•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kanelbrød uden gær. <3 I dag får du opskriften på det nemme sodabrød, i dag i en version som kanelbrød. Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrødDagens lækre brød er bagt med natron og bagepulver i stedet for gær.

Det smarte er, at brødet slet ikke skal hæve. Det nemmeste brød du kan lave. Faktisk så kan et brød laves på lidt over en halv time.

Siden jeg bagte mit første sodabrød, har jeg eksperimenteret med opskriften. Dagens kanelbrød er derfor en videreudvikling af denne oprindelige opskrift.

Glæd dig, kanelbrødet var et hit, men prøv da også lige den “klassiske” opskrift på sodabrød.

Brød med bagepulver og natron - sodabrød
Sodabrød med natron og bagepulver - hurtig brød uden gær
Se opskriften her
Brød med bagepulver og natron - sodabrød

Jeg glæder mig til at afprøve endnu flere sodabrøds varianter.

Mon ikke også vi kunne lave et lækkert madbrød med krydderurter, feta eller soltørrede tomater måske?Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød

Hvad er et sodabrød? Sodabread –eller River Cottage bread, er et sprødt rundt brød bagt med bagepulver og natron

Brødet stammer fra England/Wales, hvor også scones er meget udbredt.  Brødet er bagt med natron, som hedder “baking soda” på engelsk – heraf navnet sodabrød.

Sodabrødet kaldes også for “hurtig brød uden gær”.

Brødet kaldes også for River Cottage brød – kendt fra de populære engelske TV-køkken programmer.

Natron og bagepulver, får brødet til at hæve. Smart!

Brødet kan bages med tykmælk/kærnemælk ell. lign.Brød med bagepulver og natron - sodabrødJeg brugte vaniljeyoghurt. Det var rigtigt godt at bruge til det søde brød.

Du kan sagtens bage brødet med mælk, så kan du bare nøjes med bagepulver (ligesom i scones).

Sodabrødet med kanel er groft, for jeg har brugt havregryn i dejen. Brødet mætter derfor godt. Et genialt og rimeligt sundt brød, i den søde kategori.   Brød med bagepulver og natron - sodabrød

Kanelbrødet vil være et hit som hurtigt brød til eftermiddagsteen, som brød til brunch eller som dessert i madpakken?

Brødet smager sødt og lækkert, så det kan sagtens nydes som et sødt eftermiddagsmåltid i stedet for kage.

Hvis du ønsker et helt almindeligt brød, så udelader du jo bare kanel i dejen og kanelsukker på toppen. Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrødOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kanelbrød uden gær -nem opskrift på sodabrød

Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød
Kanelbrød uden hævning - bagt med natron og bagepulver
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød
Kategori: Brød og boller
Portioner: 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl yoghurt - jeg brugte vanilje cheasy kan erstattes med andet surmælksprodukt: ymer, ylette, kærnemælk, skyr, creme fraiche
  • 2 dl havregryn ca. 130 gram. Kan erstattes med andet grov meltype
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • ¾ tsk natron
  • ¾ tsk bagepulver
  • Drys: Kanelsukker af 2 tsk kanel og 1 spsk sukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Lad en bageplade varme op, sammen med ovnen
  • Hæld yoghurt ell lign. i en skål. Tilsæt havregryn
    Brød med bagepulver og natron - sodabrød
  • Bland kanel, salt, natron og bagepulver i lidt af hvedemelet og tilsæt. Rør nu resten af hvedemelet i lidt efter lidt. Tilsæt kun mel, til dejen slipper skålens kanter. Måske du skal bruge lidt mere/lidt mindre mel. Dejen kan røres med grydeske
    Brød med bagepulver og natron - sodabrød
  • Form et rundt brød. Drys kanelsukker på brødet og klip et snit i toppen
    Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen og læg et stykke bagepapir på. Læg nu brødene på pladen og sæt dem straks i ovnen
    Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød
  • Bag brødet ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Brødet er færdigt, når det er sprødt, gyldent og lyder hult, når du banker det under bunden.
    Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød

Noter

Brødet er bedst på bagedagen, men er også fint 1-2 dage efter. Brødet kan fryses og lunes let i ovnen efter optøning.
Hvis du ønsker et helt almindeligt brød, så udelader du jo bare kanel i dejen og kanelsukker på toppen.
Yoghurt kan erstattes med andet surmælksprodukt: kærnemælk, ylette, fromage frais, skyr ell. lignende.
Du kan bruge mælk i stedet, men så skal du nøjes med bagepulver som hævemiddel. Tilsæt 1½ tsk bagepulver i så fald.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kanelbrød uden hævning – sodabrød med kanelsukker. Et hurtigt sødt brød til brunch eller mellemmåltid

Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød

Glæd dig til at smage det lækre sprøde brød med smør på.

Det smager skønt lunt, så smørret smelter, men dagen efter er det også et hit.

Prøv at lægge et par skiver sammen med smør og sukker. Et lækkert og rimeligt sundt mellemmåltid, ihvertfald hvis man sammenligner med kage, eller andre søde sager. 🙂

Jeg fik ikke lige taget et billede af brødets krumme, men krummen er blød og skorpen sprød. Et helt perfekt brød faktisk!

God fornøjelse med brødet. Jeg håber I også bliver vilde med det hjemme hos jer?

Her i huset var det et hit. Bare spring på 🙂Kanelbrød uden gær - opskrift på sodabrød

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •