•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brød med bagepulver. <3 I dag får du opskriften på et lækkert sprødt sodabrød, bagt med bagepulver og natron i stedet for gær. Brød med bagepulver og natron - sodabrød Kan man bage brød uden gær?

Jep det kan man nemlig og det er super smart, for så skal man jo nemlig slet ikke vente på at brødet hæver.Brød med bagepulver og natron - sodabrød Det er også genialt, hvis du nu skulle have glemt at købe gær?

Brødet fungerer også rigtigt godt som nemt sommerhusbrød eller camping brød.

Dejen er hurtig at røre sammen og kan røres bare med ske. Brødet skal kun have 35 minutter i ovnen.Brød med bagepulver og natron - sodabrød Et super nemt brød at bage, hvis man får uventede gæster eller bare mangler brød derhjemme i weekenden eller til hverdag.

Måske I bare ikke orker turen til købmand eller bager for at hente brød til frokost eller eftermiddagskaffen?

Brødet kan kan bages som 2 runde brød, men kan også sagtens bages som boller eller flutes i stedet.

Du kan pifte brødet op ved f.eks. at tilsætte cheddarost, friske krydderurter, soltørrede tomater, olien eller hvidløgsmør?

Du kan også røre kanelsukker i dejen og pensle brødet med æg og kanelsukkerBrød med bagepulver og natron - sodabrød

Der bliver 2 brød af denne portion – så eksperimentér evt. gerne med det ene brød og lav det andet til et madbrød måske?

Brødene er fryseegnede, så frys evt. det ene brød. Hvis I kun er få brødspisere derhjemme, så kan du også nøjes med halv portion.

Selvom brødet er bagt med bagepulver, så holder det sig faktisk frisk i flere dage. Det er dog bedst på bagedagen.

Det gælder faktisk for alt brød bagt med bagepulver og natron. Brødet kan dog fint fryses og lunes i ovnen efter optøning.Brød med bagepulver og natron - sodabrød Brødet kan bages med hvedemel alene eller du kan tilsætte grovere meltyper.

Jeg har brugt havregryn, men du kan også bruge grahamsmel, speltmel, rugmel? Du bestemmer 🙂Brød med bagepulver og natron - sodabrød

Jeg viste læserne på bloggens Facebookside billede af det gode brød og sikke et heppekor der meldte sig.

Flere venter ivrigt på opskriften, så jeg skynder mig at komme til sagen. Har du lyst til at følge med på Facebook, så klik her

Nedenfor kan du læse mere om sodabrød og hvor navnet mon stammer fra 🙂Brød med bagepulver og natron - sodabrød

Opskriften på det gode brød får du her.

Brød med bagepulver og natron – sodabrød. Hurtig brød uden gær

Brød med bagepulver og natron - sodabrød
Sodabrød med natron og bagepulver - hurtig brød uden gær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Brød med bagepulver og natron - sodabrød
Kategori: Brød og boller
Portioner: 2 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 7 dl yoghurt - jeg brugte vanilje cheasy kan erstattes med andet surmælksprodukt: ymer, ylette, kærnemælk, skyr, creme fraiche
  • 4 dl havregryn ca. 130 gram. Kan erstattes med andet grov meltype
  • 500 gram hvedemel
  • 1 tsk salt
  • tsk natron
  • tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Lad en bageplade varme op, sammen med ovnen
  • Hæld yoghurt ell lign. i en skål. Tilsæt havregryn
    Brød med bagepulver og natron - sodabrød
  • Bland salt, natron og bagepulver i lidt af hvedemelet og tilsæt. Rør nu resten hvedemelet i lidt efter lidt. Tilsæt kun mel, til dejen slipper skålens kanter. Måske du skal bruge lidt mere/lidt mindre mel. Dejen kan røres med grydeske
    Brød med bagepulver og natron - sodabrød
  • Form to brød og klip et snit i hvert brød med en saks.
    Brød med bagepulver og natron - sodabrød
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen og læg et stykke bagepapir på. Læg nu brødene på pladen og sæt dem straks i ovnen
    Brød med bagepulver og natron - sodabrød
  • Bag brødene ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Brødene er færdige, når de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
    Brød med bagepulver og natron - sodabrød

Noter

Brødene er bedst på bagedagen, men er også fint 1-2 dage efter. Brødene kan fryses og lunes let i ovnen efter optøning.
Kan lunes i mikroovnen dagen efter.
Yoghurt kan erstattes med andet surmælksprodukt: kærnemælk, ylette, fromage frais, skyr ell. lignende.
Du kan bruge mælk i stedet, men så skal du nøjes med bagepulver som hævemiddel. Tilsæt 3 tsk bagepulver i så fald.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Brød med bagepulver og natron - sodabrød Sprødt og lækkert brød bagt uden gær og helt uden hævning – hurtig brød på ½ time

Brødet kaldes også sodabrød.

Det har slet ikke noget med sodavand at gøre, men “baking soda” er det engelske udtryk for natron, som bl.a. bruges som hævemiddel i dette brød. Heraf navnet “soda brød”

Brødet skal bages med surmælksprodukt, for at natron virker rigtigt som hævemiddel.Brød med bagepulver og natron - sodabrød Jeg har brugt vanilje cheasy yoghurt, men du kan bruge tykmælk, ymer, creme fraiche, ylette, skyr, kærnemælk? Du bestemmer.

Det er oplagt at bage brødet, hvis du lige har en rest surmælksprodukt og jep alle slags kan bruges.

Bruger du skyr, kan det være du skal nøjes med lidt mindre hvedemel, da det er ret fyldigt i konsistensen.Brød med bagepulver og natron - sodabrød Du kan bage brødet med mælk, men så skal du bare nøjes med bagepulver (ligesom i scones).

Sodabrød – sodabread – et sprødt rundt brød bagt med bagepulver og natron

Brødet stammer fra England/Wales, hvor også scones er meget udbredt. Brød med bagepulver og natron - sodabrød

Brødet kaldes også for River Cottage brød – kendt fra de populære engelske TV-køkken programmer.

Sodabrødet kaldes også for “hurtig brød uden gær”.

Det er virkelig genialt, at brødet kan bages så hurtigt.Brød med bagepulver og natron - sodabrød

Perfekt til impulsive typer som mig, hvor bagetrangen kan opstå ud af det blå.

Jeg havde lige en halv liter vaniljeyoghurt der skulle bruges. Ja sådan kan bagetrangen også anspores 🙂

Rigtig god fornøjelse med det gode brød til dig. Jeg håber du bliver vild med brød med bagepulver.

På bloggen finder du f.eks. en masse lækre brød, scones, kringle og andre lækkerier, der er bagt helt uden gær.

Klik her, for at få inspiration til opskrifterBrød med bagepulver og natron - sodabrød


  •  
  •  
  •  
  •  
  •