Lækker saftig krydderkage bagt med smør og farin

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2015-02-10 18.45.09

Vi skal på tur ud til bedstemor i morgen og hun har lige for tiden et “crunch” på krydderkager. “Lige for tiden” kunne vist godt justeres til “hele livet” når jeg tænker efter? Da jeg var barn var min mors yndlingskage honningkager; orv hvor har vi spist mange honningkager i tidens løb. Krydderkager er lige min mor og det virker til, at hendes døtre tilsyneladende har arvet den last ;-).

Nogen gange bager jeg en kage til min mor og tager med i stedet for en blomst,  når vi skal på besøg. Sådan gik det også med ølkagen, der kom med på visit. Jamen halløj hvor den vakte jubel; hun blev så vild med den, at hun nu har bagt den selv en masse gange. Altid serveret med tandsmør:-)

Min  mor er nu begyndt at tage ølkage med når HUN skal på besøg. Krydderkagen længe leve. 🙂

I morgen skal vi på visit igen og trænger vi ikke til lidt afveksling i ølkage-temaet?

JO hvad med en helt almindelig  krydderkage bagt med smør og farin? Håber også den vil vække jubel. Måske min mor får fundet sig en ny favorit-kage? 🙂

Krydderkagen classic – smagte rigtigt fint- krydret og ikke for sød. Den er supernem at lave og bliver blød og sprød. Nogen ville putte rosiner i, men en hurtig afstemning i familien gjorde udslaget: NEJ TIL ROSINER I BAGVÆRK!! Rolig nu, vi springer bare over rosinerne. Tilsæt dem endelig hvis din familie ikke protesterer 😉

2015-02-10 18.41.57

Her kommer opskriften på:

Lækker saftig krydderkage bagt med smør og farin:

Du skal bruge:

175 gram blødgjort smør

200 gram farin

1 æg

250 gram hvedemel

1 tsk. natron

1 tsk. stødt ingefær, 1 tsk. stødt allehånde,1 spsk. kanel,2 tsk. kardemomme,1 tsk. stødt nellike

2 dl. mælk

2015-02-10 18.45.28

Sådan laver du

Lækker saftig krydderkage bagt med smør og farin:

Sådan gør du:

 • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
 • Rør smør og farin godt. Brug gerne din elpisker.
 • Tilsæt ægget.
 • Bland krydderier og natron i hvedemel og tilsæt det skiftesvis med mælken, imens der røres.
 • Hæld dejen i en smurt rugbrødsform.
 • Bag kagen 60-75 minutter nederst i ovnen v. 150 grader varmluft.
 • Kagen er færdig når der ikke  længere hænger dej ved strikkepinden/gaflen

Lynhurtig krydderkage, der bestemt er konkurrencedygtig med ølkagen. Den rigelige mængde smør gør kagen svampet og blød og farinen giver kagen den særligt gode krydrede smag.

Jeg tror min mor vil synes om den? Jeg har hende mistænkt for at ville prøve at smøre tandsmør på denne kage også? 😉
2015-02-10 18.43.39Vi var jo altså nødt til at prøvesmage kagen, når nu jeg skulle test-anmelde den for dig her på bloggen. Ja jeg ved godt at kagen var tænkt som en “værtinde-agtig-“kage, og så går det da ikke at have spist af den?

Gruble… Hvordan arrangerer jeg mig ud af det?

Er der ikke noget med at en mor tilgiver alt? 🙂
2015-02-10 18.46.37


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia

Jeg håber da at din mor tilgav dig, at du havde prøvesmagt den.
Jeg sidder i dette øjeblik på arbejdet og får lyst til at bage. Trist at jeg ikke har nogen ingredienser og kun en microbølgeovn til rådighed.

Jan

Vi fik tit krydderkage hjemme da jeg var dreng og efter at have prøvet denne opskrift, synes jeg at den ramte, som jeg husker den vi fik.
Da jeg ikke har den store erfaring i bagning kan du helt sikkert fortælle mig hvor lang tid den skal bage hvis jeg laver dobbelt portion i samme bageform.

Med venlig hilsen Jan

tina nymann

MED rosiner, selvklart;-)
De er børn skal ikke bestemme det hele, vel…..

tina nymann

Så er der købt ind til krydderkage:-)
Kan allerede dufte den, synes jeg….

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer