Karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær

  • Karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær

Karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær

Altså jeg må jo med skam bekende, at jeg efterhånden har bagt disse småkager en hel del gange, med en del variation undervejs. F.eks.denne variant med guldkaramel  eller med yankie-bar? Eller hvad med dette mango-eksperiment med mandler og hvid chokolade?

Inspirationen er hentet fra Claus Meyers : Meyers kager og det er en helt fantastisk opskrift. Han kalder kagerne Grovsmåkager, men jeg kalder dem nu altså for havregrynscookies eller bedre endnu: karamelcookies, for de smager mest som…karamelcookies.

Grovsmåkager lyder dog sundere, vælg selv. Karamelcookies virker bedre på mig og mine smagsløg (og ingredienserne er helt de samme! 😉DSC_3561

Opskriften er så NEM! Så nem at småkagerne kan laves hurtigt og på næsten ingen tid. Så hurtigt, at man kan nå at bage dem på ½ time, alt incl. Farligt fristende 🙂

Dejen skal ikke æltes eller trilles og der er ikke æg i dejen, så det går lynende hurtigt. Skal du bage kager i en fart, er disse oplagte og de er virkelig lækre. Dem kan du sagtens servere for dine gæster….eller dig selv 😉

I dag skal du høre om en lækker variant med tørrede tranebær og grofthakkede mandler. Også en rigtig skøn variant. Uhm knasende sprøde og med en rigtig lækker smag.

Du får opskriften lige her:

Karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær
Sprøde karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Karamelcookies med havregryn, mandler og tranebær
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: grove småkager, havregrynssmåkager, karamelcookies, mandler, tranebær
Portioner: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram havregryn
  • 125 gram smør
  • 150 gram rørsukker ell. brun farin
  • spsk sirup
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 2 håndfulde tranebær tørrede
  • 2 håndfulde mandler grofthakkede

Sådan gør du

  • Start med at smelte 125 gram smør i en gryde
  • Tilsæt 150 gram sukker (gerne rørsukker. Du kan også bruge brun farin)
  • Lad sukkeret smelte med, sammen med smørret.
  • Tilsæt sirup, vand og natron og tag herefter hurtigt gryden af varmen.
  • Bland mel og havregryn i en skål og tilsæt smørblandingen.
  • Synes du din dej er lidt for fast, så tilsæt evt. 1 spsk sirup ekstra.
  • Tilsæt herefter fyld efter smag. Dagens fyld blev et par gode håndfulde tørrede tranebær og et par håndfulde mandler.
  • Rør dejen godt.
  • Sæt kagerne på bagepladen med to store teskeer, med rimelig afstand.
  • Kagerne sættes i en 180 grader varm ovn (varmluft) i 8-10 minutter.
  • Kagerne hæver en del op under bagningen men falder sammen igen til slut
  • Lad kagerne afkøle lidt på bagepladen, før du sætter dem over på en bagerist. Kagerne bliver først helt sprøde, når de er helt kolde.

Noter

Du kan tilsætte alskens lækkerier til disse kager: Yankiebar, mørkt chokolade, hvid chokolade, tørret abrikos?

DSC_3554

Disse kager er super hurtige kager. Hjemme hos os blev de bagt en aften hvor manden pludselig annoncerede, at der ville komme aftengæster til bestyrelsesmøde.

Jeg gik i gang med kagerne kl. 18.50 og bestyrelsesgæsterne ville ankomme 19.30. Kl. 19.20 blev kagerne stillet til afkøling og kl. 19.30 næsten sharp, var kagerne klar.

Sådan!

Familien og jeg sikrede os lige en lille skål med kager. DSC_3565

Skal du også have uventede gæster eller bliver du bare pludseligt uventet kage-lækkersulten, ja så kan du gså have et fad lækre småkager klar på næsten ingen tid.

Få enkle ingredienser, består kagerne af. Ingredienser der som regel altid er i køkkenskabene.

Jeg er sikker på at kagerne vil blive et hit hjemme hos dig. God fornøjelse med bageriet 🙂

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Cassandra

Blev inspireret af din opskrift og fulgte den i alle detaljer MEN min færdige cookie dej blev en meget tør klump allerede inden jeg tilsatte mandler og tranebær. Måtte tilsætte adskillige spsk vand inden den blev til dej igen øv…..Du skriver ikke om man skal lade rørsukkeret koge op sammen med det smeltede smør inden man tilsætter de øvrige ingredienser. Det færdige resultatet blev desværre langt fra så karamel agtigt som beskrevet. Har du gode råd??

Piskeriset

Jeg er overbevist om, at min kære gemal ville synes om, at jeg bagte sådan en portion til ham 😀
De ser rigtig fine ud!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer