•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerMozzarella kartofler <3 Kartoffelfrikadeller af allerbedste slags, skal du høre om i dag.

Tænk sig, at nogle af de lækreste retter pludselig kan trylles frem, ud af det blå, med baggrund i hvad der lige er i overskud i køleskabet?Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerJeg havde en rest kartofler og to kugler mozzarella-ost, der trængte til at blive brugt. Det stimulerede min kreativitet. Hvad kunne jeg mon finde på?

Som jeg skrevet om i dette spareindlæg, så får jeg som regel brugt alt, hvad jeg har i mit køleskab i bedste stop spild af mad stil Derfor smider jeg jo selvfølgelig heller ikke 7-8 kartofler ud, heller ikke selvom de har været til overs i nogle dage.

De duftede fint, så selvfølgelig skulle de da bruges 🙂

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerDet var da bare mega-godt at jeg genbrugte kartoflerne, for er du vimmer, hvor fik jeg bare lavet nogle lækre sprøde kartoffelfrikadeller med ost.

Forberedelserne tog kun få minutter og du skal kun bruge ganske få ingredienser. Har du en kartoffelrest, er det også en meget billig ret at lave, for du skal næsten kun bruge 2 mozzarellakuglre og så lige 2 æg og lidt rasp. Voila!

Kartoffelfrikadellerne kan også sagtens laves med en rest kartoffelmos tænke jeg? Du kan få en god opskrift på kartoffelmos lige her:

Kartoffelmos -opskrift på hjemmelavet kartoffelmos
En nem klassisk opskrift på mos af kartofler
Se opskriften her
Kartoffelmos - nem opskrift
Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerJeg tænker at du kan bruge al slags ost i kartoffelfrikadellerne? Du kan vel vel også bruge en god rodfrugtmos i stedet for kartofler til frikadellerne?

Denne opskrift kommer vi med garanti til at eksperimentere meget mere med du og jeg, for den er bare så god. Jeg håber også at du bliver glad for den – det er jeg allerede 🙂

Du kan jo bare lige tilpasse opskriften med den mængde kartofler, du har? Jeg tænker, at du sagtens også kan nøjes med en enkelt kugle mozzarellaost måske?

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerMozzarella er en god ost at bruge til kartoffelfrikadeller, for når osten smelter, bliver den ekstra cremet og smelter derfor ekstra godt ind sammen med kartoffelmosen.

Smagen er også mild og ikke så “oste-agtigt” dominerende og det syntes jeg klædte dagens kartoffelfrikadeller. Du bestemmer jo selvfølgelig helt selv hvilken ost du bruger. Måske vi også kunne prøve med feta?Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller“Farsen” var rørt sammen på få minutter. Kartoffelfrikadellerne vendte jeg i æg og rasp, for at gøre dem ekstra sprøde og så stegte jeg kartoffelkuglerne i rigeligt olie på panden.

Jeg friturestegte dem ikke, men det kunne man sagtens gøre. Mon ikke også vi kan bage/stege dem i ovnen? Det vil jeg tro og så vil de jo også blive en del sundere. De suger nemlig mega meget olie de små kartoffelkugler.

Sprøde snackkartofler pandestegt i olie – uhm

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerJeg er ret vild med de lækre mozzarella sticks, der jo er super sprøde. Kender du mon dem?

Jeg ville egentlig gerne lave nogle kartoffelfrikadeller i stil med mozzarella sticks, bare lidt sundere og med lidt grøntsagsfibre i.Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerDet blev til små fine mozzarella kartofler eller mozzarella kartoffel kugler og de var bare så sprøde og lækre og meget nemme at lave.

Jeg lagde et billede på af de lækre kartoffelfrikadeller på bloggens Facebook-side og spurgte om der var nogen af jer der kunne gætte, hvilken hemmelig ingrediens jeg havde puttet i. Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerDet er rigtigt sjovt at spørge jer Facebook-følgere på den måde, for I kommer bare med så gode og inspirerende forslag.

Jeg ender altid ud med en masse gode ideer til nye opskrifter, jeg kan finde på.  I er skønne!

