Glade forårsbobler i kroppen – lykke og sommereufori

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det var vinter med regn og rusk. Halstørklæder. Vanter i april. Brændeovnsvarme. Alt for længe.

Vi blinkede med øjnene og troede ikke på vores held, da vi slog øjnene op. Sommeren var kommet.

Mælkebøtter, gule rapsmarker, sandaler, solskin og blå himmel.  Blege vinterben i tynde sommerkjoler. Solbriller, parasoller, solcreme. Frokost på terrassen. Saftevand og grill.Alt er grønt, alt spirer forventningsfuldt frem og der er gode dufte overalt. Fuglene fløjter glædesstrålende om kap, de skønneste sommermelodier til os.

Maden kan nydes i det fri og vi kommer ud af vores vinterhi, og kaster os foretagsomt over glædesprojekter.

Vi sætter blomsterløg, planter krukker, træer og nye stauder. Bygger nye bede i haven, i optimistisk tiltro til, at vi da sagtens orker at pleje dem. Tulipanerne blomstrer i alle regnbuens farver.Vi bliver glade, aktive og får myrer i kroppen. Det pibler og kribler i fingre og forårssind.

Nogle har eller får søde terrassedrømme, drømme om udekøkkener eller lysthuse på den bedste plet i haven.Vi tænder bål. Nyder solnedgange. Dvæler ved øjeblikket. Stornyder sekunderne. Slukker vores TV.Vi taler sammen, med hinanden, med naboer, over hækken, i gårdhaver eller på havnen. Har pludselig fået god tid. “Hej hvordan går det?” “Kigger du over på terrassen til os? Har du tid?” “Ja da!” Vi lever! Vintereren er forbi.

Vi nyder livet. Pulsen går i dvale. Vi finder ro. Glædes og fatter ikke vores held. Tør næsten ikke blinke med øjnene, af frygt for at sommerlykken skulle forsvinde igen, så hurtigt som den kom.Vi stornyder øjeblikket, livet, lykken og inviterer sommeren indenfor. Vi rammes af sommeufori. Bliver kåde, lalleglade og over-ivrige som de første køer på græs, efter en lang, lang, alt for lang vinter.

Sommer – du er en længe ventet og meget velkommen gæst. Vi har plads til dig og tilbyder dig husly i vores kroppe og vores sind. Bliv! Bliv! Bliv!Maj er min og alle menneskers yndlingsmåned. Tror jeg. Jeg rammes af poesi og får bobler i kroppen over alt det gode, smukke og spirende omkring mig. Jeg fatter ikke helt mit held og lukker øjne og ører for lyseslukkere, dårlige vejrudsigter og mørke skyer.

Tak fordi du havde lyst til at følge min sommereufori. <3 Mon ikke vi er to med glade forårsbobler i kroppen? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer