•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kalorielet rabarbertærte med marcipanDet er rabarbersæson – det er kagesæson – det er der vel ikke noget nyt i, det er det altid for mig jo, året rundt?! Nå men, selvom man, som jeg, har pålagt sig et selvbestaltet sukker- og fedtstof-stop, så kan man jo sagtens alligevel godt bage en rabarberkage, ikke? Bare en lille bitte bitte én, ikke? 😉

Rabarberplanterne havde belønnet mit hepperi – 8 stængler var skudt i vejret. Selvfølgelig skulle de da straks konverteres til kage. Det krævede ikke stor betænkningstid!

DSC_5033

Dagens rabarberkage blev en lækker rabarbertærte med marcipan, hvor der er brugt tykmælk og knap så meget smør og hvor der er brugt kun en bitte smule sukker.

Kagen smager virkeligt lækkert, men jeg må give min mand ret i, at den er ret “tung”/kompakt i det. Jeg ville sige “konfektagtig” – Der er marcipan i dejen, hvilket nogle gange kan gøre kager mere “kompakte”. Nå, men det betyder ikke det fjerneste for mig, for smagen er fænomenal og så er den FEDTFATTIG! Et stort plus, hvis du spørger mig (men ikke min mand) Hvis du vil have en mere luftig rabarberkage skal du nok vælge en anden opskrift, f.eks. denne? 

Kalorielet rabarbertærte med marcipan

Jeg synes det er genialt med en sød/syrlig rabarberkage der ikke er sprængfyldt med kalorier – jeg prøver nemlig at tabe de dér 5 kilo før sommerferien (åh suk – hvem prøver ikke at tabe 5 kilo før sommerferien??)

DSC_5030
Rabarbertærten er rigtig nem at røre sammen. Det kan gøres på et kvarter. Kagen skal bage 30 minutter. På under 1 time kan du altså trylle en lækker – rimeligt sund – rabarbertærte til dessert eller til dit kaffebord.

Jeg rev til marcipan på toppen af kagen, inden rabarberstykkerne kom på. Du kan godt udelade marcipanen, men så ville jeg nok tilsætte 25-50 gram sukker ekstra.

Bagenørden er så heldig at være en af Odense Marcipans marcipanvenner, så jeg får jævnligt tilsendt lækkerier at bage med. Hvad skulle jeg dog gøre uden mit marcipan-lager??? Savne marcipan i mine kager ihvertfald!

Billedresultat for bagenørden odense marcipan

Her kommer opskriften – den er nem:

Kalorielet sprød rabarbertærte med marcipan.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kage
Portioner: 8 -10
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 æg
 • 125 gram sukker
 • 1 tsk. vanilje
 • 25 gram smeltet smør
 • dl. tykmælk
 • 250 gram hvedemel
 • tsk. bagepulver
 • 100 gram groftrevet marcipan
 • 8-10 små stængler rabarber + 2 spsk. sukker
 • Drys: perlesukker

Sådan gør du

 • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
 • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt
 • Tilsæt vaniljesukker
 • Tilsæt tykmælk.
 • Bland bagepulver i melet og tilsæt.
 • Vend forsigtigt rundt.
 • Smør et tærtefad med smør og hæld dejen heri
 • Riv marcipanen groft og drys på toppen
 • Vask rabarberne og skær dem i små stykker.
 • Vend rabarberne i 2 spsk. sukker og læg dem bagefter ovenpå tærtedejen.
 • Tryk rabarberne godt ned i dejen og drys med perlesukker
 • Bag rabarbertærten 30-40 min. v. 150 grader varmluft, eller til tærten er gylden og sprød
 • Servér med flødeskum eller vaniljecreme til
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Jeg har sneget mig til at spise TO stykker af den lækre rabarbertærte i dag. Der syndes i helt stor stil. Faktisk behøver man slet ikke flødeskum til synes jeg. Skal vi ikke bare sige at jeg tabte mig lidt på at springe over disse kalorier? 😉 ?

Kagen er frisk, syrlig og sød i sig selv og smager rigtigt godt. Tærten vil være et godt alternativ til dig der gerne vil leve lidt sundere, men alligevel gerne vil spise kage (det lyder jo som mig??)

Kalorielet rabarbertærte med marcipan

Kalorielet rabarbertærte med marcipanJeg flottede mig og puttede gode vaniljedråber i. Denne lille flaske gyldne dråber fra Terre Exotique har jeg fået tilsendt i gave fra den fornemme butik www.kasa-dk.dk – fine søde vaniljedråber, der er fine i kage. Du kan sagtens bruge almindeligt vaniljesukker, hvis du ikke lige har sådan en fin lille flaske på lager.

Kalorielet rabarbertærte med marcipan

Synes du opskriften virker lang og kompliceret, så fortvivl ej, for her kommer der billedanvisninger på alle trinene:

Det var altså en lækker lækker kage, selvom min mand synes den var tung. Hvad ved han egentlig om gode kager? Han spiser jo helst bagerens flødekager og kun de hjemmebagte, når han er under hårdt pres? Ja enten er han eller jeg gift  med den forkerte, eller også har han bare fået for mange kager i den tid han har været sammen med mig? 😉Kalorielet rabarbertærte med marcipan

Der er ikke meget sukker i dejen så det er altså en rigtig god ide at vende rabarberstykkerne i lidt sukker inden de bliver lagt på dejen. Sukkeret bliver opløst lynhurtigt og trækker ind i rabarberstykkerne, der jo kan være ret syrlige i sig selv. 
DSC_5046

Jeg har taget 6 billeder af den lækre kage og jeg kan ikke beslutte mig for hvilket ét der er bedst. De er gode allesammen – og hermed får du dem alle serveret nu. Velbekomme! 🙂

Det er vist gået op for dig nu, at jeg anbefaler dig at prøve at bage rabarbertærten, ikke? Tør du springe på en kalorielet version? Måske du gerne vil leve sundere, har en diabetiker i familien eller måske du også har måttet hive hårdt i nødbremsen p.g.a. accellerende vægtstigning?

Flot Gitte – at slutte sådan en salut af og så samtidigt vise 6 stykker kage 😉

God fornøjelse med kagen 🙂

*Dette indlæg er delvist sponsoreret. Jeg har fået tilsendt produkter, men er ikke i lommen på nogen. Ordene og vurderingerne er helt mine egne og jeg HAR indberettet beløbet for varerne til skattevæsenet*


 •  
 •  
 •  
 •  
 •