Rabarbertærte. I dag får du opskriften på en rigtig lækker fedtfattig kage med rabarber og marcipan.
Det er rabarbersæson og kagesæson er det jo hele året rundt, ihvertfald for mig 🙂
Kagen du skal høre om i dag, er en kage i den lidt mere kalorielette ende. Ihvertfald så har jeg reduceret både mængden af fedtstof og sukker i kagen. Ja der er marcipan i, jeg ved det godt, så helt sund er kagen jo ikke.
Du kan godt udelade marcipanen, men så ville jeg nok tilsætte 25-50 gram sukker ekstra.
Rabarberplanterne havde belønnet mit hepperi. 8 stængler var skudt i vejret. Selvfølgelig skulle de da straks konverteres til kage. Det krævede ikke stor betænkningstid. 🙂
Dagens rabarberkage blev en lækker rabarbertærte med marcipan.
Jeg brugte tykmælk i dejen, så jeg kunne nøjes med knap så meget smør. Jeg brugte også meget lidt sukker.
Kagen smager virkeligt lækkert. Der er marcipan i dejen. Nogle gange kan det gøre kager mere “kompakte”, næsten mazarinkage-agtige i konsistensen, og det blev denne også.
Hvis du vil have en mere luftig rabarberkage skal du nok vælge en anden opskrift, f.eks. denne?
Du kan finde mange flere opskrifter på lækre kager og desserter med rabarber. Bare klik her
Se lige hvor fin den blev kagen og så er den fedtfattig overnikøbet? Den lyser jo helt smukt og sommerligt op på kagetallerkenen.Jeg synes det er genialt med en sød/syrlig rabarberkage der faktisk er rimeligt kalorielet.
Jeg har ikke regnet på kaloriemængden, men der er både mindre sukker og smør i forhold til rabarbarkager.
Når man bager så meget som jeg, er jeg indimellem nødt til at skele lidt til kalorierne også, men mon ikke du kender til det dilemma? 🙂Kagedejen er rigtig nem at røre sammen. Det kan gøres på et kvarter. Kagen skal bage 30 minutter.
På under 1 time kan du altså trylle en lækker og rimeligt sund rabarbertærte til dessert eller til dit kagebord/ kaffebord.
Jeg rev til marcipan på toppen af kagen, inden rabarberstykkerne kom på. Uhm bagt marcipan smager nemlig bare godt.
Her kommer opskriften på den lækre fedtfattige rabarbertærte med marcipan – den er nem:
Rabarbertærte med marcipan – opskrift på fedtfattig kage
Ingredienser
- 1 æg
- 125 gram sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 25 gram smeltet smør Du kan tilsætte mere fedtstof
- 2½ dl. tykmælk kan erstattes af andet surmælksprodukt
- 250 gram hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 100 gram groftrevet marcipan kan udelades
- 3-400 gram rabarber + 2 spsk. sukker kan erstattes af anden frugt/andre bær
- Drys: perlesukker
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt
- Tilsæt vaniljesukker
- Tilsæt tykmælk.
- Bland bagepulver i melet og tilsæt.
- Vend forsigtigt rundt.
- Smør et tærtefad med smør og hæld dejen heri
- Riv marcipanen groft og drys på toppen
- Vask rabarberne og skær dem i små stykker (1-2 cm.)
- Vend rabarberne i 2 spsk. sukker og læg dem bagefter ovenpå tærtedejen.
- Tryk rabarberne godt ned i dejen og drys med perlesukker
- Bag rabarbertærten 30-40 min. v. 150 grader varmluft, eller til tærten er gylden og sprød
- Servér med flødeskum eller vaniljecreme til. Prøv også med vaniljeskyr eller vaniljeyoghurt som tilbehør
Noter
Skøn kalorielet rabarberkage med marcipan, der er nem at lave
Jeg har sneget mig til at spise TO stykker af den lækre rabarbertærte i dag. Der syndes i helt stor stil.
Faktisk behøver man slet ikke flødeskum til synes jeg. Skal vi ikke bare sige at jeg tabte mig lidt på at springe over disse kalorier? 😉 ?
Kagen er frisk, syrlig og sød i sig selv og smager rigtigt godt.
Tærten vil være et godt alternativ til dig der gerne vil leve lidt sundere, men alligevel gerne vil spise kage.
Sådan laver du den fedtfattige rabarbertærte med marcipan – se billederne her
Synes du opskriften virker lang og kompliceret, så fortvivl ej, for her kommer der billedanvisninger på alle trinene:
Det var altså en lækker lækker kage, næsten klæg og mazarinkage agtig i konsistensen. Uhm
Der er ikke meget sukker i dejen, så det er altså en rigtig god ide at vende rabarberstykkerne i lidt sukker inden de bliver lagt på dejen.
Sukkeret bliver hurtigt opløst og trækker ind i rabarberstykkerne, der jo kan være ret syrlige i sig selv.
Jeg har taget 6 billeder af den lækre kage og jeg kan ikke beslutte mig for hvilket ét der er bedst. De er gode allesammen – og hermed får du dem alle serveret nu. Velbekomme! 🙂
Kagen var en succes herhjemme og jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