Havregrynscookies med kanel og æble. Her får du en god nem opskrift på sprøde lækre cookies med kanel og æbler.

De skønneste cookies! Knasende sprøde, lidt seje småkager, med smag af efterår. Måske du også har mange æbler i haven?

Æbler og kanel passer rigtigt godt sammen. Sikke en skøn duft, der også breder sig i huset, når du bager disse cookies.Havregrynscookies med kanel og æbler - opskrift

Kagerne har en dejlig smag af smør, brun farin og kanel og siruppen i dejen giver kagerne en rigtig god karamelsmag.

Æblerne giver saftighed og en frisk smag til kagerne. Mandler og havregryn giver knas og crunch at tygge på. Oh la la!Havregrynscookies med kanel og æbler - opskrift

Småkagerne er nemme at lave. Ingredienserne skal bare smeltes sammen i en gryde, og du skal slet ikke bruge røremaskine.

Geniale cookies med æble og kanel – nemme småkager uden æg. Prøv også disse med rabarber.

En perfekt småkage til eftermiddagsteen, kaffen eller som et hyggeligt bageprojekt i weekenden.

Få inspiration til flere lækre havregrynscookies nederst i dette indlæg.

Havregrynscookies med kanel og æbler – opskrift

Havregrynscookies med kanel og æbler -nem opskrift
Sprøde cookies med æbler, kanel, havregryn og mandler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Havregrynscookies med kanel og æbler – opskrift
Kategori: cookies, Kager
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Æbleblanding:

  • 125 gram æble et lille/mellemstort æble. Kan erstattes med anden frugt/andre bær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk majsstivelse kan erstattes med kartoffelmel

Cookie dej:

  • 125 gram smør
  • 150 gram brun farin alm. sukker kan også bruges
  • 4 spsk sirup lys eller mørk kan bruges, kan erstattes med honning.
  • 150 gram havregryn
  • 125 gram hvedemel
  • 4 tsk kanel smag evt. dejen til
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron kan erstattes med bagepulver
  • 1 nip salt
  • 50-60 gram grofthakkede mandler kan udelades eller erstattes med andre nødder
  • Evt. 50-100 g hvid chokolade grofthakket

Sådan gør du

  • Skyl æblet og skær det i tern. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblet. Dup æblestykkerne tørre og vend dem med sukker, vaniljesukker og majsstivelse. Lad blandingen trække, mens du laver dejen.
    Æble cookies - nem opskrift
  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt brun farin, sirup, havregryn, kanel, mel, bagepulver, natron, salt, grofthakkede mandler og evt. chokolade. Vend æblestykkerne i og rør forsigtigt, til dejen er rørt godt sammen i gryden.
    Havregrynscookies med kanel og æbler -nem opskrift
  • Beklæd to bageplader med bagepapir. Sæt dejen på pladen med god afstand. Brug to teskeer. Der kan være ca. 20 cookies pr. plade.
    Havregrynscookies med kanel og æbler -nem opskrift
  • Bag cookiesene ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i 10-12 minutter eller til de er sprøde og gyldenbrune. Jo længere bagetid, jo sprødere cookies. Bagetiden afhænger af størrelsen og om du foretrækker bløde eller sprøde cookies.
    Havregrynscookies med kanel og æbler -nem opskrift
  • Lad kagerne køle helt af, før du putter dem i kagedåse. Er de for bløde efter afkøling, så bag dem nogle minutter ekstra. Du kan også lade dem tørre i ovnen natten over.
    Havregrynscookies med kanel og æbler -nem opskrift

Noter

Æbler kan erstattes med f.eks. pærer, blommer, mango eller eller bær som hindbær, blåbær, jordbær. 
Cookies med bær eller frugt kan godt blive bløde med tiden. Skulle det ske, så kan kagerne bages nogle minutter i ovnen igen. 
Holdbarhed minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Havregrynscookies med kanel og æbler - opskrift

Havregrynssmåkager med æbler og kanel og smag af brun farin og sirup

Lækre cookies, der var knasende sprøde i mange dage i kagedåsen. Vi havde fornøjelse af dem i ugevis! Uhm, de smagte skønt til en kop kaffe eller te.

Kan man bage cookiesene med anden frugt eller andre bær?

Jeg brugte æbler til kagerne, men du kan sagtens bruge anden frugt eller bær til kagerne. Det kunne f.eks. være pærer, mango, blommer, brombær eller kirsebær.

Prøv også denne version uden kanel, hvor jeg også har brugt almindeligt sukker i stedet for brun farin.Havregrynscookies med kanel og æbler - opskrift

 Tips og variationer til opskriften på havregrynscookies med kanel og æbler:
  • Prøv at tilsætte lidt revet æble i stedet for tern, hvis du vil have mere fugtige cookies.
  • Vil du lave en luksus version af kagerne, så tilsæt evt. grofthakket chokolade eller marcipan til dejen.
  • Vil du gerne have endnu mere krydrede småkager, så supplér evt. kanel med kardemomme, stødt ingefær og allehånde.
  • Mandler kan erstattes af valnødder, peanuts, hasselnødder eller udelades, hvis du ikke er vild med nødder.
  • Havrecookiesene kan lægges sammen med smørcreme, få inspiration i denne opskrift.
  • Kan også bages uden æbler – få inspiration i denne opskrift.

Havregrynscookies med kanel og æbler - opskrift

De sprøde havregrynscookies med æble og kanel smagte skønt nybagte, men de er stadig gode efter mange dage i kagedåsen. Ja, lige til de er spist.

Skønt med hjemmebag i kagedåsen, hvis den lille lækkersult skulle opstå. Det kan jo ske.  🙂

Prøv også kagerne som en lille müslicookie i madpakken eller som snack på farten. En lille hjemmelavet “energibar” med frugt og nødder.

Det er virkelig genialt, at dejen bare kan smeltes sammen i en gryde. Dejen tager kun få minutter at røre sammen. Dem må du prøve.

Vi havde fyldte småkagedåser med på besøg hos vores børn – mors hjemmebag vækker altid jubel. 🙂

Rigtig god fornøjelse med kagerne til dig.

Prøv også disse havregrynscookies med nougat eller disse med tranebær.

Havregrynscookies med kanel og æbler - opskrift

Få flere opskrifter på havregrynssmåkager og havregrynscookies her:

1.

Havremakroner - opskrift på tykke havregrynskager
Tykke havregrynskager - sprøde og lækre
Se opskriften her
Havremakroner - opskrift på tykke havregrynskager

2.

Gammeldags havregrynskager - sprøde og lækre
Nemme og lækre sprøde småkager med havregryn
Se opskriften her
Gammeldags havregrynskager - sprøde & lækre

3.

Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
Nemme og lækre sprøde havregrynskager med smørcreme
Se opskriften her
Havregrynskager med smørcreme nem opskrift

4.

Æble cookies - nem opskrift
Sprøde cookies med æbler, havregryn og mandler
Se opskriften her
Æble cookies - nem opskrift

5.

Cookies med brombær - sprøde brombærsmåkager
Sprøde brombær cookies
Se opskriften her
Cookies med brombær - sprøde brombærsmåkager

6.

Havregrynskager med mandler og kirsebær - uden æg
Nemme grove havregrynskager med mandler, chokolade og kirsebær
Se opskriften her
Havregrynskager uden æg - med mandler og kirsebær

7.

Mango cookies med hvid chokolade og mandler
Sprøde havregrynssmåkager med mango
Se opskriften her
Mango cookies med hvid chokolade og mandler

8.

Havregrynskager med sirup og peanuts
Havregrynskager med sirup og peanuts - nemme peanutcookies
Se opskriften her

9.

Havregrynskager med citron og ingefær
Sprøde havregrynskager med citron og ingefær
Se opskriften her

10.

Havregrynskager uden æg - med nougat og sirup
Havregrynssmåkager med sirup og nougat og smag af karamel
Se opskriften her

11.

Rabarber cookies - lækre grove rabarberkager
Sprøde havregrynssmåkager med rabarber
Se opskriften her
Rabarber cookies - lækre grove rabarberkager


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.