Nem blåbær kage. Uhm her får du opskriften på en lille lækker saftig blåbærtærte – en kladdkaka, der er bagt helt uden bagepulver.
Øj en god kage, du skal høre om i dag. En nem blåbær kage, du kan lave på ingen tid og med få ingredienser. Lige en kage efter mit hjerte.
En nem frugt kage, der er lynhurtig at lave, en kage, som kræver få ingredienser, men som alligevel smager super godt.
Jeg er altid frisk på nye kageeksperimenter. Efter jeg prøvede at bage den svenske chokolade kladdkaka, har jeg fået lyst til at prøve at lave kladdkake i flere afskygninger.
Hvad er en kladdkaka?
En kladdkake er svensk inspireret og er en kage, der er “klæg” i konsistensen, næsten brownie agtig. Kagen er uden bagepulver og hæver ikke op. Kagen bliver blød og saftig i konsistensen, næsten som en mazarinkage.
I weekenden havde jeg blåbær i køleskabet. Tænke tænke. Der var basis for at prøve en lys kladdkaka med blåbær.
Der går ikke lang tid, fra tanke til handling i mit køkken. Da morgenens koldhævede boller var i ovnen, rørte jeg hurtigt kagedejen sammen. Smart at kunne udnytte ovnens eftervarme, især med de stigende elpriser.
Dejen til kagen er rørt sammen på få minutter. En genial lille kage, du kan lave med alle slags bær/al slags frugt.
Jeg glæder mig til at prøve den med citron, jordbær, kirsebær, blommer, brombær, ribs, hindbær rabarber, pærer? Bruger du meget søde bær/frugt, kan du nøjes med mindre sukker.
Prøv den også med nødder, Nutella, Daim eller hvad du du ellers kan finde af lækkeriet at putte i.
Jeg brugte lidt hvid chokolade til kagen, både i dejen og som drys. Faktisk er kagen jo også en hvid blondie – en hvid chokoladekage.
Det gav en rigtig fin smag, men det kan også sagtens udelades, hvis du ikke har det på lager.
Kagen er super nem at lave og består af få enkle basisingredienser. Opskriften får du lige her:
Nem blåbær kage med hvid chokolade – få en god opskrift på lys kladdkaka her
Ingredienser
- 2 æg
- 125 gram sukker ca. 1½ dl
- 100 gram smør smeltet
- 50-100 gram hvid chokolade kan udelades eller erstattes med mørk chokolade
- 150 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 1½ dl blåbær gerne 100 gram eller mere. Kan erstattes med anden frugt/andre bær
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Smelt smørret i gryde eller mikroovn. Skær den hvide chokolade i små stykker og lad den smelte i det varme smør. (gem lidt til pynt). Pisk smør/chokoladeblandingen i dejen
- Bland hvedemel med salt og rør det i dejen med dejstraber. Dejen bliver fast og lidt sej at røre
- Beklæd en springform med bagepapir på den nederste del og smør siderne. Min springform målte 18 cm i diameter. Du kan bruge en større form, men så skal bagetiden reduceres
- Skyl blåbærrene og dup dem tørre
- Fordel dejen i springformen og tryk blåbærrene lidt ned i dejen
Bagning i ovn:
- Bag nu kagen ca. 22-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) ca. midt i ovnen. Ved 20-22 minutter er den ret blød i konsistensen og 25 minutter, så er den mere fast. Min fik 23-24 minutter. Kagen sætter sig efter afkøling.
Bagning i airfryer:
- Kan også bages i airfryer ca. 15-18 min. v. 170 grader eller til den ønskede konsistens er opnået
- Lad kagen afkøle og sætte sig lidt, før du skærer stykker ud. Riv gerne hvid chokolade på toppen eller drys med flormelis. Nyd kagen som den er, eller server creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til
Noter
En dejlig lys kladdkake – en nem og hurtig hvid chokoladekage med blåbær
Uhm sikke en dejlig nem blåbær kage og så nem at lave. Jeg er helt vild med den svampede klæge konsistens i kagen.
Måske du undrer dig over, at bagepulver mangler i ingredienslisten? Det er altså ikke en fejl.
Der skal nemlig slet ikke bagepulver i en kladdkake. Det er derfor kagen bliver lidt kompakt i det. Sådan skal en kladdkake være.
En kladdkage kan bages i enten kortere eller længere tid, du bestemmer selv konsistensen.
Kagen er super nem og hurtig at lave. Du kan selv lidt bestemme konsistensen.
Hvis du ønsker din kladdkake ret blød i konsistensen, så skal den kun bage omkring 20-22 minutter. Hvis du ønsker den mere fast i konsistensen, så 25 minutter.
Her kan du se hvordan min kage så ud ideni. Vi syntes den var helt perfekt, men den kunne sagtens have været endnu blødere.
Du kan bage kagen 20 minutter og så slukke for temperaturen, så kagen bager færdig i eftervarmen.
Et godt tip, især i disse el-sparetider. Tjek konsistensen undervejs med en kødnål. Den skal være gennembagt.
Bagetiden afhænger af den form du bruger.
Min form målte 18 cm i diameter, men du kan godt bruge en større form. Så bliver kagen bare lavere og den skal bage kortere tid.
Da det er en lille form, der er brugt, så kan den sagtens bages i airfryer også.
Tilpas bagetiden, du vil kunne skære 3-5 minutter af bagetiden, hvis du bruger airfryer.
Haps en dejlig kage! Det er en lille kage, men den er ret sød i smagen, så kagen vil alligevel række til 6-8 personer.
Jeg synes bare at kagen blev så fin. Den dejligste kage, der pyntede så fint på kagefadet. Helt utroligt, når den kan laves på ½ time.
En perfekt lille kage, hvis du skulle få besøg af uventede gæster til kaffen.
Riv gerne lidt hvid chokolade og drys på toppen. En meget nem og enkel måde at pynte en kage på.
Har du ikke hvid chokolade på lager, så kan du drysse kagen med lidt flormelis, det pynter også så fint.
Se da lige en fin kage. Den må du altså prøve. Hvilke bær/frugt kunne du tænke dig at prøve kagen med?
Jeg glæder mig til at prøve kagen med hindbær, brombær, rabarber, blommer, ananas og æbler eller pærer i skiver, uhm <3
Prøv også denne kage med bær – en nem vaniljekage med ribs. Også en lækker svampet bærkage.
God fornøjelse med den nemme kage med med blåbær. Jeg håber – og tror – også at du bliver helt vild med kladdkake nu.
Hvis du er vild med blåbærkager, så prøv også disse blåbærmuffins eller disse blåbærmuffins med hvid chokolade.
Disse makron blåbær snitter er også lækre.
Få opskrifter på flere kager og desserter med blåbær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej Gitte
Jeg kom til at give den 22 min i en form på 20
Glæder mig til at prøve igen og så med hvid chokolade. Da jeg var løbet tør og fik uventet gæster har sviger datter og barnebarn 🤗
Er det en mulighed at lave den med en del mindre sukker, da jeg synes den var meget sød ?