•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskriftHalløj sikke en lækker jordbærkage du skal høre om i dag. En sommerfrisk kage, der er rørt sammen på få minutter og hvor ovnen klarer resten af arbejdet.

Jordbærkagen smagte sommerskønt. Jordbærssødt og helt perfekt. Konsistensen var svampet og lækker og med en sprød top. En lækker kage med en klat iskoldt flødeskum eller vaniljeis serveret til. Uhm – en sommerlækkerbisken! 🙂Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskriftBasisopskriften er den gode kokoskageopskrift, som jeg har optimeret lidt på. På bloggen kan du finde en masse gode kokoskagevarianter – kokoskage classic, med blåbær, med rabarber, med peanuts, med chokolade. Jeg ELSKER kokoskager i alle afskygninger!

Kokoskage-dejen er rigtig nem at lave, faktisk kan den røres bare med gaffel. Jeg har puttet marcipan-tern i kagen, men det kan sagtens udelades, hvis du ikke har marcipan på lager eller hvis du synes det er for dyrt. Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskriftHar du ikke jordbær på lager, så kan du fint bruge anden frugt eller andre bær.

Spring du bare på den lækre kokos-frugtkage. Opskriften får du lige her: Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift

Nem opskrift på jordbærkage med kokos og marcipan:

Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
Nem og lækker kokoskage med jordbær og marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Jordbærkage - nem opskrift med kokos og marcipan
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: jordbærkage, kage med jordbær, kage med kokos
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram smør smeltet
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 350 gram sukker
  • 4 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl kokosmel
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl mælk
  • 3-400 gram jordbær Halverede. Jordbær kan erstattes af anden frugt/andre bær
  • Drys: Sukker/rørsukker.
  • 200 gram marcipan i tern. Marcipan kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Bland bagepulver med hvedemelet og salt og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Pisk æggene i, ét af gangen. Jeg brugte bare en dejspatel, men du kan også bruge en gaffel eller en elpisker
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Vask og klargør jordbærrene. Dup dem tørre
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Smør et ildfast fad med smør eller beklæd det med bagepapir. Jeg brugte et ca. 5 cm højt fad der målte ca. 27x35 cm. Hvis du bruger ovnens store bradepande, vil jeg tro, at du skal bage to-tredobbelt portion..
  • Hæld dejen i kagefadet.
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Skær marcipanen i tern og stop stykkerne godt ned i dejen
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Halvér jordbærrene og fordel dem på kagen. Tryk dem lidt ned i dejen. Drys med sukker/rørsukker. Er jordbærrene sure, så drys med lidt rigeligt sukker.
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Bag kagen nederst i ovnen ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. Hold øje med den de sidste minutter. Ovne varmer forskelligt, så tilberedningstid er altid +/-
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift
  • Servér kagen lun eller afkølet og gerne med vaniljeis eller flødeskum til
    Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift

Noter

Jordbær kan erstattes med andre bær eller anden frugt
Hvis du bruger ovnens store bradepande, vil jeg tro, at du skal bage to-tredobbelt portion.
Marcipan kan sagtens udelades
Kagen er fryseegnet

Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskriftSikke en lækker jordbærkage!

En genial kombination af sødt og jordbærsyrligt og kokossmagen var helt perfekt til kagen. Konsistensen var svampet og “konfektagtig” og kagen kunne fint holde sig frisk i flere dage.Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskriftVi spiste kagen til min svigersøns fødselsdag og kagen vakte jubel. 🙂

Kan I ikke spise kagen, så kan den fint holde sig i 2-3 dage – evt. på køl. Kagen kan også fryses og så lunes efter optøning. En skøn kage at kunne hive op af fryseren.

Jeg fandt en pakke marcipan i skabet, som jeg puttede i. Marcipan i kager er altid godt, og det er ofte prikken over i’et i kager, hvis man spørger mig. Det kan dog også fint udelades. Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskriftJeg dryssede med perlesukker på toppen. Jeg havde prøvesmagt et jordbær forinden og mine jordbær var ikke sure, så der var kun brug for et lille sukkerstrejf.

Hvis du bager kagen med syrlige rabarber f.eks., vil du skulle bruge et godt sukkerlag på toppen.Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift

Halløj en lækker jordbærkage!

Vi nød den både med flødeskum og vaniljeis til. Uhm – den smagte bare SÅ godt!

Jordbærkagen vil være perfekt at servere både som dessert og på et kagebord. Du bliver SÅ populær, hvis du tryller én. Tro mig. Bare spring på  🙂

Jordbærkage med kokos og marcipan - nem opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •