Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian

  • Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianI dag skal du høre om en kæmpe grill-snack-succes.

Grillede portobellosvampe med ost, timian og hvidløg.

Forberedelserne tager ganske få minutter, og du skal kun bruge få ingredienser, men til gengæld smager svampene så godt, at man skulle tro det var lyv.

Man kan spise ustoppeligt mange af dem, så hvis jeg fik lov, kunne jeg fint nøjes med dem som hovedret alene. Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianJeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med Portobellosvampene. Hvad med en version med bacon og Pikantost, eller én med hvidløgssmør?

Portobellosvampe er geniale at brugte til fyldte svampe, men du kan dog også bruge almindelige champignons, men så er der jo bare ikke plads til så meget fyld.

Det kan dog godt lade sig gøre. Se f.eks. denne opskrift på lækre gratinerede champignon med  hvidløgssmør. Uhm 

Dagens version – de grillede portobellosvampe med frisk timian, hvidløg og ost var fænomenal. Du kan godt begynde at glæde dig. Her får du den lækre:

Opskrift på grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian:

Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
Lækre fyldte portobellosvampe på grillen - med fyld af ost, hvidløg og timian
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: Fyldte Portobellosvampe, fyldte svampe, Portobellosvampe
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram portobellosvampe (ca. mere/mindre kan gøre det)
  • ½-1 dl olie solsikke- eller olivenolie.
  • 1 håndfuld timian frisk eller 1 spsk tørret. Andre krydderurter kan bruges
  • 2-3 fed friskpressede hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 100-150 gram ost i tern. Danbo, Emmentaler, Mozzarella, Cheddar, Havarti kan bruges
  • ½ tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Hak timian groft og put det i en skål
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Hæld olie ved og pres hvidløgsfeddene heri. Hæld salt og citronsaft ved.
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Vask Portebellosvampene på ydersiden og pas på, at der ikke kommer vand ned i de underste lameller
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Fjern stokken på svampene, og hak dem groft. Gem dem til senere
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Dup svampene tørre og lad dem ligge på et stykke køkkenrulle et par minutter
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Pensl svampene på alle sider med krydderurteolien. Gem den rest du ikke bruger.
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Grill nu svampene 2-3 minutter på hver side ved direkte varme. Hold godt øje med dem
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Skær osten i grove tern og fordel i krydderurteblandingen sammen med de grofthakkede svampestokke
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Fordel fyldet på Portobellosvampene - som vist på billedet - og grill nogle minutter ved indirekte varme, til osten er smeltet
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian
  • Svampene er klar, når osten er helt gratineret
    Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian

Noter

Svampene kan sagtens laves i ovnen også - så behøver du ikke vende dem. 
Du kan godt bruge almindelige champignons, men det er lidt mere besværligt, for der er ikke plads til så meget af det lækre fyld. 

Du kan tro, at det er en lækker krydderurte/hvidløgsmarinade. Den kan du sagtens bruge til andre retter også – f.eks. kyllinge- eller kalkunbryst? Se en opskrift på ølmarineret kyllingebryst hér. Den  minder lidt om
Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianDer er plads til meget lækkert fyld i sådan en Portobello-svamp 🙂Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianDu skal holde godt øje med dine svampe, når de er på grillen, for de kan nemt branke. Glæd dig – uhm – selv duften er himmelsk!Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianSvampene skal helst serveres rygende varme og kan ikke rigtigt laves i forvejen, da champignonerne nemt bliver brune.

Til gengæld er de grillede Portobellosvampe nemme at lave, og hvis du bruger de 10 minutter, vil din familie/dine gæster juble, med garanti.

Svampene er noget nemmere at lave i ovnen, for der skal de ikke vendes, men jeg synes smagen bliver bedst på grillen. Du bestemmer, hvilken tilberedningsform der passer dig bedst 🙂

Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianServér gerne de fyldte Portobellosvampe som forret, som snack, som mellemret eller bare som godt og lækkert grilltilbehør. Tro mig, de er virkelig et hit 🙂

Jeg tænker at den gode oste/hvidløgs/timian-marinade også vil være lækkert i en gratineret bagt kartoffel? Eller hvad med at prøve det som topping på en kotelet måske? Ideerne sprudler 🙂Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianIndrømmet. Efter tilberedning, ser de fyldte Portobello-svampe ikke særligt indbydende ud, men tro mig, de er virkelig en lille lækkerhaps!

Her i huset måtte vi tælle op og regne efter, for at finde ud af hvor mange der var til hver. Ingen ville snydes! Det må siges at være den allerbedste anbefaling 🙂Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timianPrøv du bare de lækre fyldte Portobellosvampe – de bliver med garanti også et hit hjemme hos dig 🙂Grillede portobellosvampe med ost, hvidløg og timian


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer