•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2014-12-27 14.41.31

En rest risengrød. En rest ris a la mande.  Der var både en stor skål risengrød og en kæmpe portion ris a la mande til overs.I dag besluttede jeg mig for at få det omsat til brød og boller. 2014-12-27 12.08.47Det blev nogle lækre bløde boller og et lækkert franskbrød,

SÅ derfor:

Har du en rest risengrød/ris a la mande så smid den endelig ikke ud.

Du kan lave det lækreste bagværk. Et sprødt franskbrød og bløde boller. Hyggelige dufte af nybagt brød og et perfekt stop madspilds-tip, hvis du har ris a la mande til overs. 2014-12-27 14.39.05Det er svært med en præcis opskrift, da jeg jo ikke ved hvor store mængder risengrød/ris a la mande du har til overs?

Jeg brugte det mel jeg lige havde på lager, måske du har noget andet? Jeg brugte halvt hvedemel/halvt rugmel og havregryn. Jeg brugte på slump metoden. Konsistensen skal bare være så boller kan trilles uden at dejen hænger alt for meget i fingrene 😉

Her kommer opskriften. Mængderne er kun vejledende.

Boller og franskbrød af risengrød-og risalamande rester

Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter kogende vand
  • En rest risengrød eller havregrød
  • En rest ris a la mande du kan fint nøjes med risengrød/havregrød hvis du kun har det
  • 50 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl havregryn
  • ½ kg rugmel
  • ½-1 kg hvedemel eller til dejen kan slippe fad og fingre
  • Pensling: vand - drys: f.eks. græskarkerner

Sådan gør du

  • Kog vand i elkedlen
  • Rør risengrøden/ris a la manden i det varme vand til massen bliver lunken.
  • Tilsæt gær og salt.
  • Tilsæt den resterende grød/ris a la mande
  • Tilsæt rugmel og havregryn og rør godt. Brug din køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge.
  • Tilsæt hvedemel til dejen har en fin konsistens og dejen kan slippe fingrene. Mængden kan variere alt efter hvor stor en grødrest du har.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted ½ time
  • Form et franskbrød og boller.
  • Efterhæver ½ time.
  • Bag brødet 45 minutter v. 175 grader varmluft og bollerne ca. 20 minutter.
  • Serveres straks med iskoldt smør og måske en lun leverpostej til overs fra julens froko

Noter

Måske du skal tilsætte mere/mindre mel afhængigt af hvor stor en grødrest/ris a la mande rest du har.
Brødet er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

1 stort franskbrød og 20 boller af en rest ris a la mande/ risengrød – stop madspild

Der blev ca. 1 stort franskbrød og 20 boller af min portion. Du bestemmer jo helt selv, om du vil bage boller alene eller måske 2 franskbrød? Vær obs. på at bagetiden skal fordobles, hvis du bager brød i stedet for boller.
2014-12-27 14.33.03

Bollerne og franskbrødet bliver saftigt og lækkert, når du bager med risengrød/ ris a la mande, så prøv du endelig også gerne det 🙂

Sådan laver du boller/franskbrød af en rest risengrød / ris a la mande:

En fin måde at få brugt grødrester på, og lækkert med hjemmebagt brød i juleferien.
2014-12-27 14.39.05Rigtig god fornøjelse. Håber du kan bruge mine på slump angivelser og håber du bærer over med mine knappe ord. Håber snart jeg er fit for fight igen<3

2014-12-27 14.41.21


  •  
  •  
  •  
  •  
  •