•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Makronsnitter med marmelade - nem opskriftHvis du er vild med bagerens makronsnitter, så kig du bare med her.

Man kan faktisk super nemt lave makronsnitter selv og de smager bare så meget bedre end bagerens.

Disse makronsnitter er uden mørdej, men bagt med en nem og lækker smørbagt bund, hvor dejen bare skal skubbes ud i formen med fingrene. Du slipper for kagerulle, ja det er SÅ nem en dej.

Marengsen er også nem, for den skal ikke piskes, men ingredienserne bare røres sammen.Makronsnitter med marmelade - nem opskriftJeg har brugt revet marcipan, men har du ikke marcipan på lager, er der vist noget med at man kan bruge knuste tvebakker og mandelessens? Den variant har jeg endnu til gode at prøve. Den er skrevet på huskekagelisten, sådan en liste er nemlig skøn at have 🙂Makronsnitter med marmelade - nem opskrift

Jeg har brugt blåbærsyltetøj til disse makronsnitter, men du kan bruge anden syltetøj, gerne en lidt syrlig slags som f.eks. hindbærsyltetøj, da kagerne er ret søde. Makronsnitter med marmelade - nem opskrift

Skær gerne små kagesnitter. Der bliver rigtigt mange små makronsnitter af denne portion – 24 stk fik jeg – og der var rigeligt med kage også til alle naboerne på sommerhusvejen. Du kan tro, de kager vakte jubel.

Her i huset var vi også vilde med makronsnitterne og jeg har glædet mig til at  dele opskriften med dig. Du får den lige her. Makronsnitter med marmelade - nem opskrift

Makronsnitter med marmelade – nem opskrift

Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
Lækre makronsnitter med marmelade og marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: makronkager, makronsnitter, marcipan
Portioner: 24 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund:

  • 225 gram hvedemel
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 gram smør
  • 2 æggeblommer

Marmelade og marengstop

  • dl syltetøj hindbær, blåbær ell. anden lidt syrlig syltetøj
  • 225 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan
  • 2 æggehvider skal ikke piskes

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker og bagepulver. Smuldr smørret i.
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Tilsæt æggeblommer og saml dejen til en kugle
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Beklæd en bageform med bagepapir. Min form målte ca. 22x30 cm
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Pres dejen ud i kageformen og bag nu kagebunden 15 minutter v. 175 grader varmluft
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Klargør fyldet imens. Riv marcipanen fint og bland den med flormelis og æggehvider (æggehviderne skal ikke piskes)
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Rør marcipanmassen sammen med en ske
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Tag kagebunden ud af ovnen
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Fordel syltetøjet på kagebunden. Måske du kan nøjes med 1 dl, det kommer an på hvor flydende den er.
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Fordel marcipanen på toppen af kagen i små klatter. Sukkermassen fordeler sig under bagningen. Sæt ovnen og bag den 15-20 minutter igen v. 175 grader varmluft.
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Kagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen. Marengsen krakelerer lidt på toppen, men den "flader" lidt ud, når den køler, så makronsnitterne skal nok komme til at ligne bagerens
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
  • Lad kagen afkøle, før du skærer den ud i små snitter
    Makronsnitter med marmelade - nem opskrift

Noter

Brug gerne  en lidt syrlig marmelade til makronsnitterne.
En god rabarberkompot vil også være lækkert i kagerne.
Kagerne er bedst på bagedagen, men pak dem bagepapir og plastpose, så vil de fint kunne holde sig i 2-3 dage. 
Hvis du fordobler opskriften, vil jeg tro at dejen vil kunne fylde en hel bageplade
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre makronsnitter med blåbærsyltetøj – SÅ nemme at lave

Makronsnitter med marmelade - nem opskriftHer ser du et glimt af en lun makronsnitte-kage, der står og køler af og venter på at blive skåret ud som snitter. du kan tro, at ventetiden kan være lang 🙂

Jeg skar kagen ud i 24 små stykker og det var perfekte små bidder, når kagen nu er ret sød i det. Makronsnitter med marmelade - nem opskriftJeg er ret vild med den krakelerede marengs-overflade og marcipan i marengs er altså bare et hit. Marengstoppen bliver helt så god som på bagerens makronssnitter, eller endnu bedre faktisk 🙂Makronsnitter med marmelade - nem opskriftDisse makronsnitter kan du altså godt glæde dig til at smage og prøve at bage første gang.

Faktisk er kagerne rigtigt nemme at lave og meget “drøje”, så der bliver kage nok til mange i denne forholdsvis lille portion.

Makronsnitterne vil være et hit på ethvert kagebord og både børn og voksne vil være vilde med dem

Makronsnitter med marmelade - nem opskriftMon ikke også man vil kunne bruge friske bær i kagerne? Jeg tænker at friske blåbær, brombær eller hindbær vil være et hit og så vil kagen måske heller ikke blive helt så sød?

Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med opskriften når nu det bliver bærsæson. 🙂Makronsnitter med marmelade - nem opskriftDenne version er dog rigtig skøn og du kan glæde dig til at prøvesmage de lækre makronsnitter.

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •