Grillet flanksteak, sesamkartofler, melonsalat og kvarkdressing

DSC_6246I går fik du et sneakpeak af søndagens grillmenu: Grillet flanksteak, melonsalat med feta, sesamkartofler og kvark-dressing. En lækker lækker grillmenu.  du kommer til at høre om i dag:

Dagens grillmenu er en hurtig nem grillmenu også. Passer perfekt, når man allerhelst vil tilbringe solskinstimerne på terrassen?

Rækkefølgen i grillmenuen er sådan: Start med at lave sesamkartoflerne. Skræl et par kilo, hvis I er en familie på 4. Kartoflerne skal stege en time i ovnen på 175 grader varmluft og vendes et par gange undervejs. Du finder anvisninger hvordan man laver sesamkartoflerne her. De bliver sprøde og virkeligt lækre. Und dig selv at lave sesamkartofler,  bare en gang? Du vil finde ud af, at jeg har ret 😉

Næste trin er, at tænde op i grillen, hvis du bruger grillkul.

Imens grillen varmer op, forbereder du kvarkdressing og melonsalat.DSC_6224Rør kvark, creme fraiche, skyr, fromage frais eller lignende surmælksprodukt med krydderier.

Jeg havde tilfældigvis kvark på lager, da en bøtte var sat ned til 5 kr (på dato). Kvark er et skyrlignende produkt, et meget fast surmælksprodukt. Jeg rørte lidt vand i, for at få en dressing der kunne omrøres. Kvark er godt til dressinger og alt muligt andet godt. Kvark kan også røres med vanille til desserter. Fedtprocenten er væsenligt lavere end i creme fraiche.
DSC_6175 Jeg rørte min kvark med citrussalt, 2 spsk. vand, 1 spsk. oregano, og friskkværnet peber. Smag evt. til med lidt akaciehonning, hvis du synes den bliver for syrlig?DSC_6176 DSC_6179 DSC_6182

Stil kvarkdressingen i køleskab, til den skal serveres. Den skal bruges som “dip” til sesamkartoflerne

Nu laver du melonsalaten: 

Skær en melon i små tern. Du får lige nogle lækre melonbilleder her. Uhm melon! Jeg kunne spise melon alene, til hovedret og med blokfeta på toppen bliver det en sand fest. 
DSC_6186 DSC_6190

Jeg er sikker på, at der her står “Her i denne pakke finder du verdens bedste feta-ost, i Danmark kaldes den puck-ost”….Tror du ikke der står det?

Til dagens melonsalat hører kun 2 ingredienser: melon og fetaost. Ja vildt at to ingredienser kan gøre det alene. Kombinationen af salt og sødt er himmelsk. Ja, jeg kunne nøjes med melonsalaten som hovedret! 🙂 Skær fetablokken i små tern og opbevar på køl til servering.DSC_6195 Nu er grillen ved at være varm. Jeg havde købt ramsløgmarinerede flanksteaks, som blev stegt på grillen ca. 5-8 minutter på hver side. Det var i overkanten, måske du skulle nøjes med 5 min. snarere end 8 minutter? Vores flanksteaks var bestemt ikke røde indeni, nogen ville sige, at de var lidt for meget welldone, så nøjes med kortere stegetid, ok? Seje var de ikke, men tæt på.DSC_6201 DSC_6236Der blev dækket op på yndlingsterrassen med aftensol. Du kan læse mere om min terrassefryd og haveglæde her. Jeg inviterer med på tur rundt i min have, har du lyst til at komme med?

DSC_6250DSC_6233
Jeg prøvede at skære skiver af flanksteaken, men det gik ikke så godt. Vi skar i stedet flanksteaken over, så vi fik ½ hver.  Ikke så meget fifleri her. 😉DSC_6235 DSC_6243Sesamkartoflerne var færdige. Sprøde og lækre, helt som de plejer at være. En sand succes. Altid! 🙂
DSC_6238 Melontern er her klar til fetatoppingen. Jeg puttede med vilje ikke fetaosten på melonen med det samme. Min erfaring siger mig, at hvis der bliver en rest melonsalat, bliver det en træls omgang, hvis tingene er blandet sammen? Lad dine gæster øse den mængde feta på, de har lyst til. Jeg brugte ca. en feta-puck-ost til en stor melon. DSC_6239 DSC_6241 Så er dagens grillmenu på plads. Her ser du et foto i fugleperspektiv. Aftensolen skærer lidt i den hvide farve på fotoet, men pyt med det. Nogle gange gør det mig glad at se overbelyste fotos, det fortæller jo bare, at solen skinner og at det er sommer? Jeg håber du kan holde overbelysningen ud? Jeg kan. Det opvejer vel bare alle vinterens underbelyste billeder?? 😉DSC_6242Hittet for mig var sesamkartoflerne og melonsalaten. Kvarkdressingen fungerede perfekt som dip til kartoflerne. Lækkert. Kødet, tja tjo. Det ser en kende branket ud. Måske vi får lidt øvelser i det grillhalløj henover sommeren?  😉

Vi har lavet grillet flanksteaks før, med stor succes, ja hvorfor det lige gik galt denne gang ved jeg ikke? Jo måske? Vi grillede med låget på? Ak jamen, nu er fejlen vist fundet. Brug ikke låget når du griller den slags kød, jamen det BURDE jeg jo have tænkt på? Nå pyt, det husker vi så lige til næste gang. Kun låget på ved hele stege eller helstegt mørbrad f.eks.?

DSC_6245Glædelig sommer til dig. Jeg håber du har en masse grillmenuer til gode? Skriv gerne lige hvis du har nogle gode grillretter i ærmet, som kan laves af håbløse grillamatører som os? Min fantasi rækker mest til entrecotes og grillet mørbrad i baconsvøb – kan du måske forny vores grillmadmenu-plan lidt? 😉

Et sidste aftenkig på porcelænsblomsterne, som er så smukke lige nu. Har lige været på aftenvandring efter min aftenvagt. Så skønne farver og dufte derude lige nu. Ahh! 🙂

Skøn skøn sommerdag. Vi høres ved – en ny dage venter i morgen 🙂DSC_6251

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jette Toft Møller

Kære Gitte, jeres flank-steak ser ellers rigtig lækker ud. Vi har også grillet flank-steak med rigtig god succes, og den skal kun have 10 minutter på grillen basta, og så lidt hviletid, det lykkedes for os, men der kan jo være forskel på kødet og størrelsen?, Sååå.., Får besøg af min søster og svoger, så nu skal der laves rabarbertærte, det glæder jeg mig til, men kom så til at kigge opskriften med mango, hvor du skriver, at man også kan bruge feks rabarber. Planen er at jeg er nødt til at bage tærten/kagen dagen før, men hvilken kageopskriften ville… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer