•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Marengsroulade med rabarber flødeskumJuhuu – en marengsroulade har stået på min ønske-bageliste længe og i dag lykkedes det!

En lækker roulade rullet af en marengsbund og fyldt med flødeskum med rabarberkompot i. Uhm hvor den bare smagte godt. Den kan du altså godt glæde dig til at smage. Rabarberkompot - nem opskrift med vaniljeEn meget nem roulade og den er sommerlig, frisk og let.Marengsroulade med rabarber flødeskumDet ville have klædt kagen med nogle friske bær i flødeskummet eller ovenpå, men i sommerhuset måtte jeg bruge de forhåndenværende ressourcer og det var en lækker portion nylavet rabarberkompot, og det var nu da heller ikke det værste 🙂Marengsroulade med rabarber flødeskumRabarberkompot er f.eks. nemt at lave i ovnen, find en god opskrift her.

Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift
Bagt rabarberkompot - nemt lavet i ovn
Se opskriften her
Bagte rabarber i ovn - rabarberkompot opskrift

Har du ikke lige rabarberkompot på lager, så rør f.eks. en puré af friske bær i flødeskummet eller brug andet syltetøj. Marengsrouladen kan fyldes med andre lækkerier: lemoncurd, syltet frugt, bananskiver, chokoladestykker?

Jeg blandede bare rabarberkompot i flødeskumnet sammen med vaniljesukker. Uhm en lækker rabarberskum 🙂Marengsroulade med rabarber flødeskumDet er første gang jeg prøver at lave en marengsroulade, men bestemt ikke sidste. Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med opskriften. Dejligt vi har en god og lang sommersæson forude 🙂Marengsroulade med rabarber flødeskum Næste gang tror jeg, at jeg vil putte fintblendede hasselnødder i marengsen, for så bliver det nemlig en fragilite, som også altid har stået på min kage-bage-to-do. Du kan også bare drysse mandelflager på denne marengsbund, så bliver det også en fragilite?

Der er også noget med at man kan fryse en marengsroulade og så næsten få en slags isroulade? Orv manner, det vil jeg altså også prøve. Havde vi plads i fryseren, så havde jeg helt klart også prøvet frysereksperimenteret.  Marengsroulade med rabarber flødeskumHvis du tænker “Åh nej, jamen marengs det kan jeg bare ikke finde ud af”, så fortvivl ej. Du får nogle rigtigt gode marengstips her.

Tricket er tilsætte sukkeret meget langsomt, efter hviderne er pisket stive, og så piske massen i flere minutter, til den er tyk og sej. Eddiken i marengsen binder proteinerne i æggehviderne og får marengsen til at hænge bedre sammen. Eddike kan dog sagtens udelades – men det fordamper under bagningen, så du skal ikke være urolig for smagen.

Salt stabiliserer også også marengsen og så giver det også en god smags til den søde marengs. Eddike og salt er nogle gode fiduser 🙂
Marengsroulade med rabarber flødeskum
Se lige hvor fine marengstoppe jeg kan trække nu og det kan du også, ved at følge de små enkle fifs. Opskriften på marengsrouladen er rigtig nem og du får den lige her:Marengsroulade med rabarber flødeskum

Marengsroulade med rabarber og flødeskum

Marengsroulade med rabarber flødeskum
Nem og lækker marengsoulade med rabarber og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Marengsroulade med rabarber og flødeskum
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: marengsroulade, rabarber, roulade med marengs
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbund:

  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk eddike kan udelades. Du kan bruge lagereddike æble- eller hvidvinseddike

Rabarberflødeskum

  • 2 dl piskefløde
  • 5-6 spsk rabarberkompot
  • ½-1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Marengsbund:

  • Put æggehviderne i en helt ren skål. Pisk æggehviderne stive
  • Drys sukkeret i lidt af gangen, meget forsigtigt, imens du pisker samtidig. Ialt skal du piske marengsen 5-7 minutter, til massen er tyk og sej og du kan trække små toppe i marengsmassen.
    Tilsæt eddike og og salt når du har tilsat det sidste sukker, Pisk 1 minut bagefter. Eddike kan udelades
    Marengsroulade med rabarber flødeskum
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Bred marengsmassen ud i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Papiret skal dække hele bagepladen.
    Marengsroulade med rabarber flødeskum
  • Bag marengsbunden ca. 12-14 minutter v. 175 gram varmluft. Hold øje med at den ikke branker. Bunden er færdig, når den er gylden og sprød.
    Marengsroulade med rabarber flødeskum
  • Når marengsbunden er kølet lidt, så vend den ud på et stykke bagepapir og træk herefter papiret i bunden af.
    Marengsroulade med rabarber flødeskum

Rabarberflødeskum

  • Pisk fløden til skum og smag til med rabarberkompot og vaniljesukker. Jeg brugte 4-5 spsk og ½ tsk vaniljesukker
    Marengsroulade med rabarber flødeskum
  • Smør nu rabarberflødeskummet ud på marengsbunden. Sørg for at trække den helt ud til kanten
    Marengsroulade med rabarber flødeskum
  • Rul nu marengsrouladen godt sammen, ved at bruge bagepapiret. Den vil nemt sprække, men hold så godt sammen på den, som du kan. Læg sammenføjningen nederst.
    Marengsroulade med rabarber flødeskum
  • Flyt rouladen forsigtigt over på et serveringsfad
    Marengsroulade med rabarber flødeskum
  • Pynt gerne rouladen med friske bær. Jeg dryssede med lidt flormelis

Noter

Du kan drysse lidt mandelflager på marengsen før bagningen, så får du en lækker marengsbund med nødder
Du kan bruge andet fyld: syltetøj, bærpuré, lemoncurd, mokkacreme?
Få opskriften på en nem rabarberkompot lavet i mikroovn her
Marengsrouladen kan fryses. Tages op af fryseren 1 time før servering
Eddiken binder proteinerne i æggehviderne sammen og gør at marengsbunden bliver mere sammenhængende. Eddike fordamper under bagningen og den kan ikke smages. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Marengsroulade med rabarber flødeskum

Marengsroulade med rabarberflødeskum – en nem og lækker roulade

Marengsroulade med rabarber flødeskumJa faktisk er denne marengsroulade bare en marengsbund der er rullet sammen. Det er SÅ nemt.

Kombinationen af flødeskum, friske bær og marengs er altså bare fænomenalt god – prøv også lige at tjekke denne lækre Pavlovaopskrift ud – uhm 🙂

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her

For nogle uger siden lavede jeg også med  succes forårslagkage og siden har jeg bare haft lyst til at bage endnu mere med marengs.

Opskriften på den skønne forårslagkage kan du se her:

Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift

Jeg tænker også at vi kan putte den gode mokkacreme fra forårslagkagen i denne marengsroulade? Det ville være også være et hit tænker jeg. Marengsroulade med rabarber flødeskumI dagens marengsoulade piskede jeg bare flødeskum og rørte med rabarberkompot, fordi det er i sæson lige nu. Om vinteren vil marengsrouladen også være en skøn kage, måske med bærkompot fra fryseren eller bare med lidt syltetøj i måske?

Her i huset var vi vilde med marengskagen og jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig. Den er helt perfekt som sommerkage på terrassen og den vil også være rigtig fin som dessert efter en god middag 🙂Marengsroulade med rabarber flødeskum

Jeg nød et stykke marengsroulade både til eftermiddagskaffen og endnu ét til aftenkaffen og faktisk havde kagen godt af lige at sætte sig lidt, selvom den blev lidt mere blød i det. Jeg tror dog den er bedst på bagedagen, men det vil jeg nok kunne fortælle mere om i morgen 🙂

Det eneste minus ved marengsrouladen er, at det er svært at skære elegante stykker ud. Det lykkedes ihvertfald ikke mig, som du kan se her. Brug gerne en savtakket kniv.

Dette stykker vinder vist ingen fotopræmie, men til gengæld så smagte det bare skønt!  🙂
Marengsroulade med rabarber flødeskum
Spring du bare på marengsouladen – den er skøn og nem at lave. Top du den gerne med friske bær indeni eller på toppen, det ville bestemt klæde kagen både hvad angår smag og udseende.

Måske du skulle prøve marengskagen i weekenden? God fornøjelse med bageriet til dig 🙂Marengsroulade med rabarber flødeskum


  •  
  •  
  •  
  •  
  •