•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2014-12-27 14.41.31

Boller og brød af en rest risengrød og en rest ris a la mande. Der var både en stor skål risengrød og en kæmpe portion ris a la mande til overs. Perfekt, for man kan nemlig bage det lækreste brød af grød og ris a la mande.

Nogle gange får vi lavet en alt for stor portion og hvis vi nu ikke kan spise resten som dessert eller som ris a la mande kage, så kan brød være et godt alternativ.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

I dag blev det til brød og boller. 2014-12-27 12.08.47Det blev nogle lækre bløde boller og et lækkert franskbrød,

SÅ derfor:

Har du en rest risengrød/ris a la mande så smid den endelig ikke ud. Du kan bruge al slags grød til disse boller og brød. Prøv også med havregrødsboller f.eks.?

Du kan lave det lækreste bagværk. Et sprødt franskbrød og bløde boller. Hyggelige dufte af nybagt brød og et perfekt stop madspilds-tip, hvis du har ris a la mande til overs. 2014-12-27 14.39.05Det er svært med en præcis opskrift, da jeg jo ikke ved hvor store mængder risengrød/ris a la mande du har til overs?

Jeg brugte det mel jeg lige havde på lager, måske du har noget andet? Jeg brugte halvt hvedemel/halvt rugmel og havregryn. Jeg brugte på slump metoden. Konsistensen skal bare være så boller kan trilles uden at dejen hænger alt for meget i fingrene 😉

Her kommer opskriften. Mængderne er kun vejledende.

Brød og boller af risengrød og risalamande rester

Boller og franskbrød af ris a la mande rester - bløde med rugmel
Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Keyword: boller, ris a la mande, risengrød
Portioner: 15 boller og 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter kogende vand
  • En rest risengrød eller havregrød. Anden grød kan også bruges
  • En rest ris a la mande du kan fint nøjes med risengrød/havregrød hvis du kun har det
  • 50 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl havregryn
  • ½ kg rugmel
  • ½-1 kg hvedemel eller til dejen kan slippe fad og fingre
  • Pensling: vand - drys: f.eks. græskarkerner

Sådan gør du

  • Kog vand i elkedlen
  • Rør risengrøden/ris a la manden i det varme vand til massen bliver lunken.
  • Tilsæt gær og salt.
  • Tilsæt den resterende grød/ris a la mande
  • Tilsæt rugmel og havregryn og rør godt. Brug din køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge.
  • Tilsæt hvedemel til dejen har en fin konsistens og dejen kan slippe fingrene. Mængden kan variere alt efter hvor stor en grødrest du har.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted ½ time
  • Form et franskbrød og boller.
  • Efterhæver ½ time.
  • Bag brødet 45 minutter v. 175 grader varmluft og bollerne ca. 20 minutter.
  • Serveres straks med iskoldt smør og måske en lun leverpostej til overs fra julens froko

Noter

Måske du skal tilsætte mere/mindre mel afhængigt af hvor stor en grødrest/ris a la mande rest du har.
Opskriften ovenfor er kun vejledende
Du kan bruge al slags grød til bollerne/brødet
Brødet er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

1 stort franskbrød og 20 boller af en rest ris a la mande/ risengrød – stop madspild

Der blev ca. 1 stort franskbrød og 20 boller af min portion. Du bestemmer jo helt selv, om du vil bage boller alene eller måske 2 franskbrød? Vær obs. på at bagetiden skal fordobles, hvis du bager brød i stedet for boller.
2014-12-27 14.33.03

Bollerne og franskbrødet bliver saftigt og lækkert, når du bager med risengrød/ ris a la mande, så prøv du endelig også gerne det 🙂

Sådan laver du boller/franskbrød af en rest risengrød / ris a la mande:

En fin måde at få brugt grødrester på, og lækkert med hjemmebagt brød i juleferien.
2014-12-27 14.39.05Rigtig god fornøjelse. Håber du kan bruge mine på slump angivelser og håber du bærer over med mine knappe ord. Håber snart jeg er fit for fight igen<3

2014-12-27 14.41.21


  •  
  •  
  •  
  •  
  •