Der var både bud om torskerogn, allehånde, persillerod, tunfisk, muskatnød? Hvor er I altså bare gode! Tak for alle jeres bidrag 🙂

“Hit nu bare med den opskrift, Gitte!!” ved jeg at I sidder og tænker nu. Hvorfor trække pinen? Ja du har ret – opskriften skal du da ikke snydes for, den kommer lige her.Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller

Mozzarella kartofler – opskrift på lækre sprøde kartoffelfrikadeller

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
Sprøde lækre kartoffelfrikadeller med mozzarella
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
Portioner: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 450 gram kogte kolde kartofler fint revet. Du kan bruge kold kartoffelmos i stedet. Ca. mængde - brug dem du har
  • 250 gram mozzarella (drænet vægt) 2 kugler. Revet mozzarellaost eller flødeost kan også bruges. Ost kan også udelades.
  • 1 æg
  • 1-2 tsk paprika kan erstattes med andre krydderier eller krydderurter (friske/tørrede). Du kan også nøjes med salt og peber
  • salt/peber

Panering:

  • 1 æg sammenpisket
  • 1-2 dl rasp evt. pankorasp
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Riv kartoflerne fint eller brug en rest kold kartoffelmos
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
  • Tilsæt æg, paprika og salt/peber.
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
  • Snit mozzarellakuglerne i små stykker og rør nu blandingen godt, så mozzrellaosten fordeles godt
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
  • Lav små kartoffelfrikadeller med en dessertske
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
  • Vend kartoffelfrikadellerne i æg og rasp
  • Put rigeligt olie på en pande og læg kartoffelkuglerne på panden
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
  • Steg kartoffelfrikadellerne ved middelvarme, til de er gyldne og sprøde på alle sider. Supplér med mere olie.
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
  • Servér kartoffelfrikadellerne på stegepanden, så forbliver de sprødest
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller
  • Servéres rygende varme, gerne med aioli eller peanutdip til
    Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller

Noter

Du kan bruge kold kartoffelmos til kartoffelfrikadellerne også. Få en god opskrift på kartoffelmos her
Du kan bruge rodfrugtmos til "frikadellerne" 
Du kan bruge andet ost til kartoffelfrikadellerne f.eks. revet mozzarella eller havartiost
Prøv med andre krydderier f.eks. estragon, oregano, timian, basilikum, rosmarin?
Hvis du vil spare på olien, så kan kartoffelfrikadellerne steges i ovnen. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre mozzarella frikadeller stegt i olie på panden i olie – lavet af kolde kartofler eller kartoffelmos

Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerUhm – disse lækre kartoffelfrikadeller kan du altså godt glæde dig til at smage.

Jeg krydrede med lidt paprika, men friske eller tørrede krydderurter ville også være et hit. Paprika smagte godt og gav “frikadellerne” en lidt stegt krydret smag.

Prøv gerne med andre krydderier f.eks. estragon, oregano, timian, basilikum, rosmarin?

Uhm de smagte godt – sprøde udenpå og cremede, krydrede og osteagtige indeni. <3Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller

Mozzarella vegetar frikadeller smager skønt som en snack serveret med aioli, pesto eller andet dip til

Det er helt oplagt at dyppe de lækre mozzarella kartofler i aioli eller anden dip, det kunne være pesto eller peanutdip?

Dét du ser på billedet her er en lækker peanutbutter dip, som smagte super godt til de sprøde kartoffel snacks.  Jeg kan betro dig, at den servering smager ustoppeligt godt. Det er bare guf!
Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadellerOpskriften på den lækre dip får du nedenfor.

Jeg deler også lige opskrifterne på nogle andre “dips” det vil være lækkert at dyppe snackkartoflerne i.

Peanutbutter dip - cremet peanutbutter sauce
En lækker dip eller sauce med peanutbutter
Se opskriften her
Peanutbutter dip cremet peanutbutter sauce
Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg
Aioli med røget paprika - lækkert dip til pommes frites
Se opskriften her
Chilimayonnaise nem hjemmelavet chilimayo
Hjemmelavet mayonnaise med chili - perfekt til burgere eller pommes frites
Se opskriften her
Chilimayonnaise - nem opskrift på hjemmelavet chili mayo
Pesto med basilikum & mandler basilikumpesto
Det er nemt at lave pesto selv. Prøv den lækre basilikumpesto med mandler
Se opskriften her
Pesto med basilikum & mandler basilikumpesto

Rigtig god fornøjelse med de sprøde mozzarella kartofler til dig. Jeg håber at de også bliver et hit hjemme hos dig 🙂Mozzarella kartofler - kartoffelfrikadeller


  •  
  •  
  •  
  •  
  •