Julefrisk rødkålssalat med mandarin og brændte mandler

Glædelig baghjul!

Jeg håber du nyder julesulet, godterne, maden, selskabet, kærligheden, roen og julefreden?

Jeg hænger i bremsen med det brækkede kraveben endnu. Fuld dosis smertestillende, stadigvæk. Øv. Det har ikke været den sjoveste jul for mig. Så fantastisk at jeg har en hjælpsom svigermor og en god og sød mand der straks springer i køkkenet og kaster sig ud i julemenu, avanceret sauce og helt uventet, uvant og overraskende blomstrer af madinitiativ. I dag sagde han pludselig: “Skal jeg ikke lige lave en rødkålssalat??”

Say what?

2014-12-25 16.27.46

Det er ikke fordi jeg aldrig giver min mand plads i køkkenet, men køkkenlyst har han ikke normalt. Nød lærer nøgen mand….at lave mad??  😉

Mellem os så ved jeg at han glæder sig til at jeg igen suser glad og foretagsom rundt i køkkenet. “Jamen man bruger jo AL sin fritid i køkkenet når man laver mad??”

Tell me all about it. Det er derfor det også er klart sjovest at gå i køkkenet hvis man har lyst til det. 🙂

Ved fælles hjælp fik vi i dag lavet en lækker rødkålssalat der fint kunne modsvare dagens tunge men lækre rester af gårsdagens lækre andesteg.

2014-12-25 16.46.56

Vi havde hverken valnødder eller appelsiner på lager men vi havde brændte mandler og mandariner, og hvor blev det bare lækkert! Vi brugte også en lækker Meyer kirsebæreddike, vi havde på lager, og hvor var den bare god til rødkål!

Du kan sagtens bruge almindeligt kirsebærsaft eller alm. rød balsamico hvis du ikke lige er så heldig at have kirsebæreddike i gemmerne.

2014-12-25 16.37.10

Jeg tænker at rødkålssalaten vil være en perfekt julesalat for dig der ikke gider handle. Du har jo sikkert både brændte mandler og mandariner på lager? Lækker jule-stopmadspilds-rødkålssalat 🙂

2014-12-25 17.00.33Min mand vil gerne have credit på bloggen og det skal han få! Stor ros til Bo for flid, tålmodighed og lækker mad! Uden ham havde vi været ilde stedt lige for tiden hvor jeg er sygemeldt med brækket kraveben. Læs mere om alle elendighederne her

2014-12-25 16.56.16

Kravebenet er også skyld i de lidt dårlige mobilfotos i dagens indlæg. Jeg kan desværre ikke fotografere med mit gode NIKON-kamera med makroobektiv og hvor det piner mig at du skal nøjes, men sådan må det være. Håber på din forståelse og din tålmodighed.

Ikke mere piv og ynk nu. Her kommer opskriften på

Julefrisk rødkålssalat med mandarin og brændte mandler

Du skal bruge:

1 fintsnittet rødkål

2 håndfulde brændte mandler (eller valnødder/hasselnødder)

2 mandariner skåret i småstykker

4-5 spsk kirsebæreddike/saft/rød balsamico

2 tsk akaciehonning

Salt/friskkværnet peber

2014-12-25 16.35.56

Sådan laver du rødkålssalat:

  • Snit rødkålssalaten fint
  • Rør eddiken/balsamicoen og hæld over rødkålen
  • Snit mandarinerne fint og tilsæt.
  • Vend grofthakkede brændte mandler/nødder i.
  • Stil køligt inden servering

Trænger du også til en let julefrisk salat kan denne anbefales. Vil egne sig fint som tilbehør til tunge og lette retter. Salaten bliver endnu bedre af at trække nogle dage, så er der rester kan du roligt glæde dig til dagen efter og dag 3 måske også?

Rødkålssalaten vil også være lækker at servere til dit julefrokostbord tænker jeg?

Dette bliver alt fra den et-fingrede for nu. Håber alt vel hos dig og dine. Du må gerne fortsætte med at sende lindrende tanker i min retning – jeg har hårdt brug for al den knoglehelende kraft jeg kan få. 🙂             2014-12-25 17.01.27

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer