•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftRabarber og kylling, hvad er det nu for en kombination og ja så med rødløg og forårsløg også?

Jep i dag skal du høre om en ret med rabarber, der for en gangs skyld ikke er en rabarberkage. 🙂Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift

Jeg har rabarber i haven, som faktisk næsten den eneste hjemmedyrkede afgrøde, så indrømmet, jeg går all in når det er rabarbersæson og elsker at kokkerere med de søde stængler fra haven. Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftI dag får du faktisk opskriften på en nem og lækker ret med kylling bagt i ovn med rødløg, forårsløg, rabarber og flødesovs.

Jeg har taget tilløb til at afprøve ideen i årevis og NU skulle det være og sikke da en god idé 🙂Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftHalløj en skøn servering og faktisk skal du kun bruge ganske få ingredienser. Har du rabarber i haven, er det en ret der er rigtigt billig at lave også.

Hvordan smager retten så? Fungerer kombinationen af søde rabarber og bagte rødløg sammen med kylling? Jep spring du bare på. Retten var et hit, især med lidt striber af akaciehonning på toppen:-)

Jeg brugte kaffefløde til retten, men brug gerne madlavningsfløde eller piskefløde til retten, så får du en mere cremet flødesovs. Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift

Smagen var formidabel også selvom jeg ikke har brugt mange krydderier.

Prøv gerne at eksperimentere med krydderurter til retten. Jeg kunne ikke lige greje hvilke krydderier der ville klæde rabarber godt. Frisk rosmarin måske? Hvis du har en god idé til hvilke krydderier vi kunne bruge, så del gerne din ide i en kommentar herunder. Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftRødløg og forårsløg  passede perfekt til rabarberkyllingen, så brug gerne disse grøntsager. Måske du kan finde på helt andre grøntsager vi kan bruge? Prøv dig gerne frem, det gjorde jeg 🙂Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift

Opskriften på den lækre rabarberkylling får du lige her:

Kylling med rabarber og rødløg i ovn – opskrift

Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift
Rabarberkylling med rødløg, forårsløg og flødesovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift
Kategori: Billigt hverdagsmad
Keyword: kylling med rabarber, rabarberkylling
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kylling 4 store kyllingelår med rygben eller 1 hel parteret kyllling.
  • 2 store rødløg i både
  • 3 forårsløg i tynde skiver
  • 400 gram rabarber skåret i 3 cm stykker
  • ½ liter fløde gerne madlavningsfløde eller piskefløde
  • 1 spsk akaciehonning kan erstattes med lidt sirup eller et drys sukker
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Læg kyllingstykkerne i et ildfast fad/støbejernsfad. Drys godt med salt og peber på begge sider og steg nu kyllingen 30 minutter v. 175 grader varmluft.
    Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift
  • Imens kyllingen steger, klargør du grøntsager/rabarber.
    Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift
  • Vask og snit rabarberne i 3 cm stykker. Husk at du skal gemme den nederste del af rabarberne, den er nemlig den sødeste
    Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift
  • Tag kyllingefadet ud af ovnen og fordel grøntsager og rabarber omkring kyllingen. Tilsæt fløden. Dryp med akaciehonning henover grøntsagerne og sæt nu fadet i ovnen i 30 minutter v. 175 grader varmluft
    Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift
  • Retten er færdig, når kyllingen er gennemstegt, sprød på toppen og grøntsagerne/rabarberne er møre.
  • Servér gerne retten med ris og flutes til
    Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift

Noter

Du kan opleve at fløden skiller, medmindre du bruger madlavningsfløde. 
Du kan vente med at tilsætte fløden til der er et kvarter tilbage af tilberedningstiden. 
Retten kan fryses
Jeg tænker også at retten vil være lækker med kyllingebryst i baconsvøb på toppen? 
Få opskriften på hjemmelavede flutes her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kylling med forårsløg, rabarber og rødløg – en nem, lækker og smagfuld ret

Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftForberedelserne tager få minutter,  så det er en nem ret der også er meget billig at lave. Retten i sig selv er ret fedtfattig, hvis du altså bruger fløde i en lightversion. Måske bouillon også kan bruges?

Husk at du også skal bruge den nederste del af rabarberne, det er nemlig den sødeste del.Bare lige et vigtigt rabarbertip fra mig til dig 🙂Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftIndrømmet. Når retten er tilberedt, er den ikke særligt fotogen, men du skal da alligevel lige se et billede af den her:Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftJeg tilsatte fløden, da der var en ½ time tilbage af tilberedningstiden, så kaffefløden skilte, men hvis du bruger madlavningsfløde og venter med at tilsætte fløden til det sidste kvartér, skulle du gerne undgå dette.

Retten smagte dog fantastisk og grøntsager og rabarber havde den fineste konsistens og smag, så vi manglede dog intet flødesovs. Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskriftKyllingen blev meget saftig og jeg tænker at det skyldes at rabarberne, løgene og flødesovsen gav fugtighed til kyllingen. Alle ingredienser tog smag af hinanden.

Her i huset var vi vilde med retten og jeg har glædet mig til at dele opskriften fra dig.

Hvis du har rabarber i haven, så spring du bare på et kyllingeeksperiment med dem. Hvo intet vover, intet vinder, du ved 🙂Kylling med rabarber og rødløg i ovn - opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •