Prøv en nem krydderkage med olie – nem og hurtig at lave med gode jule krydderier.
En svampet lækker krydderkage med kanel og kardemomme er svær at stikke.
Duften der breder sig i køkkenet vækker jubel året rundt og ikke kun i julemåneden.
Krydderkagen er en kage klassiker i de danske køkkener. Måske du kender den med rosiner?
Denne krydderkage er rigtig nem at lave og den er faktisk rimeligt fedtfattig, for der er kun brugt 1 dl. olie i dejen. Kagen er derfor noget billigere at lave, end en klassisk gammeldags krydderkage med smør, som f.eks. denne.
Kagen kan nydes som den er, eller du kan også pynte den med glasur. Prøv også at lægge den sammen med en god smørcreme – uhm <3
Riv gerne et par æbler i dejen, hvis du har nogle i overskud. Tilsæt også gerne lidt æblemos.
Æbler vil tilføre kagen både fugt og smag. Æbler og kanel/kardemomme kan bare noget sammen, når det forenes i kage. Bare lige et tip til dig. 🙂
Det tog mig under 10 minutter at røre kagedejen sammen, alt inklusive, så det er en nem og hurtig kage at bage.
Krydderkage med olie – få en god nem fedtfattig opskrift her
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 100 gram brun farin
- 250 gram hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 dl olie (solsikke- eller rapsolie). Kan erstattes med smeltet smør
- 1 dl mælk
- evt 50 gram rosiner
- evt. 1-2 æbler fintrevne
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og brun farin hvidt og skummende. Tilsæt olie og mælk
- Bland alle de tørre ingredienser og vend det i dejen med en dejskraber
- Pisk ikke men vend kun dejen rundt
- Smør et kagefad eller beklæd med bagepapir. Jeg brugte et højt tærtefad på 27 cm i diameter. Du kan også bruge en lille rugbrødsform eller en springform
- Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Kagen er færdig, når den er sprød på toppen og gennembagt inde i midten. Prik i kagen med en strikkepind
- Nyd kagen lun eller afkølet
Noter
Prøv krydderkagen med rosiner eller læg den sammen med smørcreme – en nem og hurtig kage med krydderier
Duften i huset, når du bager krydderkage, er helt ubeskrivelig god. De kagesultne i din familie vil med garanti strømme til. 🙂
Kagen er perfekt til en hyggestund med en god kop kaffe eller te til. Den er også nem at tage med på tur. En oplagt klassens-time eller kollega-kage er den også.
Skal der rosiner i krydderkage?
Rosiner i bagværk er der meget delte meninger om. Mange har vist et had/kærlighedsforhold til rosiner i kage og brød.
Du bestemmer helt selv om du vil putte rosiner i din krydderkage. Jeg synes den smager godt både med og uden.
En fin og lækker krydderkage, der smager rigtigt godt som den er, men prøv også at lægge den sammen med smørcreme med vanilje.
Uhm – en lækkerbisken, men så ryger det fedtfattige vist lidt. Rigtig god fornøjelse med krydderkagen til dig.
Få flere gode opskrifter på krydderkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.