Abrikostærte. Få en god nem opskrift på en lækker abrikoskage – en saftig og lækker kage med abrikos.

Friske, søde, modne, abrikoser. Hvad kan man mon trylle med dem tænkte jeg, da min mand kom hjem med en bakke.
En frisk sød abrikostærte måske?
I mit køkken er der sjældent langt fra tanke til handling. Lynhurtigt fandt jeg en god opskrift på bloggen, jeg kunne bruge som udgangspunkt.
Det blev denne nemme og lækre rabarbertærte jeg kastede mig over. Mest forbi dejen kan laves på 10 minutter og fordi terrassen kaldte på på mig, denne skønne solskinssøndag.
Abrikostærten blev fin og solgul. En perfekt kage at servere en sommersøndag i solskin.
Abrikostærten kan laves på få minutter. En dejlig saftig frugtkage. Måske du har lidt frisk frugt eller friske bær på lager.
Du behøver ikke bruge abrikos, men al anden frugt eller andre bær kan sagtens bruges.
Har du lidt marcipan, vil det være helt perfekt at tilsætte lidt marcipantern til kagen, men det er ikke nødvendigt.
Det kan være lidt svært at vide hvor sure abrikoserne er, så smag gerne på én af dem først.
Jeg måtte drysse lidt ekstra sukker på efter bagningen, da mine abrikos var ret sure.
Hvis du serverer en sød vaniljeis til, så gør det ikke noget at frugterne er lidt syrlige.
Prøv dig frem og prøvesmag gerne et lille hemmeligt stykke kage, før du serverer den for dine gæster.
Nem abrikostærte – få en god nem opskrift på kage med friske abrikos hér

Ingredienser
- 125 gram smør smeltet
- 175 gram sukker ca. 2 dl.
- 1½ tsk vanillesukker
- 120 gram hvedemel ca. 2 dl
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 små æg eller 1 stort
- 200 gram abrikos (friske) Befriet for sten og skåret i halve/kvarte. Kan erstattes med anden frisk frugt/andre bær
- Drys: Sukker evt. rørsukker eller perlesukker
- evt. 100 gram marcipan i tern
- Tilbehør: Flødeskum, vaniljecreme eller vaniljeis
Sådan gør du
- Put smør i en gryde og lad det smelte langsomt sammen med sukker og vaniljesukker

- Tag gryden af varmen.

- Bland mel med bagepulver og salt og rør det i smørblandingen. Dejen kan røres blot med ske

- Rør ægget i

- Vask abrikoserne, befri dem for sten og skær dem i halve

- Vend abrikoserne med et par spsk sukker og lad dem trække lidt

- Smør et mindre tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad målte 27 cm i diameter

- Læg abrikoserne på toppen. Tryk dem lidt ned i dejen. Du kan også snitte abrikoserne i tern og vende dem i dejen.

- Drys med ekstra sukker på toppen.

- Bag tærten nederst i ovnen ica. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til den er gennembagt. Bagetiden afhænger af den form du bruger og din ovns varmeevne.

- Hold godt øje de sidste minutter. Tærten er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. Abrikoserne gør kagen ekstra svampet og saftig

- Lad abrikostærten sætte sig lidt, før du skærer den ud. Drys evt. med ekstra sukker, hvis du synes den er for syrlig.

- Servér tærten lun med vaniljeflødeskum eller vaniljeis til

Noter
En nem og lækker frugttærte med abrikoser, klar på ingen tid.
Dejen må være den nemmeste dej i verden. Alt røres bare sammen i gryde – voila! Nemmere bliver det ikke.
Kan du ikke lige opdrive abrikos, så kan du sikkert finde anden frisk frugt at tilsætte eller andre bær?
Kagen står klar i køkkenet og venter på at blive spist som aften-dessert.
Uhm – måske vi skal prøve den med flødeskum med et sukkerstrejf i eller en god vaniljecreme måske?
Abrikoserne afgiver meget fugt, og når kagen sætter sig efter afkøling, vil den blive ekstra svampet og lækker, næsten mazarin-agtig.
Hvis du bruger rabarber til kagen, kan du også opleve af nogle sorter kan være lidt sure, det samme med ribs. Tilsæt evt. lidt ekstra sukker bagefter.
Frugtkager er skønne!
God fornøjelse med abrikoskagen. Jeg håber den vil smage dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på kager med abrikoser her:
1.

2.

3.

4.










Hej Gitte
Marie Holm har en fantastisk opskrift på abricostærte på crocque monsure (radio 24/7). Hun har også en marmelade i mogen med samme navn.