Havregrynscookies med kanel og æble. Her får du en god nem opskrift på sprøde lækre cookies med kanel og æbler.
De skønneste cookies! Knasende sprøde, lidt seje småkager, med smag af efterår. Måske du også har mange æbler i haven?
Æbler og kanel passer rigtigt godt sammen. Sikke en skøn duft, der også breder sig i huset, når du bager disse cookies.
Kagerne har en dejlig smag af smør, brun farin og kanel og siruppen i dejen giver kagerne en rigtig god karamelsmag.
Æblerne giver saftighed og en frisk smag til kagerne. Mandler og havregryn giver knas og crunch at tygge på. Oh la la!
Småkagerne er nemme at lave. Ingredienserne skal bare smeltes sammen i en gryde, og du skal slet ikke bruge røremaskine.
Geniale cookies med æble og kanel – nemme småkager uden æg. Prøv også disse med rabarber.
En perfekt småkage til eftermiddagsteen, kaffen eller som et hyggeligt bageprojekt i weekenden.
Få inspiration til flere lækre havregrynscookies nederst i dette indlæg.
Havregrynscookies med kanel og æbler – opskrift

Ingredienser
Æbleblanding:
- 125 gram æble et lille/mellemstort æble. Kan erstattes med anden frugt/andre bær
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 tsk majsstivelse kan erstattes med kartoffelmel
Cookie dej:
- 125 gram smør
- 150 gram brun farin alm. sukker kan også bruges
- 4 spsk sirup lys eller mørk kan bruges, kan erstattes med honning.
- 150 gram havregryn
- 125 gram hvedemel
- 4 tsk kanel smag evt. dejen til
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron kan erstattes med bagepulver
- 1 nip salt
- 50-60 gram grofthakkede mandler kan udelades eller erstattes med andre nødder
- Evt. 50-100 g hvid chokolade grofthakket
Sådan gør du
- Skyl æblet og skær det i tern. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblet. Dup æblestykkerne tørre og vend dem med sukker, vaniljesukker og majsstivelse. Lad blandingen trække, mens du laver dejen.

- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt brun farin, sirup, havregryn, kanel, mel, bagepulver, natron, salt, grofthakkede mandler og evt. chokolade. Vend æblestykkerne i og rør forsigtigt, til dejen er rørt godt sammen i gryden.

- Beklæd to bageplader med bagepapir. Sæt dejen på pladen med god afstand. Brug to teskeer. Der kan være ca. 20 cookies pr. plade.

- Bag cookiesene ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i 10-12 minutter eller til de er sprøde og gyldenbrune. Jo længere bagetid, jo sprødere cookies. Bagetiden afhænger af størrelsen og om du foretrækker bløde eller sprøde cookies.

- Lad kagerne køle helt af, før du putter dem i kagedåse. Er de for bløde efter afkøling, så bag dem nogle minutter ekstra. Du kan også lade dem tørre i ovnen natten over.

Noter

Havregrynssmåkager med æbler og kanel og smag af brun farin og sirup
Lækre cookies, der var knasende sprøde i mange dage i kagedåsen. Vi havde fornøjelse af dem i ugevis! Uhm, de smagte skønt til en kop kaffe eller te.
Kan man bage cookiesene med anden frugt eller andre bær?
Jeg brugte æbler til kagerne, men du kan sagtens bruge anden frugt eller bær til kagerne. Det kunne f.eks. være pærer, mango, blommer, brombær eller kirsebær.
Prøv også denne version uden kanel, hvor jeg også har brugt almindeligt sukker i stedet for brun farin.
Tips og variationer til opskriften på havregrynscookies med kanel og æbler:
- Prøv at tilsætte lidt revet æble i stedet for tern, hvis du vil have mere fugtige cookies.
- Vil du lave en luksus version af kagerne, så tilsæt evt. grofthakket chokolade eller marcipan til dejen.
- Vil du gerne have endnu mere krydrede småkager, så supplér evt. kanel med kardemomme, stødt ingefær og allehånde.
- Mandler kan erstattes af valnødder, peanuts, hasselnødder eller udelades, hvis du ikke er vild med nødder.
- Havrecookiesene kan lægges sammen med smørcreme, få inspiration i denne opskrift.
- Kan også bages uden æbler – få inspiration i denne opskrift.

De sprøde havregrynscookies med æble og kanel smagte skønt nybagte, men de er stadig gode efter mange dage i kagedåsen. Ja, lige til de er spist.
Skønt med hjemmebag i kagedåsen, hvis den lille lækkersult skulle opstå. Det kan jo ske. 🙂
Prøv også kagerne som en lille müslicookie i madpakken eller som snack på farten. En lille hjemmelavet “energibar” med frugt og nødder.
Det er virkelig genialt, at dejen bare kan smeltes sammen i en gryde. Dejen tager kun få minutter at røre sammen. Dem må du prøve.
Vi havde fyldte småkagedåser med på besøg hos vores børn – mors hjemmebag vækker altid jubel. 🙂
Rigtig god fornøjelse med kagerne til dig.
Prøv også disse havregrynscookies med nougat eller disse med tranebær.

Få flere opskrifter på havregrynssmåkager og havregrynscookies her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






