•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

Suppe er det nemmeste hverdagsmad du kan servere.

En-to-vupti er der mad til en sulten familie på en travl hverdag. Suppe smager rigtigt lækkert, især med godt brød til. Nybagte boller af koldthævet dej, der står klar i køleskabet f.eks.? Serveret med en god klat hjemmelavet hvidløgssmør? Så bliver det ikke meget bedre.

Brød med hvidløgssmør

Vi har mange favoritsupper her i familien og du skal høre om en af dem i dag.  Champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond. En ny familiefavorit.

Det var en rigtig lækker suppe og supernem at lave. Du finder en stribe andre suppeopskrifter på bloggen, klik og kig bare forbi her. Du finder både kyllingesuppe, aspargessuppe, tomatsuppe, minestronesuppe und so weiter. .DSC_1243En god og vigtig ingrediens i dagens suppe var denne Svampefond fra Oscar, som jeg fandt i en butik, husker desværre ikke hvilken?

Jeg må indrømme at jeg ofte springer over hvor bouillon-gærdet er lavest, og bruger bouillonterninger når jeg laver suppe (fy skamme!). Jeg må må indrømme, at bouillon fra ægte fond er toppen af poppen. Allerhelst egen-kogt fond, men hvis det kniber med tiden, så en god købe-fond.

Kan du ikke lige opdrive fond – så fungerer bouillonterninger altså også fint.Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

Her kommer den nemme champignonsuppe-opskrift til dig:

Champignonsuppe med flødeost – nem suppe

Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: champignonsuppe, nem suppe
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10 gram smør
  • 3 bouillonterninger
  • 2 store løg i tern
  • 500 gram rensede champignon 3 glas kan også bruges
  • 1-2 spsk tørret timian frisk kan også bruges
  • 6 spsk svampefond eller anden koncentreret fond, kan du ikke opdrive det, så brug en ekstra bouillonterning
  • 6 spsk hvedemel
  • 1 hvidløgsflødeost eller anden flødeost 2,5 dl. fløde kan bruges i stedet
  • Salt+hvidløgspeber
  • Evt. jævning
  • 3 liter kogende vand
  • Tilbehør: nybagt brød med hvidløgssmør

Hvidløgssmør

  • 50 gram smør
  • 3 fed friskpressede hvidløgsfed
  • 2 tsk persille
  • 1 knivspids groft salt

Sådan gør du

  • Svits løg og bouillonterninger i smørret
  • Tilsæt timian, salt og hvidløgspeber
  • Svits champignon med, til de skifter farve. Tilsæt svampefond
  • Tilsæt hvedemel og lad det opsuge væden
  • Tilsæt kogende vand og lad suppen simre et kvarters tid
  • Tilsæt flødeost (eller fløde)
  • Tilsæt lidt jævning, hvis du synes suppen er for tynd
  • Smag suppen til med salt/peber og måske også et strejf citronsaft, hvis du synes?

Noter

Du kan afrunde suppen med fløde i stedet for. Ønsker du en mere kalorielet version, kan fløde/flødeost også udelades.
Suppen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Champignonsuppe med champignon, timian og flødeost smager skønt!

Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefondHvorfor bruge både bouillonterninger og fond? Tjo, for at sikre rigeligt med smag og det skal jeg love dig for at den fik. Hel uovertruffen svampefond altså – kraftig og krydret. Uhm!

Skulle suppen have været lavet på svampefond alene, tænker jeg, at jeg skulle have brugt det meste  af en flaske? Der var angivet 2 spsk koncentreret fond pr. liter suppe, på bagsiden af flasken. Jeg supplerede med bouillonterninger, men prøv dig frem med fond’en og gør dig dine egne erfaringer.

Her ser du lige suppe-fremstillingen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du champignonsuppe – se billederne her:

Hvorfor nu pludselig hvidløgsost i suppen? Tjo fordi det afrunder smagen så fint og kan erstatte fløden. Også fint, fordi man ofte har en rest i køleskabet der lige skal bruges. Vær endelig obs på dine flødeoste, og smid dem ikke ud, hvis du har rester. Brug dem i suppe eller rør osten op med pesto og smør det på en pizzabund eller pizzabrød. Smager SÅ lækkert!

Jeg brugte en grøn hvidløgs-philadelphia, men alle andre versioner og mærker kan også bruges (måske dog lige minus rejeost? 😉DSC_1248

Det er smørret der gør’et men det er hvidløgssmørret der scorer keglerne. 🙂DSC_1251Når vi serverer nybagte boller/suppebrød, kan der spises MEGET brød, hvis der samtidigt serveres nyrørt hvidløgssmør. Bare lige så du ved det.;-)

Jeg har angivet 50 gram smør ovenfor i opskriften, men du kender jo din familie bedst og ved hvor meget smør de kan spise? Lav rigeligt. Hvidløgssmørret smager også rigtigt fint dagen efter, hvis der skulle være en rest. Har I både brød og smør til overs dagen efter, kan du nemt trylle gratinerede hvidløgsbrød måske med ostedrys?
Brød med hvidløgssmør

Så er der suppe-servering! 🙂

Endnu en nem hverdagsmenu så dagens lys. En suppeservering er helt perfekt til lange, sene, travle arbejdsdage. Også perfekt til råkolde efterårsagtige-dage, hvor familien trænger til at blive varmet op, fra inderst til yderst. Suppe er perfekt som middel til at varme kolde sjæle og legemer 🙂

Rigtig god suppe-fornøjelse til dig – håber suppen vil smage dig 🙂
Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond


  •  
  •  
  •  
  •  
  •