Krydderkage. Uhm – i dag får du opskriften på en svampet og lækker gammeldags krydderkage.
Vi skal på tur ud til bedstemor i morgen og hun har lige for tiden et “crunch” på krydderkager.
“Lige for tiden” kunne vist godt justeres til “hele livet” når jeg tænker efter?
Da jeg var barn var min mors yndlingskage honningkager; orv hvor har vi spist mange honningkager i tidens løb.
Krydderkager elsker min mor og det virker til, at hendes døtre tilsyneladende har arvet den last 😉
Nogen gange bager jeg en krydderkage til min mor og tager med i stedet for en blomst, når vi skal på besøg.
Det var også på den måde at jeg introducerede min mor for ølkagen.
Halløj hvor den vakte jubel; hun blev så vild med den, at hun nu har bagt den selv en masse gange. Altid serveret med tandsmør 🙂
Hvis du endnu ikke har prøvet at bage ølkagen, så kan du finde en god opskrift lige her
Krydderkagerne længe leve. 🙂
I morgen skal vi på visit hos min mor igen og trænger vi ikke til lidt afveksling i ølkage-temaet?
JO hvad med en helt almindelig krydderkage bagt med smør, brun farin og gode krydderier?
Håber også den vil vække jubel. Måske min mor får fundet sig en ny favorit-kage? 🙂
Den klassiske krydderkage smagte rigtigt fint- krydret og ikke for sød.
Den er supernem at lave og bliver blød og sprød, svampet og lækker. Helt perfekt faktisk!
Nogen ville putte rosiner i, men en hurtig afstemning i familien gjorde udslaget: NEJ TIL ROSINER I BAGVÆRK!! Du bestemmer selv – rosiner eller ej 🙂
Rolig nu, vi springer bare over rosinerne. Tilsæt dem endelig hvis du – eller din familie – ikke protesterer 😉
Krydderkage – få en god nem opskrift på en svampet og lækker kage hér
Ingredienser
- 175 gram blødt smør
- 200 gram farin
- 1 æg
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk. natron kan erstattes med 2 tsk bagepulver
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt allehånde
- 1 spsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. stødt nellike
- 2 dl. mælk ell. kærnemælk, tykmælk, hvidtøl?
- evt. rosiner
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft
- Blødgør smørret 15 sekunder i mikroovnen
- Rør smør og farin godt, sammen med ægget. Brug gerne din elpisker, men dejen kan også fint røres bare med ske
- Bland krydderier og natron i hvedemel og tilsæt det skiftesvis med mælken, imens der røres.
- Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med smør eller beklædt med bagepapir
- Bag kagen 45-60 minutter nederst i ovnen v. 150 grader varmluft.
- Kagen er færdig når der sprød og der ikke længere hænger dej ved strikkepinden/gaflen.
Noter
Du kan tilsætte 50-100 gram rosiner til kagen
Opbevar krydderkagen tildækket på køkkenbordet - gerne i en plasticpose Kagen er fryseegnetKan også bages som muffins
Gammeldags klassisk skærekage med krydderier – en nem og hurtig kage at bage og den smager skønt!
Dejen er så nem at den fint kan røres bare med en ske. Det gjorde jeg, men du kan også sagtens bare bruge din elpiskerUhm – hvor det dufter, når de gode julekrydderier findes frem fra køkkenskabet 🙂
Kanel, kardemomme, allehånde, stødte nellike og stødt ingefær. Lige præcis alle de krydderier jeg elsker!
Det er nemt og hurtigt at trylle en krydderkage. Ja faktisk kan dejen røres sammen på kun 10 minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet. Når du har sat kagen i ovnen, vil du opleve, at den lifligste kageduft breder sig i huset. Den bedste juleduft.
Jeg kom straks i julestemning, men kan nu sagtens spise kagen hele året rundt. Få tips til flere krydderkage opskrifter nederst i dette indlæg.
Krydderikage er en kageklassiker i de danske køkkener og kagen holder bare, år efter år.
Halløj hvor er det altså bare en lækker kage.
Tilsæt gerne rosiner til dejen eller et lag koldt smør på kagen, hvis du synes? Krydderkagen kan også bages som muffins, beregn ca. den halve bagetid.
Krydderkagen er bestemt konkurrencedygtig med ølkagen.
Den rigelige mængde smør gør kagen svampet og blød og den brune farin, og de gode krydderier, giver kagen den særligt gode krydrede smag.
Jeg tror min mor vil synes om den? Jeg har hende mistænkt for at ville prøve at smøre tandsmør på denne kage også? Mon ikke også det vil være en god idé? Det tror jeg 🙂
Vi var jo altså nødt til at prøvesmage kagen, når nu jeg skulle test-anmelde den for dig her på bloggen.
Ja jeg ved godt at kagen var tænkt som en “værtinde-agtig-“kage, og så går det da ikke at have spist af den? Gruble… Hvordan arrangerer jeg mig ud af det?
Er der ikke noget med at en mor tilgiver alt? 🙂
Hvis du er vild med krydderkager, så prøv også denne nemme sirupskage eller honningkage. Du kunne også prøve denne honningkage med smørcreme, den er super god. 🙂
Prøv også denne krydderkage med olie i dejen eller denne fedtfattige version med æblemos i dejen
Få flere opskrifter på krydderkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hvad er størrelsen på din brødform, som du bruger i opskriften? 🙂
Virkelig den bedste dej til kage og kæmpe muffins 😍
Lavede en dobbelt portion.
En til rugbrødsformen og en portion til 6 stk store muffins
De holder fint i 3-4 dage i en lufttæt pose 😃
Jeg har erfaring med at give min muffin 10-15 sekunder i mikroovnen.
Så bliver den igen blød og indbydende 😍
Ved du, om det er ok at bruge Kærgården i stedet for smør? Det er altid det, jeg lige har i køkkenet. PS: Når man er helt vild med noget, har man et crush på det ;-).
Jeg håber da at din mor tilgav dig, at du havde prøvesmagt den.
Jeg sidder i dette øjeblik på arbejdet og får lyst til at bage. Trist at jeg ikke har nogen ingredienser og kun en microbølgeovn til rådighed.
Vi fik tit krydderkage hjemme da jeg var dreng og efter at have prøvet denne opskrift, synes jeg at den ramte, som jeg husker den vi fik.
Da jeg ikke har den store erfaring i bagning kan du helt sikkert fortælle mig hvor lang tid den skal bage hvis jeg laver dobbelt portion i samme bageform.
Med venlig hilsen Jan
MED rosiner, selvklart;-)
De er børn skal ikke bestemme det hele, vel…..
Så er der købt ind til krydderkage:-)
Kan allerede dufte den, synes jeg….