brød gerne tørt. Hvidt brød eller lyst rugbrød uden kerner kan bruges. Brødet kan også udelades
  • Salt/lidt peber
  • 1 lille nip chilipulver kan udelades
  • ½ dl fløde kan udelades

Pynt:

  • 1/4 agurk i fine tern. Kan erstattes af f.eks. croutoner

Sådan gør du

  • Skyl peberfrugt, tomater og agurk og skær grøntsagerne i små tern
    Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
  • Fyld grøntsagerne i din blender. Pres hvidløgsfeddene heri. Tilsæt olie og krydderier (gem lidt og smag til, til sidst)
    Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
  • Skør brødet i små tern og put det i blenderen
    Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
  • Blend suppen i et par minutter
    Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
  • Suppen blendes til fin puré. Smag til
    Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift
  • Hæld suppen i en lufttæt beholder og opbevar på køl, til den skal serveres.
    Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskrift

Noter

Brødet kan udelades i suppen
Andre grøntsager kan bruges.
Suppen kan smages til med fløde, det vil smage godt, men der er ikke brugt fløde i de originale Gazpacho-opskrifter. 
Suppen kan holde sig på køl i 2-3 dage, hvis den opbevares i en tætsluttende beholder.
Du kan drysse croutoner på suppen stedet

Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskriftHusk at sætte låg på din blender. Bare lige et pro-tip til dig (med mindre du ønsker at få malet dine køkkenlofter i tillæg) 😉

Det var såmænd suppen. Lyder den ikke bare nem og enkel?

Jeg blendede ikke min suppe helt fin, den blev lidt grov/rustik i det, men den smagte rigtig fint. Du bestemmer, hvor fint din suppe skal blendes.

Jeg dryssede lidt agurke-tern på toppen, men du kan også bruge brød-croutoner f.eks. med hvidløg.
Gazpacho - kold tomatsuppe - nem opskriftDet er altså bare en nem og lækker suppe. Den må du prøve. Jeg er sikker på, at den også bliver et hit hjemme hos dig.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer