Småkager med kanel – sprøde og lækre kanelcookies

  • Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookies
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookiesKanelduften breder sig i huset, når du bager disse cookies. En skøn og herlig duft 🙂

Kanelsmåkagerne smager skønt og de bliver knasende sprøde. Kagerne er helt perfekte faktisk.

Kagerne er meget nemme at lave og dejen skal bare sættes på bagepladen med en ske. Du slipper for at rulle dej ud og slipper også for at vente på dej der køler i fryser/køleskab. Herlig opskrift til os impulsive typer 🙂 Du kan hurtigt trylle et fad kager og der er ikke langt fra tanke til handling.

Glæd dig til opskriften på de skønne kanelcookies. Det er en lidt anderledes opskrift, for der skal både bagepulver og natron i og det er vi jo slet ikke vant til, så det er nyt. Whaat? Tænker du nok? Det kan hun da ikke mene? Jo – det er ganske vist 🙂Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookiesKombinationen af gær/natron gør kagerne ekstra sprøde og gæren kan du slet ikke smage, så spring du bare på. Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookiesKagerne kan nydes hele året, men vil jo nok være det største hit omkring juletid (eller her har vi jo nok bare en undskyldning for at spise bare ekstra mange) 😉Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookiesDu  behøver ganske få og enkle ingredienser til kanelsmåkagerne og mon ikke du har meget af det på lager hjemme hos dig?

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookies
Nemme og lækre småkager med kanel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Småkager med kanel
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: kanelcookies, kanelsmåkager, småkager med kanel
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 5 gram gær (ca. 1 tsk)
  • 60 gram smør (blødt)
  • dl sukker
  • dl hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk kardemomme

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i ægget
  • Rør smør og sukker ud heri. Pisk det godt sammen
  • Bland hvedemel med natron, kanel og kardemomme og rør det i
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små dejtoppe på bagepladen med to teskeer. Kagerne flyder meget ud, så lav god afstand imellem kagerne
  • Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne vil først hæve op og herefter falde sammen igen. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookies
  • Lad kagerne køle helt af, før du putter dem i kagedåse
    Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookies

Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookiesDet er meget nemt og hurtigt at trylle en portion kanelcookies og jeg er sikker på, at du og din vil elske dem.

Da vi bagte dem i weekenden sagde Amanda: “Mor, de smager jo næsten som pebernødder, de er bare endnu sprødere”.

Ja og det er ganske vist. Er du vild med pebernødder vil du elske disse. Kagerne er sprødere og sødere end pebernødder – de smager bare knasende godt. Småkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookiesNår vi bager julesmåkager, er vi jo nok tit tilbøjelige til at bage de sikre klassikere, eller “de gamle travere”. Vi tør sjældent tage nogen chancer med julesmåkagerne, men skulle du alligevel have lyst til at prøve lidt nyt, kunne disse være et godt bud.

Jeg har samlet en håndfuld af bloggens mest populære julekager her – på listen finder du de kendte klassikere men også nye eksperimenter.

En portion kanelsmåkager vil vække jubel hjemme hos dig og prøv da lige småkagevarianten med gær – og få det afmystificeret. Det kan bare noget det gær dér – med natron i forening. Det er ganske vist. 🙂

Jeg har fået inspiration til kanelsmåkagerne på www.arla.dk. Kig gerne forbi siden, der er fyldt med inspiration. Jeg har bl.a. fundet opskrifter på flere julesmåkager jeg har fået lyst til at afprøveSmåkager med kanel - sprøde og lækre kanelcookies


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer