Makronsnitter med makroner og jordbær. <3 Uhm i dag får du opskriften på de lækreste makronsnitter lavet med friske bær.
Hvo intet vover, intet vinder.
I dag lavede jeg et eksperimenterende kage forsøg som bare lykkedes så godt! Det er nogle gange godt at turde satse, også i kagesammenhæng 🙂
Jeg prøvede at bage bloggens populær makronsnitter, men brugte makroner i stedet for marcipan og friske jordbær i stedet for jordbærsyltetøj.
Den oprindelige makronsnitteopskrift kan du se her:
Det var en sød bloglæser, som jeg har kendt igennem flere år, der foreslog mig at prøve at bage makronsnitterne med makroner i stedet for marcipan. Sikke en god idé! “Jeg har aldrig haft så stort et makronforbrug som siden du introducerede makronsnittekagen og jeg løb tør for marcipan” skrev søde Helle.Skønt med bloglæsere, der er gode til at eksperimentere.
Jeg tog da straks bageudfordringen op. Jeg ville da også prøve at bage makronsnitter med makroner i stedet for marcipan!Da jeg var klar til dagens bageudfordring, kom jeg i tanke om de friske bær i køleskabet.
Tænke, tænke. Kunne man mon ikke peppe den søde makronkage op med friske bær?
Jeg prøvede lykken, snittede jordbær og lagde bærrene på kagen under marengsen.
Det blev en meget lækker og meget anderledes makronsnitte-kage. En frisk kage med en blød og cremet makronmasse, der blev helt sprød på toppen.
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Jeg spurgte på bloggens Facebook-side, om nogen af jer kunne tænke jer opskriften. Sikke da et heppekor der straks jublede – “JA TAK vi vil meget gerne have opskriften!”.Jeg skyndte mig da straks at gå i gang med skriveriet og her kommer den:
Makronsnitter med makroner og jordbær – nemme lækre sommer kager
Ingredienser
Kagebund:
- 225 gram hvedemel
- 100 gram sukker
- 1 tsk bagepulver
- 125 gram smør blødt
- 2 æggeblommer
Marengstop
- 200 gram jordbær andre bær/anden frugt kan bruges men du kan også bruges syltetøj/kompot. Brug 1½ dl syltetøj
- 1 spsk Maizenamel + 1 spsk sukker
- 225 gram flormelis
- 100 gram makroner knuste. Kan erstattes med 100 gram revet marcipan
- 2 æggehvider skal ikke piskes
Sådan gør du
- Bland mel, sukker og bagepulver. Smuldr smørret i.
- Tilsæt æggeblommer og saml dejen til en kugle
- Beklæd en bageform med bagepapir. Min form målte ca. 22x30 cm
- Pres dejen ud i kageformen og bag nu kagebunden 15 minutter v. 175 grader varmluft til den er let gylden.
- Klargør fyldet imens. Knus makronerne og bland dem med flormelis og æggehvider (hviderne skal ikke piskes)
- Rør makronmassen sammen med en ske
- Vask og snit jordbærrene i skiver
- Tag kagebunden ud af ovnen og læg jordbærskiverne på kagen. Drys gerne med 1 spsk Maizena/kartoffelmel, det vil opsuge noget af væden
- Fordel makronmassen på kagen. Sæt fadet i ovnen og bag den yderligere ca. 25 minutter igen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når makronmassen er sprød og gylden på toppen.
- Løft kagen afkøle helt, før du skærer den i snitter. Massen er lidt blød, så brug en skarp kniv.
- Servér gerne makronsnitterne med friske bær og flødeskum
Noter
Kan kan laves med syltetøj i stedet for. Brug ca. 1½ dl syltetøj, gerne af lidt syrlige bær.
Kagerne er bedst på bagedagen, men kan fint holde sig 2-3 dage. Prøv også disse med butterdej. Du kan bruge alle slags bær/anden frugt til kagen også rabarberMakronkager med makronmarengs og jordbær eller syltetøj – en sød, saftig og lækker kage
Hvor var det altså bare nogle lækre makronsnitter med jordbær og makroner!
Det var en rigtig god ide at bruge knuste makroner til makrontoppen. Så lækkert og en del billigere at bruge end marcipan. Tak til søde Helle for det tip 🙂
Hvis det er bærsæson, når du kommer forbi denne opskrift, så prøv da gerne lige makronsnitterne med friske jordbær.
Hvis ikke, så kan du altså også fint lave makronsnitterne som de helt “normale” makronsnitter med syltetøj.
Jordbærrene afgiver jo en del væde, så makronmassen bliver blødere end hvis du bager makronsnitterne med syltetøj.
Hvis du drysser jordbærrene med 1 spsk Maizena/kartoffelmel, vil det opsuge noget af væden.
Makronsnitterne kan også laves med andre bær/anden frugt. Prøv f.eks. disse med blåbær ell. rabarber.
Du bestemmer helt selv om du vil vil bruge makroner til makronsnitterne eller om du vil bruge friskrevet marcipan.
Begge slags kager er jeg ret så vild med og jeg kan anbefale dig at prøve begge varianter. Makronsnitterne er ret søde i det, så selvom det er en lille kage, så er den “drøj” i brug.
Der bliver ca. 12 makronsnitter ud af denne portion og en enkelt er nok.
Jeg har skrevet at portionen rækker til 6 personer, for jeg tænker at de fleste kunne få lyst til at snuppe stykke nummer to også 🙂
Servér gerne friske bær til kagen og lidt flødeskum eller vaniljeis til – det ville være et hit.
Helle, der tippede mig om makronkagen, toppede sin kage med flødeskum blandet med skyr og vaniljesukker og lagde jordbærrene på toppen i stedet. Fænomenal god idé også – det må du prøve 🙂
Alle de jordbærkager jeg helt har fået lyst til at eksperimentere med – jeg vil hamstre jordbær i boderne, så længe jeg kan! 🙂
Vi nød de lækre makronsnitter med jordbær og makroner til en god kop kaffe på terrassen i sommerhuset.
Perfekt. Vi var heldige, at solen lige brød frem, så vi kunne nyde kagen i en solskinsstribe. En skøn kage og en skøn dag.
Måske du skulle prøve de lækre makronsnitter? Jeg giver dem mine allerbedste anbefalinger 🙂
Prøv også denne makronkage med jordbær, den er uden marengs men også super god.
Prøv også denne butterdejsstang med makronfyld a la makronsnitter, disse makronsnitter med marmelade eller disse makronsnitter med rabarber
Få flere opskrifter på makronsnitter her:
1.
2.
3.
4.