Grillet brød & hvidløgssmør med krydderurter

Grillet brød & hvidløgssmør med krydderurterHvad siger du til en lækker sprød skive grillet brød med hvidløgssmør med krydderurter?

Jeg siger dig bare én ting: Det smager så godt, at jeg næsten ikke behøver andet tilbehør, når vi griller. Jeg sidder bare dér, lykkeligt gumlende på min skive brød med krydderurte-tandsmør. 🙂

Derfor:

Har du en rest brød, så smid den endelig ikke ud. Du kan nemlig grille brødet SÅ sprødt og lækkert, at du tror det er lyv, og topper du så brødet med hjemmelavet hvidløgssmør med krydderurter, så er du lykkens pamfilius.

Det er verdens nemmeste opskrift der kommer her. Prøv den næste gang I skal grille og I har brød til overs. Bliver I mange omkring bordet, så køb gerne et lækkert brød/flutes hos bageren og grill det nogle minutter på hver side.

Skorpen bliver sprød og får en god grillet smag, næsten som et Verdens Bedste Brød der også er tilberedt ved høj temperatur?

Et lidt halvtrist færdigtkøbt brød til en 10’er, blev tryllet om og vi spiste brødet som tilbehør til en grillmenu. Det var en perfekt servering og et genialt stop madspilds-påhit:-)Grillet brød & hvidløgssmør med krydderurterJeg har brugt friske krydderurter fra haven eller rettere vi. Det var min søn der lavede krydderurtesmøret, så hvilke han præcist brugte, ved jeg ikke. “Kan du ikke gå ud og hente et par håndfulde krydderurter fra krukken udenfor?” spurgte jeg ham, og så gik han straks på eventyr 😉

Vi har både timian, oregano, basilikum, citronmelisse og bredbladet persille, så mon ikke det var en god blanding? 🙂

Jeg har ikke engang taget et foto af vores krydderurte-krukke, men det skal nok komme.

Planterne skyder helt vildt disse dage, og de er allerede ved at vokse sig ud af krukken, så vi må lave MEGET hvidløgssmør med udvalgte krydderurter, for at holde bund i dem. Sikke en hård tjans at have, men mon ikke vi kommer over det? 😉

Hvad kan man ellers bruge hjemmelavede krydderurter til? Tjo hvad med en lækker basilikumpesto måske?eller hvad med  denne yndlingspastaret med tomater, ost og basilikum. Den er skøn! 🙂Friske krydderurter er jo også altid gode at bruge i marinader, dressinger og som krydderi i alle retter, hvor der skal bruges krydderi. Husk at du skal bruge næsten 1 spsk friske krydderurter eller mere, for at få så intens en smag som i 1 tsk tørrede krydderurter. Det er bare min erfaring 🙂

Brug gerne de krydderurter du har, til hvidløgssmørret. Har du ingen krydderurter på lager, så smager hvidløgssmørret altså også godt hvis du bare bruger frysetørrede krydderier og selvfølgelig smager smørret også godt bare med hvidløg alene.Culottesteg med hvidløg og bagte løgHer i huset er vi bestemt ikke hvidløgsforskrækkede, så vi bruger gerne 3-4 fed til en portion. Dosér selv mængden efter egne smagsløg. Er du slet ikke fan af hvidløg, kan det selvfølgelig sagtens udelades 🙂

Opskriften nedenfor er kun anvisende. Brug bare de krydderurter du har og den hvidløgsmængde, du kan acceptere. 😉

Portionsmængden varierer jo også efter hvor mange personer i er. Jeg vil tro, at du skal regne med minimum 25 gram smør pr. person? Vi spiser dog meget mere her i huset. 😉 Lav gerne rigeligt, for resten sagtens holde sig på køl i 3-4 dage

Grillet brød & hvidløgssmør med krydderurter
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grillet brød & hvidløgssmør med krydderurter
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 3-4 pers
Det skal du bruge:
  • 100-50 gram blødt smør (afhængig af hvor mange personer I er)
  • 1-2 spsk fintsnittede krydderurter - ca. 1 håndfuld (f.eks. timian/oregano/basilkum/citronmelisse)
  • 2-3 fed friskpressede hvidløg
  • Salt. Gerne urtesalt
  • Hvidløgssmørret kan holde sig 3-4 dage i køleskab, opbevaret under tætsluttende låg (f.eks. i smørbakken)
  • ½ brød, flute eller andet brød. Gerne daggammelt brød. Brug den mængde I kan spise.
Sådan gør du:
  1. Rør smørret blødt med en gaffel
  2. Rør hvidløgsfed og krydderurter i.
  3. Smag til med salt.
  4. Stil hvidløgssmørret på køl, til det skal bruges.
  5. Grillet brød:
  6. Bruger du daggammelt/tørt brød, så dyp det gerne under vandhanen først.
  7. Gril det færdige brød, når de øvrige grillretter er taget af grillen, måske imens dit kød hviler eller imens det skæres ud?
  8. Du kan også lægge dit brød ude i siden af grillen, hvis der er plads, i den sidste grilltid.
  9. Et grillet brød skal grilles ved middelvarme og kun have ca. 1 minut på hver side. Hold øje med det og vend det tit.
  10. Overfladen skal være sprød uden at være brændt.
  11. Udskæres og serveres straks, med et tykt lag hvidløgssmør med krydderurter

Grillet brød & hvidløgssmør med krydderurterHvidløgssmørret smager godt på brød, men har du en rest, så prøv at putte et par tsk. i en bagt kartoffel f.eks.

Når du steger steaks, så læg også gerne et par tsk krydderurtersmør på toppen lige efter servering. Smørret vil smelte ned over steaken på fortryllende vis og efterlade den skønneste smag.

Krydderurtesmørret kan holde sig 3-4 dage på køl og kan bruges til alverdens lækkerier. Et hit til enhver grillmenu og på buffetborde. Prøv også at smøre en sandwich med det. Uhm <3

God fornøjelse med både grillet brød og krydderurtesmør. Jeg er sikker på, at du bliver fan 🙂
Grillet brød & hvidløgssmør med krydderurter

Mere inspiration

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.