•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Uhm – sikke nogle lækre havregrynscookies vi bagte i sommerhuset i weekenden. En hurtig tanke og efter ét kvartér, var der et fad knasende sprøde cookies klar til servering.

I sommerhuset har vi lagrene godt fyldt op, så vi kan hurtigt “rykke” på kageideer, hvis det skulle være. Trangen til disse karamelcookies kom pludselig over mig og så er der jo ikke andet at gøre end at parere ordre. 😉

Det var denne opskrift på karamelcookies med Yankiebar der poppede op i min hukommelse og som jeg igen har taget afsæt i.Havregrynssmåkager med sirup og nougat og smag af karamelJeg elsker at bage med sirup og havregryn og du kan derfor finde mange flere opskrifter på havregrynssmåkager på bloggen.

Dagens karamelcookies blev med nougat og ekstra sirup og sikke da nogle lækre kager! Jeg kan nu heller ikke forestille mig andet med de ingredienser? Hvornår har nougat og sirup sidst skadet en kage? Aldrig vil jeg tro. 🙂Har du ikke lige nougat på lager, så fortvivl ej. Du kan sagtens bruge anden chokolade, eller andet guf som f.eks. tranebær, lakridsstykker, rosiner eller hvad du nu lige har fantasi til?

Du får opskriften lige her. Brug den gerne som en cookie-grundopskrift som du fremover kan variere helt efter eget valg 🙂 Havregrynssmåkager med sirup og nougat og smag af karamel

Havregrynskager opskrift med sirup & nougat

Havregrynssmåkager med sirup og nougat og smag af karamel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 17 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: havregrynskager
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
  • 125 gram hvedemel
  • ½ tsk natron
  • Et knivspids salt
  • 125 gram havregryn
  • 75 gram nougat kan udelades eller erstattes af anden chokolade

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker, vanilje og sirup.
  • Tag gryden af varmen.
  • Tilsæt havregryn (du kan fint røre dejen sammen i gryden blot med en ske)
  • Bland natron og salt med hvedemelet og rør det i.
  • Hak nougat (eller chokoladen) groft og rør det i.
  • Dejen bliver fast. Synes du den er for smuldrende, så tilsæt evt. 1 spsk sirup ekstra.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir
  • Sæt dejen på bagepladen med to teskeer. Kagerne flyder ud, så lav god afstand. Der kan være ca. 30 kager pr. plade og jeg fik 60 af denne portion. Ønsker du større kager, så brug 2 tsk. dej.
  • Bag kagerne 6-8 minutter v. 175 grader varmluft (længere tid, hvis de er større)
  • Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem de sidste minutter, så de ikke branker i kanterne.
  • Kagerne bliver sprøde, når er er helt afkølede. Er dine kager stadigvæk for bløde, kan du bage dem 3-5 minutter ekstra

Noter

Kagerne kan holde sig i kagedåse i 1-2 uger. 
Har du ikke nougat på lager, kan al anden chokolade bruges
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne sprøde havregrynskager der smager godt af karamel

Havregrynssmåkager med sirup og nougat og smag af karamelDejen kan røres sammen på få minutter og kræver kun få ingredienser. Der er ikke æg i dejen, så har du æggeallergikere i familien, er disse kager også perfekte at servere.

Kagerne er hurtige at fremtrylle, hvis du får uventede gæster eller hvis dine børn pludselig fortæller, at de skal have kage med i skole i morgen. De er rigtigt gode som panikredning 🙂

Kagerne vil være et hit hos alle; de er sprøde og der er godt med bid fra de fiberholdige havregryn. Jeg er særlig stor fan af den karamelagtige smag fra nougat og sirup. Uhm – yndlingskager her i huset. 🙂

Weekendens portion forsvandt ret hurtigt og da min datter skulle bage kage til uni-holdet, var det også disse hun valgte. Hun tilsatte et par håndfulde mandler og det var også et scoop, så gør du endelig også gerne det.

Sådan laver du havregrynskager med nougat og sirup – se billederne her:

Kagerne er fiberholdige, men helt sunde er de vist alligevel ikke. Gid jeg orkede at udregne kalorieindholdet pr. kage? Jeg synes nemlig at kalorieindholdet i de energibars man kan købe, er rimeligt højt. Måske disse cookies kunne være et godt alternativ, især hvis du tilsætter nødder og tranebær i stedet for nougat? Du kan sikkert også nøjes med mindre sukker, hvis du tør eksperimentere lidt?

Kage er det dog og helt sunde bliver småkagerne aldrig. Kan du nøjes med en enkelt kage til din eftermiddagste, sker der dog ingen ulykker……og så er vi nogen der opgiver at tælle – både kalorier og spiste kager. ;-D
Havregrynssmåkager med sirup og nougat og smag af karamelRigtig god kagebagefornøjelse til dig. Jeg er sikker på at kagerne også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •