Mozzarella kartofler. Uhm her får du opskriften på sprøde lækre kartoffelfrikadeller med mozzarella.
Tænk sig, at nogle af de lækreste retter pludselig kan trylles frem, ud af det blå, med baggrund i hvad der lige er i overskud i køleskabet?
Jeg havde en rest kogte kolde kartofler og to kugler mozzarella-ost, der trængte til at blive brugt. Tænkt at så få ingredienser kan ende i så stor en succes!
Som jeg skrevet om i dette spareindlæg, så får jeg som regel brugt alt hvad jeg har i bedste stop spild af mad stil. Intet – eller næsten intet – mad bliver smidt ud herhjemme.
Det stimulerer min kreativitet, at få brugt mine rester og disse sprøde kartoffel frikadeller var et resultat af et sådan eksperiment.
Sikke nogle sprøde lækre kartoffelfrikadeller med ost jeg fik lavet hér! Tænk ud af en rest kogte kolde kartofler?
Forberedelserne tog kun få minutter og du skal kun bruge ganske få ingredienser.
Du skal næsten kun bruge 2 mozzarellakugler og så lige 2 æg og lidt rasp. Voila! Ost kan selvfølgelig sagtens udelades eller erstattes med anden ost?
Bare tilpas med den mængde kartofler du har. Du kan fint nøjes med en mindre portion og kun en enkelt kugle mozzarella?
Mozzarella kartoflerne kan også laves med kartoffelmos. Du kan få en god opskrift på hjemmelavet kartoffelmos lige her. Mon ikke også man kan bruge grøntsagsmos/rodfrugtmos?
Har du en rest kogte kolde kartofler, er det også en meget billig ret at lave.
“Farsen” var rørt sammen på få minutter. Kartoffelfrikadellerne vendte jeg i æg og rasp, for at gøre dem ekstra sprøde og så stegte jeg kartoffelkuglerne i rigeligt olie på panden.
Jeg friturestegte dem ikke, men det kunne man sagtens gøre. Mon ikke også vi kan bage/stege dem i ovn eller airfryer?
Det vil jeg tro og så vil de jo også blive en del sundere. De suger nemlig mega meget olie de små kartoffelkugler.
Sprøde snackkartofler pandestegt i olie – uhm.
Uh – jeg er ret vild med de lækre mozzarella sticks, der jo er super sprøde. Kender du mon dem? Disse mozzarella kartofler kommer ret tæt på, men de er bare lidt sundere og har flere grøntsagsfibre i.
Det blev til små fine mozzarella kartofler eller mozzarella kartoffel kugler og de var bare så sprøde og lækre og meget nemme at lave.
Opskriften får du lige her. Nederst i dette indlæg får du tips til flere opskrifter med kartoffel rester.
Mozzarella kartofler – opskrift på lækre sprøde kartoffelfrikadeller
Ingredienser
- 450 gram kogte kolde kartofler fint revet. Du kan bruge kold kartoffelmos i stedet. Ca. mængde - brug dem du har
- 250 gram mozzarella (drænet vægt) 2 kugler. Revet mozzarellaost eller flødeost kan også bruges. Ost kan også udelades.
- 1 æg
- 1-2 tsk paprika kan erstattes med andre krydderier eller krydderurter (friske/tørrede). Du kan også nøjes med salt og peber
- salt/peber
Panering:
- 1 æg sammenpisket
- 1-2 dl rasp evt. pankorasp
- olie til stegning
Sådan gør du
- Riv kartoflerne fint eller brug en rest kold kartoffelmos
- Tilsæt æg, paprika og salt/peber.
- Snit mozzarellakuglerne i små stykker og rør nu blandingen godt, så mozzrellaosten fordeles godt
- Lav små kartoffelfrikadeller med en dessertske
- Vend kartoffelfrikadellerne i æg og rasp
- Put rigeligt olie på en pande og læg kartoffelkuglerne på panden
- Steg kartoffelfrikadellerne ved middelvarme, til de er gyldne og sprøde på alle sider. Supplér med mere olie.
- Servér kartoffelfrikadellerne på stegepanden, så forbliver de sprødest
- Servéres rygende varme, gerne med aioli eller peanutdip til
Noter
Anden ost kan bruges f.eks. revet mozzarella eller havartiost
Paprika kan erstattes med andre krydderier f.eks. estragon, oregano, timian, basilikum, rosmarin?Kan også steges i ovn eller airfryer. Pensl dem gerne med lidt olie. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Sprøde lækre mozzarella frikadeller stegt i olie på panden i olie – lavet af kolde kartofler eller kartoffelmos
Uhm – disse lækre kartoffelfrikadeller kan du altså godt glæde dig til at smage.
Jeg krydrede med lidt paprika, men friske eller tørrede krydderurter ville også være et hit. Paprika smagte godt og gav “frikadellerne” en lidt stegt krydret smag.
Prøv gerne med andre krydderier f.eks. estragon, oregano, timian, basilikum, rosmarin?
Uhm de smagte godt – sprøde udenpå og cremede, krydrede og osteagtige indeni.
Mozzarella er en god ost at bruge til kartoffelfrikadeller. Når osten smelter, bliver den ekstra cremet og smelter derfor ekstra godt ind sammen med kartoffelmosen.
Smagen er også mild og ikke så “oste-agtigt” dominerende og det syntes jeg klædte dagens kartoffelfrikadeller.
Du bestemmer jo selvfølgelig helt selv hvilken ost du bruger. Måske vi også kunne prøve med feta eller revet mozzarella?
Mozzarella vegetar frikadeller smager skønt som en snack serveret med aioli, pesto eller andet dip til
Det er helt oplagt at dyppe de lækre mozzarella kartofler i aioli eller anden dip, det kunne være pesto eller peanutdip?
Dét du ser på billedet her er en lækker peanutbutter dip, som smagte super godt til de sprøde kartoffel snacks. Virkelig guf!
Denne opskrift kommer jeg med garanti til at eksperimentere meget mere med, for den er bare så god. Jeg håber også at du bliver glad for den – det er jeg allerede.
Rigtig god fornøjelse med de sprøde mozzarella kartofler til dig. Jeg håber at de også bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Hvis du har rester af kogte kolde kartofler, så prøv også disse kartoffelpandekager. De er også rigtigt lækre og meget nemme at lave.
Få flere opskrifter med kartofler ved at klikke her eller få inspiration nedenfor:
Du kan se flere opskrifter med kartofler og kartoffel rester her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Jeg lagde et billede på af de lækre kartoffelfrikadeller på bloggens Facebook-side. Her spurgte jeg, om I mon var nogen der kunne gætte, hvilken hemmelig ingrediens jeg havde puttet i
Det er rigtigt sjovt at spørge jer Facebook-følgere på den måde, for I kommer bare med så gode og inspirerende forslag.
Jeg ender altid ud med en masse gode ideer til nye opskrifter, jeg kan finde på. I er skønne!
Der var både bud om torskerogn, allehånde, persillerod, tunfisk, muskatnød? Hvor er I altså bare gode! Tak for alle jeres bidrag 🙂
“Hit nu bare med den opskrift, Gitte!!” ved jeg at I sidder og tænker nu. Hvorfor trække pinen? Ja du har ret. Opskriften skal du da ikke snydes for, den kommer lige her.