Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester

2014-12-27 14.41.31

En rest risengrød. En rest ris a la mande.  Der var både en stor skål risengrød og en kæmpe portion ris a la mande til overs.I dag besluttede jeg mig for at få det omsat til brød og boller. 2014-12-27 12.08.47Det blev nogle lækre bløde boller og et lækkert franskbrød,

SÅ derfor:

Har du en rest risengrød/ris a la mande så smid den endelig ikke ud.

Du kan lave det lækreste bagværk. Et sprødt franskbrød og bløde boller. Hyggelige dufte af nybagt brød og et perfekt stop madspilds-tip, hvis du har ris a la mande til overs. 2014-12-27 14.39.05Det er svært med en præcis opskrift, da jeg jo ikke ved hvor store mængder risengrød/ris a la mande du har til overs?

Jeg brugte det mel jeg lige havde på lager, måske du har noget andet? Jeg brugte halvt hvedemel/halvt rugmel og havregryn. Jeg brugte på slump metoden. Konsistensen skal bare være så boller kan trilles uden at dejen hænger alt for meget i fingrene 😉

Her kommer opskriften. Mængderne er kun vejledende.

Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester: 

Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter kogende vand
  • En rest risengrød eller havregrød
  • En rest ris a la mande du kan fint nøjes med havregrød hvis du kun har det
  • 50 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl havregryn
  • ½ kg rugmel
  • ½-1 kg hvedemel eller til dejen kan slippe fad og fingre
  • Pensling: vand - drys: f.eks. græskarkerner

Sådan gør du

  • Kog vand i elkogekedlen
  • Rør risengrøden/ris a la manden i det varme vand til massen bliver lunken.
  • Tilsæt gær og salt.
  • Tilsæt den resterende grød/ris a la mande
  • Tilsæt rugmel og havregryn og rør godt. Brug din køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge.
  • Tilsæt hvedemel til dejen har en fin konsistens og dejen kan slippe fingrene. Mængden kan variere alt efter hvor stor en grødrest du har.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted ½ time
  • Form et franskbrød og boller.
  • Efterhæver ½ time.
  • Bag brødet 45 minutter v. 175 grader varmluft og bollerne ca. 20 minutter.
  • Serveres straks med iskoldt smør og måske en lun leverpostej til overs fra julens froko

Der blev ca. 1 stort franskbrød og 20 boller af min portion. Du bestemmer jo helt selv, om du vil bage boller alene eller måske 2 franskbrød? Vær obs. på at bagetiden skal fordobles, hvis du bager brød i stedet for boller.
2014-12-27 14.33.03

Billederne ser lidt spøjse ud, beklager, men det blev taget af den enarmede med det brækkede kraveben. Det blev mobilen, kameraet er alt for tungt at løfte endnu.

 

En fin måde at få brugt grødrester på, og lækkert med hjemmebagt brød i juleferien.
2014-12-27 14.39.05Rigtig god fornøjelse. Håber du kan bruge mine på slump angivelser og håber du bærer over med mine knappe ord. Håber snart jeg er fit for fight igen<3

 

2014-12-27 14.41.21

Mere inspiration

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Victoria Trolle-Millbrath

Jeg kom lige i tanker om, at antiskriddug er godt under skåle og fade, når man er enarmet.

Victoria Trolle-Millbrath

Du ” arme ” stakkel! Jeg vill nok bare have fyldt resterne i fryseren, og så bruge det, når kroppen igen var ok.
Du og familien ønskes et rigtigt godt nytår, og god bedring til alle.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer