•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandlerJeg har rigtigt haft gang i kage-eksperimenterne denne weekend. Julen nærmer sig og alle husets kagedåser er fyldte, men alligevel bliver jeg ved med at finde på og finde på.

Hvor er det skønt, når det er julemåned. Så kan man bare gå kage-bage-amok med komplet god samvittighed. I love it. 🙂

Januar er derimod straks en sværere måned for mig at komme igennem 😉

I dag har jeg eksperimenteret med Amaretto-likøren, fordi jeg tænkte at den søde mandel-likør ville klæde julekagerne særligt godt. Mandelsmagen er jo skøn, både i kager og konfekt og så havde jeg lige sådan en flaske i gemmerne, jeg næsten havde glemt alt om.

Amaretto-likør er meget sød mandellikør og jeg synes næsten at den er for sød at drikke. Jeg bruger den derfor mest til kage, så en flaske rækker rigtigt langt, når man kun skal bruge 1 spsk af gangen 🙂Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandlerTænker du: “Øv – jeg har ingen Amaretto-likør, hvad gør jeg så?” Tja måske du kan prøve med Bailey, Kahlua, lakridssirup, espresso-kaffe, appelsinsaft eller hvad du nu ellers kan finde på? Du kan også sagtens bage karamelkagerne uden – classic-versionen er også rigtigt skøn 🙂

Det blev de gode og nemme karamelsnitter jeg eksperimenterede med.

Jeg ved snart ikke hvor mange forskellige slags karamelsnitter jeg efterhånden har bagt, men det er mange! Versioner med chokolade, espresso, lakrids, choko/appelsin, med sesam, med mandler. Uhm – de er skønne alle 😉

Du kan finde alle de forskellige karamelsnitte-opskrifter lige her:

Hvad er det så der er så fantastisk med de karamelsnitter? Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandlerTjo, kagerne smager karamelagtigt godt med en lækker smør/sirup-smag, de bliver knasende sprøde og så kan en portion laves på under ½ time. Hurtige kager er jeg totalt fan af, men mon ikke du allerede har fundet ud af det? 🙂

Jeg var lidt forsigtig med Amaretto-mængden, men kunne godt have tilsat mere, så det bedre kunne smages. Tilsæt du derfor gerne 2 spsk og suppler med lidt ekstra mel, hvis du synes dejen klistrer for meget.Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandlerJeg dryssede toppen med grofthakkede mandler, perlesukker og flagesalt. Jeg har nemlig fundet ud af at den kombi er en helt gnial-karamelsnitte-topping. 🙂Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandler
Du får opskriften på de gode karamelsnitter lige her:

Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandler
Sprøde og nemme karamelsnitter med Amaretto-likør. Klar på ½ time
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Karamelkager med Amaretto - karamelsnitter med mandler
Kategori: Brød og kager
Keyword: karamelkager, karmelsnitter, mandler, sirup
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk sirup
  • 1-2 spsk Amaretto-likør kan udelades eller erstattes med Bailey, Kahlua, lakridssirup?
  • dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Drys: 1 håndfuld grofthakkede mandler, perlesukker, flagesalt

Sådan gør du

  • Lun smørret 20 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Rør flormelis og vaniljesukker i. Det kan fint gøres med en gaffel
  • Rør sirup og Amaretto-likør i
  • Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i. Ælt dejen til en kugle. Den må godt klistre lidt. Tilsæt ikke mere mel end højst nødvendigt.
  • Del dejen i 4 og form lange dejstænger. Dejen er meget blød, så stængerne kan ikke trilles men de kan godt formes med fingrene.
    Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandler
  • Hak mandlerne og drys dem på stængerne sammen med perlesukker og lidt flagesalt. Pres "toppingen" godt ned i stængerne med håndroden
    Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandler
  • Bag karamelkagerne 7-8 minutter v. 150 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og mørk/gyldne i farven
    Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandler
  • Skær straks karamelsnitter ud, imens dejstængerne stadig er varme. De skal være ca 1½ cm brede.
    Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandler
  • Put kagerne i kagedåse, når de er helt kolde 
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandlerSkønne sprøde karamelkager, der er rigtigt nemme at lave. Har du små køkkenhjælpere hjemme hos dig, vil de sagtens kunne være med i køkkenet, når du bager disse kager. Dejen smager farligt godt, så du kan være sikker på, at der vil forsvinde en god portion, inden kagerne når i ovnen. 🙂

Karamelsnitter er taknemmelige kager, for de kan varieres i det uendelige.Denne version er rigtigt lækker og knas’et på toppen er bare prikken over i’et.

Spring du roligt på en portion. Din karamelsnitte-kagedåse vil hurtigt blive tømt 🙂 Karamelkager med Amaretto - sprøde karamelsnitter med mandler


  •  
  •  
  •  
  •  
  •