Grillede grøntsager – uhm de smager godt og så er de meget nemme at tilberede i ovnen eller på grillen. Man kunne også kalde dem lynstegte grøntsager? Ja det er jo faktisk det det er.
Grillede grøntsager er nemt og lækkert tilbehør. Det smarte er også, at du kan bruge lige de grøntsager du har på lager.
Jeg brugte rødløg, peberfrugt og tomat og de passer smagsmæssigt rigtigt godt sammen. Sødt, salt, let bittert. Helt perfekt.
Bare brug hvad du har. Tynde gulerodsstave, forårsløg, majs? Du bestemmer.
Grill grøntsagerne 10 minutter ved 225 grader varmluft eller 10 minutter på grillen i foliebakke.
Grøntsagerne kan du også tilberede i airfryer eller du kan lynstege dem på panden.
Har du god tid, og skal grøntsagerne se lidt festligere ud, så kan du også tilberede dem som grøntsagsspyd.
Spring du bare på en portion af de lækre grillede grøntsager. De smager super godt og det er en smart måde at få spist en masse grøntsager på.Har du alligevel ovnen eller grillen i gang, så er det hurtigt at trylle en portion.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Grillede grøntsager i ovn eller på grill – nem opskrift
Ingredienser
- 4 rødløg andre typer løg kan også bruges
- 2 peberfrugter
- 5-10 cocktailtomater
- 3-4 spsk olie
- groft salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Snit peberfrugt og løg i skiver. Læg dem i et fad, et fad af støbejern eller en foliebakke
- Drys med salt og hvidløgspeber. Dryp med olie
- Læg cocktailtomater på toppen.
- Grill grøntsagerne ca. 10 minutter i ovnen v. 225 grader varmluft. Vend undervejs. Grøntsagerne må godt have lidt bid, så de behøver ikke være helt møre
- Du kan også hælde grøntsagerne i en foliebakke og så grille dem i ved indirekte varme i ca. 10-15 minutter
- Du kan smuldre lidt friske krydderurter og/eller fetaost på toppen af grøntsagsfadet, før servering
Noter
Sprøde lækre “al dente” grøntsager med bid – gode at tilberede på grillen eller i ovnen.
Vi spiste de grillede grøntsager til nye kartofler og en grillet marineret svinefilet / grillet svinemørbrad.
Uhm en dejlig sommermenu. Faktisk var den jo sund og fedtfattig også. Se lige hvor fine farver.
Grillede grøntsager er en genial måde at få spist mange grøntsager på
Grøntsagerne smager super godt, som de er. De kan nydes “au naturel” kun med olie og salt/hvidløgspeber på.
Du kan også tilsætte friske eller tørrede krydderurter, f.eks. med rosmarin, timian, oregano eller basilikum?
De grillede grøntsager smager også godt med den gode sennepsmarinade eller en god marinade med honning.
Uhm en lækkerbisken. Få opskrifter på marinaderne her:
De små tomater bliver ekstra søde af en tur i ovnen eller på grillen, så brug endelig gerne så mange du har. De smager skønt!Måske du også kender til de langtidsbagte tomater? Dem må du altså også prøve engang:
Rødløg er rigtigt gode at bruge til de grillede grøntsager, for de er ikke så skarpe i smagen. Brug bare de løg, du synes allerbedst om. Forårsløg er også et hit.
Bagte peberfrugter smager rigtigt godt. Både rød, gul og grøn peberfrugt kan bruges.
Nyd de grillede grøntsager som de er, eller servér f.eks. en kold creme fraiche dressing eller fetadip til
God fornøjelse med de grillede grøntsager til dig. Jeg håber også de bliver en succes hjemme hos jer.