Abrikostærte – nem kage med friske abrikoser

  • Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Abrikostærte - nem kage med friske abrikoserFriske, søde, modne, abrikoser. Hvad kan man mon trylle med dem tænkte jeg, da min mand kom hjem med en bakke.

En frisk sød abrikostærte måske?

I mit køkken er der sjældent langt fra tanke til handling og lynhurtigt fandt jeg en god opskrift på bloggen, jeg kunne bruge som udgangspunkt.

Det blev denne nemme og lækre rabarbertærte jeg kastede mig over, mest forbi dejen kan laves på 10 minutter og fordi terrassen kaldte på på mig denne skønne solskinssøndag.

Abrikostærten blev fin og solgul og var en genial servering en sommersøndag i solskin. Abrikostærte - nem kage med friske abrikoserAbrikostærten kan laves på få minutter – en helt genial kage at bage hvis du har lidt frisk frugt eller friske bær på lager. Du behøver ikke bruge abrikos, men al anden frugt eller andre bær kan sagtens bruges.

Har du lidt marcipan, vil det være helt perfekt at tilsætte lidt marcipantern til kagen, men det er ikke nødvendigt. Abrikostærte - nem kage med friske abrikoserDet kan være lidt svært at vide hvor sure abrikoserne er, så smag gerne på én af dem først. Jeg måtte drysse lidt ekstra sukker på efter bagningen, da mine abrikos var ret sure.

Hvis du serverer en sød vaniljeis til, så gør det faktisk ikke noget at frugterne er lidt syrlige. Prøv dig frem og prøvesmag gerne et lille hemmeligt stykke kage, før du serverer den for dine gæster.

Nem abrikostærte – opskrift på kage med friske abrikos

Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
En nem og lækker frugttærte med abrikos
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: abrikos, abrikostærte, kage med friske abrikos
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør smeltet
  • 2 dl sukker Er dine abrikos meget søde, kan du nok nøjes med 1½ dl
  • tsk vanillesukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 små æg eller 1 stort
  • 200 gram abrikos (friske) Befriet for sten og skåret i halve/kvarte
  • Drys: Sukker evt. rørsukker
  • evt. 100 gram marcipan i tern
  • Tilbehør: Flødeskum, vaniljecreme eller vaniljeis

Sådan gør du

  • Put smør i en gryde og lad det smelte langsomt sammen med sukker og vaniljesukker
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Tag gryden af varmen.
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Bland mel med bagepulver og salt og rør det i smørblandingen. Dejen kan røres blot med ske
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Rør ægget i
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Vask abrikoserne, befri dem for sten og skær dem i halve
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Vend abrikoserne med et par spsk sukker og lad dem trække lidt
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Smør et mindre tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad målte 27 cm i diameter
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Læg abrikoserne på toppen. Tryk dem lidt ned i dejen.
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Drys med ekstra sukker
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Bag tærten ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft.
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Hold godt øje de sidste minutter. Tærten er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Lad abrikostærten sætte sig lidt, før du skærer den ud. Drys evt. med ekstra sukker
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
  • Servér tærten lun med flødeskum eller vaniljeis til.
    Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser

Noter

Det kan være lidt svært at vide hvor sure abrikoserne er, så smag gerne på én af dem først. Brug gerne de meget bløde, de er nemlig modne.
Jeg måtte drysse lidt ekstra sukker på efter bagningen, da mine abrikos var ret sure. Hvis du serverer en sød vaniljeis til, så gør det faktisk ikke noget at frugterne er lidt syrlige. Prøv dig frem og prøvesmag tærten før serveringen
Du kan bruge al anden frugt til tærten - rabarber, jordbær, hindbær, blåbær, æbler, pærer, blommer, kirsebær, ribs...
Kagen er fryseegnet og kan lunes i ovnen efter optøning
Abrikoserne afgiver meget fugt, så det kan være lidt svært at tjekke hvornår kagen er gennembagt. Kagen sætter sig og bliver svampet og lækker efter afkøling

Abrikostærte - nem kage med friske abrikoserEn nem og lækker frugttærte, klar på ingen tid.

Dejen må være den nemmeste dej i verden. Alt røres bare sammen i gryde – voila! Nemmere bliver det ikke.

Kan du ikke lige opdrive abrikos, så kan du sikkert finde anden frisk frugt at tilsætte eller andre bær?
Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser
Kagen står klar i køkkenet og venter på at blive spist som aften-dessert. Uhm – måske vi skal prøve den med flødeskum med et sukkerstrejf i eller en god vaniljecreme måske?

Abrikostærte - nem kage med friske abrikoserAbrikoserne afgiver meget fugt, og når kagen sætter sig efter afkøling, vil den blive ekstra svampet og lækker, næsten mazarin-agtig. En skøn frugtkage <3Abrikostærte - nem kage med friske abrikoserJeg måtte drysse med lidt ekstra sukker på toppen, efter at have prøvesmagt det første stykke, men pyt – det blev kagen ikke ringere af.  🙂

Hvis du bruger rabarber til kagen, kan du også opleve af nogle sorter kan være lidt sure, det samme med ribs. Tilsæt evt. lidt ekstra sukker bagefter.

God fornøjelse med abrikoskagen – jeg håber den vil smage dig 🙂Abrikostærte - nem kage med friske abrikoser


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
Marie Holm har en fantastisk opskrift på abricostærte på crocque monsure (radio 24/7). Hun har også en marmelade i mogen med samme navn.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer